Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Χιου Ντάλας, ο νέος αρχιδιαιτητής της Super League



Ο Χιου Ντάλας αναλαμβάνει νέος αρχιδιαιτητής όσον αφορά στη Super League, όπως αποφασίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ την Τετάρτη.


Ο Σκοτσέζος παλαίμαχος διαιτητής θα έχει τον έλεγχο και την εποπτεία των διαιτητών που διευθύνουν αγώνες της μεγάλης κατηγορίας.

Η παρουσία ξένου αρχιδιαιτητή είχε συμφωνηθεί εδώ και καιρό από της ΠΑΕ της Super League και το μόνο που έμενε ήταν να επιλεγεί το κατάλληλο πρόσωπο, καθώς και να αποδεχθεί την ελληνική πρόταση.

Ποιος είναι ο Χιου Ντάλας

Γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1957 στο Αλαντον της Σκωτίας. Σαν διαιτητής διαθέτει πλούσιο βιογραφικό, καθώς για 15 χρόνια (1990-2005) ήταν από τους κορυφαίους διαιτητές στη χώρα του, ενώ για μία δεκαετία (1992-2002) υπήρξε και πιστοποιημένος διαιτητής της FIFA.

Η διεθνής του πορεία είναι ιδιαίτερα γεμάτη, με συμμετοχή στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1998 και 2002 (στο δεύτερο ήταν τέταρτος διαιτητής στον τελικό Βραζιλία-Γερμανία), στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996, με αρκετά ματς στο Champions League, ενώ ήταν πρώτος διαιτητής στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 1999.

Οταν αποσύρθηκε ως διαιτητής το 2005 έγινε παρατηρητής Διαιτησίας στο πρωτάθλημα της Σκωτίας. Στη συνέχεια έγινε διεθνής παρατηρητής και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, ενώ αργότερα τοποθετήθηκε στο τμήμα Πιστοποίησης Διαιτητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Τον Ιούνιο του 2009, διορίστηκε ως επικεφαλής στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σκωτίας, μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: