Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

7 πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι προτού πέσουν για ύπνο!



Αρχικά ας ορίσουμε τον πετυχημένο άνθρωπο. Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι αυτός που κάθε πτυχή της ζωής του βαίνει με τον πλέον σωστό κι ευχάριστο τρόπο. Έτσι, επαγγελματικά είναι καταξιωμένος, τα έχει βρει πλήρως με τον εαυτό του και είναι περιτριγυρισμένος από φιλικά και οικογενειακά πρόσωπα που τον αγαπούν πραγματικά.


Πώς καταφέρνεις όμως να είσαι πετυχημένος; Δεν υπάρχει κάποια φόρμουλα για να δώσουμε σαφέστατη απάντηση. Μπορούμε να καταγράψουμε όμως, τι κάνουν οι εν λόγω άνθρωποι, από τις 21.00 το βράδυ κι έπειτα:

1. Αναλύουν την ημέρα

Εκεί που θα ξαπλώσουν στο κρεβάτι ή θα χαλαρώσουν στον καναπέ, βρίσκουν λίγο χρόνο να αναλύσουν την ημέρα που φτάνει στο τέλος της. Βάζουν κάτω τις υποχρεώσεις που είχαν, σημειώνουν αυτές που ολοκλήρωσαν κι αυτές που δεν τα κατάφεραν κι εν τέλει βαθμολογούν την πορεία του 24ώρου.

2. Διαβάζουν κάποιο βιβλίο

Οι πετυχημένοι άνθρωποι συνοδεύονται συνήθως κι από υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Έτσι, το διάβασμα ενός βιβλίου αποτελεί από τις πλέον συνηθισμένες ασχολίες τους η οποία μπορεί να αδειάσει το μυαλό τους και να τους απαλλάξει από την πίεση της ρουτίνας. Στην ίδια λογική κινείται και η ανάγνωση άρθρων ή η παρακολούθηση της επικαιρότητας ανά τον κόσμο.

3. Περνούν ποιοτικό χρόνο με οικογένεια και φίλους

Όπως είπα παραπάνω, πετυχημένος δε θεωρείται κάποιος που έχει απλά χρήματα. Είναι αυτός που καταφέρνει να κρατήσει τις σωστές ισορροπίες ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή. Και η καλή σχέση με την οικογένεια και τους κοντινούς σου φίλους είναι προαπαιτούμενο για να είσαι καλά στα προσωπικά σου. Πρέπει λοιπόν, να τους αφιερώνεις χρόνο και να δείχνεις καθημερινά πόσο σημαντικοί είναι για σένα.

4. Προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα

«Των φρονίμων τα παιδιά ...πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Δεν είναι καθόλου τυχαία η έκφραση που χρησιμοποιεί ο λαός μας. Αν θέλεις να πετύχεις κάτι στη ζωή σου πρέπει να προετοιμάζεσαι σωστά για αυτό και να προβλέπεις τις δυσκολίες από πριν. Έτσι, λίγο πριν κοιμηθείς σχεδιάζεις το 24ωρο που έρχεται. Καλό θα ήταν να σημειώνεις τις υποχρεώσεις σου σε ένα χαρτί. Η οπτική επαφή κάνει πάντοτε καλό και θα δεις ότι διαγράφοντας τα tasks σου θα νιώσεις ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

5. Κάνουν διαλογισμό

Η συγκεκριμένη συμβουλή απευθύνεται σε λιγάκι πιο ψαγμένους τύπους. Είναι όμως απίστευτο συναίσθημα ο διαλογισμός. Χαλαρώνεις περισσότερο από το οτιδήποτε, ξεχνιέσαι και είσαι έτοιμος να ...πετάξεις. Βλέπεις πιο καθαρά τα πράγματα γύρω σου και πολλές φορές μπορείς να βρεις μία λύση στο πρόβλημα η οποία δε σου πέρασε καν από το μυαλό προηγουμένως...

6. Διευθετούν τις τελευταίες υποχρεώσεις

Αν μπορείς να κάνεις κάτι σήμερα, μην το αφήνεις για αύριο. Πρόκειται για έναν τρόπο ζωής τον οποίο θα έπρεπε να ακολουθούμε όλοι μας. Μη βαριέσαι, δες τι είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί έστω και τις τελευταίες ώρες της ημέρας και καν’ το. Την επόμενη μέρα θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου για την απόφαση που πήρες.

7. Κοιμούνται την ώρα που πρέπει

Είναι το τελευταίο πράγμα που κάνουν κάθε μέρα οι πετυχημένοι άνθρωποι και ταυτόχρονα το πιο σημαντικό. Η ξεκούραση είναι απαραίτητο στοιχείο της επιτυχίας και οι ώρες ύπνου πρέπει να κυμαίνονται από 6 έως 8. Το μυαλό μας, για να λειτουργεί σωστά πρέπει να «σβήνει». Μονάχα έτσι αφομοιώνει πλήρως τις πληροφορίες που έλαβε κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές της επόμενης. Για αυτό, μην κάνετε οικονομία στον ύπνο!




SHARE THIS

0 σχόλια: