Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 3-1



Ο ΠΑΣ έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε 3-1 του Αστέρα στα Γιάννινα. Κοροβέσης, Ίλιτς και Τζημόπουλος απάντησαν στο γκολ του Μπαράλες.


Στη δεδομένη ετοιμότητα του Αστέρα λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων ο ΠΑΣ αντιπαρέταξε την ομοιογένεια του συνόλου από την περυσινή περίοδο. Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Τσάβες και Ίλιτς βρίσκονταν με κλειστά μάτια και η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, χτυπώντας κυρίως από την πλευρά του αριστερού μπακ Παπαχρήστου, απείλησε τόσο στο 16' όσο και στο 20'. Ιδίως ο Γιάκος στην πρώτη περίπτωση θα έπρεπε να είχε ενεργήσει καλύτερα, αφού ήταν εντελώς μόνος στη μικρή περιοχή.

Η απουσία του φευγάτου Πάμπλο Ντε Μπλάσις ήταν εμφανής με αποτέλεσμα ο Αστέρας να υπολειτουργεί. Ο Τιέ Μπι έχασε τις μάχες, ο Ουσέρο έκανε λάθη, ο Φερνάντες και ο Μάτσα δεν βοήθησαν επιθετικά. Η ασίστ του Ρόγε στον Μπαράρες για το 1-0 του 42' ήταν μια όαση στην απόδοση των Αρκάδων από τους οποίους έλειπε η ενέργεια και η δημιουργικότητα.

Ο Βεργέτης προσπάθησε με την είσοδο του Κουρμπέλη αντί του Φερνάντες να φρενάρει τις επιθέσεις του ΠΑΣ, αλλά κάθε άλλο παρά επενέβη ευεργετικά στη λειτουργία της ομάδας του. Ο "Άγιαξ", σταθερά καλύτερος, έβρισκε τρόπους να πατάει περιοχή και αφού ο Μιχαήλ έχασε την ευκαιρία στο 48', ο Τσάβες ισοφάρισε στο 59'.

Ήταν τότε που ο Αστέρας κατέρρευσε αμυντικά. Ο Κιτοκό ταλαιπωρήθηκε από τον Κοροβέση, ο Γκοϊάν έχανε συνεχώς τη θέση του και οι γηπεδούχοι, αφού απείλησαν με τον Λίλα, πέτυχαν δύο γκολ σε τρία λεπτά με Ίλιτς (67') και Τζημόπουλο (70'). Από τη στιγμή που οι Αρκάδες έμειναν λιγότεροι στο γήπεδο (αποβολή Παπαχρήστου με δεύτερη κίτρινη στο 73') ήταν πολύ εύκολο για τον καλύτερο ΠΑΣ να διαχειριστεί το προβάδισμά του και να μην κινδυνεύσει, αρχίζοντας με νίκη το νέο πρωτάθλημα.

MVP
Ο Μπράνα Ίλιτς έφτιαξε το πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο. Εφιάλτης για το δίδυμο των Ζησόπουλου - Γκοϊάν, ήταν μονίμως ένα βήμα μπροστά τους σε σκέψη και εκτέλεση.

Αδύναμος κρίκος
Ο Νικολάς Φερνάντες ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Έπαιξε 45 λεπτά και σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσε τον Βεργέτη για την επιλογή του να τον ξεκινήσει βασικό. Σε καμία περίπτωση δεν αναπλήρωσε το κενό του Ντε Μπλάσις.

Σχόλιο
Ο ΠΑΣ έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Εκμεταλλεύτηκε το ροτέισον που επέλεξε να κάνει στην 11άδα ο Στάικος Βεργέτης, έπαιξε γρήγορα την μπάλα, βρήκε τα κενά στην άμυνα του Αστέρα και δεν πτοήθηκε από το 0-1 στο πρώτο μισό φτάνοντας δικαίως στην ανατροπή. Σταθερά καλός στην έδρα του από πέρυσι, μπορεί να συνδυάζει απόδοση και βαθμούς. Για τους Αρκάδες τούτη τη στιγμή αποτελεί προτεραιότητα η ρεβάνς με τη Μακάμπι.

Οι συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Λίλα Τσουκαλάς, Γιάκος (83' Χαρίσης), Τσάβες (77' Ακόστα), Κοροβέσης, Ίλιτς (79' Σαπαλίδης)

Αστέρας: Θεοδωρόπουλος, Κιτοκό, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Παπαχρήστος, Τιέ Μπι (63' Μουνάφο), Ουσέρο, Φερνάντες (46' Κουρμπέλης), Ρόγε, Μάτσα (76' Πάρα), Μπαράλες



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: