Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Βέροια - Ξάνθη 3-2



Σε ένα συναρπαστικό ματς στη Βέροια, η γηπεδούχος ομάδα επικράτησε με 3-2 της Ξάνθης. Η "βασίλισσα του Βορρά" όντας καλύτερη καθ' όλη τη διάρκεια του ματς, προηγήθηκε με δύο τέρματα, αλλά στο φινάλε καρδιοχτύπησε, καθώς η Ξάνθη κατάφερε να ισοφαρίσει. Το γκολ όμως του Ντουμίτρου στο 83ο λεπτό, της χάρισε τη νίκη και το πρώτο τρίποντο της σεζόν.


Με ένα φορτωμένο κέντρο και σύστημα 4-2-3-1 επέλεξε να ξεκινήσει την ομάδα του, ο τεχνικός της Βέροιας, Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο. Αντίθετα, ο Σάκης Τσιώλης κατέβασε την Ξάνθη με πιο επιθετικούς προσανατολισμούς και σύστημα 4-3-3, με τον Παντελή Καπετάνο, "αιχμή του δόρατος".

Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στην Ξάνθη, μόλις στο 2ο λεπτό. Μετά από στραβοκλωτσιά στην άμυνα της Βέροιας, ο Καρυπίδης παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Καντιμοίρης απέκρουσε εντυπωσιακά, στέλοντάς την κόρνερ.Στη συνέχεια η Βέροια ανέβηκε, πίεσε κι άρχισε να βγάζει φάσεις στην αντίπαλη εστία

Στο 18ο λεπτό μετά από πλάγιο από τη δεξιά πλευρά, η μπάλα έφτασε μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης και ο Μπεν έπιασε ένα ωραίο σουτ, αναγκάζοντας τον Κυριακίδη να διώξει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Ο ρυθμός της Βέροιας δεν έπεσε και η ομάδα του Γκρανέρο συνέχιζε να παίζει στο μισό γήπεδο την Ξάνθη στα επόμενα λεπτά.

Στο 28' ο Καλτσάς εκτέλεσε από μακρινή απόσταση ένα φάουλ, με τον Κυριακίδη να αιφνιδιάζεται, αλλά να βγάζει ξανά σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βέρτζος είχε την ευκαιρία να γράψει το 1-0 για τους γηπεδούχους, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Ένα γκολ που ήρθε τελικά για τη Βέροια στο 41ο λεπτό με τον Βεργώνη. Η πίεση της "βασίλισσας του Βορρά" απέδωσε καρπούς, με τον παίκτη της Βέροιας να σουτάρει δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία της εστίας της Ξάνθης. Το πρώτο ημίχρονο έλειξε με την Βέροια να κυριαρχεί, έχοντας υπέρ της κατοχή της μπάλας (54%-46%) και 7-1 κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι παίκτες της Βέροιας μπήκαν ορεξάτοι και με διάθεση να "κλειδώσουν" το ματς. Με το ρολόι να δείχνει 49 λεπτά αγώνα, ο Καλτσάς πήρε τη μπάλα από τα δεξιά και με μια τρομερή ενέργεια πέρασε 2 παίκτες της Ξάνθης, γυρίζοντας παράλληλα τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί βρήκε μόνο του τον Μπέν ο οποίος με σουτ έγραψε το 2-0, δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα στην ομάδα του.

Όσο περνούσε ο χρόνος, η Βέροια έδειχνε να επαναπαύεται στο υπέρ της 2-0, ενώ αντίθετα η Ξάνθη ανέβαινε όλο και συχνότερα προς την εστία του Καντιμοίρη, χωρίς ωστόσο να απειλεί ουσιαστικά. Δύο φάσεις αδράνεις της αμυντικής γραμμής της γηπεδούχου όμως, έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα του Τσιώλη να ισοφαρίσει.

Αρχικά στο 77΄ο Ομπόντο μετά από πολύ ωραία ενέργεια απέφυγε έναν αντίπαλο έξω από την περιοχή και σημάδευσε με ωραίο σουτ τη δεξιά γωνία του Καντιμοίρη. Δύο λεπτά αργότερα ο Ράνος τσίμπησε την μπάλα και ανατράπηκε από τον Χάσελμπαϊνκ, κερδίζοντας το πέναλτι για την ομάδα του. Ο Λουσέρο ευστόχησε, γράφοντας το 2-2.

Στο 83ο λεπτό όμως ο Ντουμίτρου που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο γήπεδο, πέτυχε το ωραιότερο γκολ της αναμέτρησης με γυριστό σουτ, χαρίζοντας το τρίποντο στη Βέροια.

MVP
Ο Μπεν. Ο 24χρονος επιθετικός της Βέροιας, έκανε ότι ήθελε την άμυνα της Ξάνθης. Πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του Γκρανέρο, με όμορφο σουτ μετά την παράλληλη μπαλιά του Καλτσά. Ήταν επίσης και ο παίκτης που έβγαλε την όμορφη ασίστ στον Ντουμίτρου στο 83ο λεπτό.

Αδύναμος κρίκος
Ο Παντελής Καπετάνος. Με την επιστροφή του διεθνή Έλληνα επιθετικού στα πάτρια εδάφη, όλοι περίμεναν να βοηθήσει σημαντικά στο επιθετικό παιχνίδι της Ξάνθης. Ωστόσο είναι ζήτημα αν στο ματς κόντρα στη Βέροια, ο Καπετάνος ακούμπησε πάνω από 3-4 φορές τη μπάλα.

Σχόλιο
H Βέροια ξεκίνησε έτσι όπως ακριβώς ήθελε την περιπέτειά της στη Super League. Το στήσιμο της ομάδας από τον Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο, ήταν απολύτως σωστό και οι παίκτες του έδειχναν να ξέρουν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αντίθετα, οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη ήταν φλύαροι με τη μπάλα στα πόδια. Δύο φάσεις αδράνειας της αμυντικής γραμμής της Βέροιας ωστόσο, έδωσαν το δικαίμα στην Ξάνθη να ισοφαρίσει προς στιγμήν (80ο λεπτό), πριν έρθει ο Ντουμίτρου το τρίτο γκολ (3-2) και μαζί τους τρεις πόντους στην ομάδα του. Η νίκη αυτή αξίζει ακόμα περισσότερο αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Αμαραντίδης (86' Καταλά), Καλί, Βεργώνης, Παυλίδης (70' Χάσελμπαϊνκ), Καλτσάς, Βάθκεθ, Μπεν, Κάμπορα (66' Ντουμίτρου)

Ξάνθη (Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Καρυπίδης, Ουάλας, Βασιλακάκης (46' Παπαστεριανός), Φλίσκας (55' Ράνος), Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος, Ρέναν (69' Ομπόντο)



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: