Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ασκήσεις για τον πόνο στη μέση



Ποιος δεν έχει αισθανθεί την επίπονη «προδοσία» της μέσης του την ώρα της εργασίας ή των καθημερινών δραστηριοτήτων του; Συνήθως ο πόνος στη μέση εμφανίζεται χωρίς προειδοποίηση, π.χ. την ώρα που κουβαλάτε τα ψώνια ή όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι. Αντίθετα με διάφορους μύθους, το ουσιαστικό «φάρμακο» της οσφυαλγίας βρίσκεται στη συστηματική γυμναστική, η οποία είναι ικανή να μας απαλλάξει από τους εφιαλτικούς πόνους στη μέση. Με απλές κινήσεις και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, ο ξαφνικός πόνος στη μέση μπορεί να γίνει γρήγορα παρελθόν…


anapnoes.gr : %CE%93%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE %CE%B3%CE%B9%CE%B1 %CF%84%CE%B7%CE%BD %CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%8E%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7 %CF%84%CF%89%CE%BD %CF%80%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD %CF%84%CE%B7%CF%82 %CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B7%CF%82 Ασκήσεις για τον πόνο στη μέση

Σύμφωνα με Καναδούς επιστήμονες, οι προγραμματισμένες ασκήσεις μέσα στην εβδομάδα μπορούν όχι μόνο να συμβάλλουν προληπτικά αλλά να αντιμετωπίσουν άμεσα τα προβλήματα των μυών της μέσης. Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 240 άνδρες και γυναίκες, με χρόνια προβλήματα μέσης, διαπιστώθηκε ότι η γυμναστική οδήγησε στη μείωση του πόνου κατά 28%, ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπισε κατά 36% τα γενικότερα προβλήματα της. Ακόμα και αν στο 95% των περιπτώσεων, ο πόνος απομακρύνεται μετά από λίγο καιρό χωρίς θεραπευτική αγωγή, κρίνεται αναγκαία η γνώση κάποιων ασκήσεων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής…

Τα είδη των ασκήσεων

Ασκήσεις για τους μύες: Κάθε άσκηση που ασχολείται με τους μύες της μέσης και αυτούς γύρω από τη σπονδυλική στήλη χαρακτηρίζεται ως ιδανική για τέτοιου είδους προβλήματα. Με ή χωρίς τη διαθεσιμότητα των οργάνων, οι ασκήσεις για τους κοιλιακούς – ραχιαίους και για την πλάτη – γλουτούς συμβάλλουν σε μια σωστή στάση του σώματος.

Διατατικές ασκήσεις: Οι τεντωμένοι μύες θεωρούνται λιγότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς και διαμορφώνουν ένα δυνατό σώμα. . Το stretching, η yoga και το pilates αποτελούν τα κλειδιά για την απόκτηση της κατάλληλης ευλυγισίας για την πρόληψη τέτοιων πόνων.

Αεροβικές ασκήσεις: Το περπάτημα, η ποδηλασία και το κολύμπι είναι δραστηριότητες που διαθέτουν χαμηλό κίνδυνο και μεγάλη ωφέλεια όσον αφορά την διατήρηση μιας «δυνατής» μέσης. Αντίθετα, σπορ όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, γκολφ, τένις, πολεμικές τέχνες, άρση βαρών, κωπηλασία και ιππασία αποτελούν ασκήσεις με σχετικά υψηλό κίνδυνο για την οσφυϊκή περιοχή και καλό είναι να αποφεύγονται από ανθρώπους με χρόνια προβλήματα μέσης.

Την ώρα που σας «πιάνει» η μέση…

Τη στιγμή που αρχίζει να σας ενοχλεί η μέση σας, ξαπλώσετε στο κρεβάτι ανάσκελα και τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα. Βάλτε μια θερμοφόρα στη μέση ή έμπλαστρα και αλοιφή με σκοπό την χαλάρωση των μυών της μέσης σας. Όταν έρθει η στιγμή να σηκωθείτε, γυρίστε στο πλάι, ακουμπήστε τον αγκώνα στο κρεβάτι και με τη βοήθεια του βρεθείτε καθιστοί. Μην βιάζεστε να σηκωθείτε από αυτή την στάση. Αργότερα, περπατήστε στο δωμάτιο, πραγματοποιώντας παράλληλα μαλάξεις στη μέση σας.

Ασκήσεις για τον πόνο στη μέση

Σταθείτε όρθιοι με τα πέλματα παράλληλα και σε μια διάσταση όσο το άνοιγμα της λεκάνης. Τοποθετείστε τα χέρια σας σε μπουνιές στους γλουτούς. Σπρώξτε μόνο με τα χέρια σας τη λεκάνη μπροστά χωρίς όμως να ενεργοποιήσετε την πλάτη σας. Επαναλάβετε 15-20 φορές.
Καθίστε σε μια καρέκλα με τα πέλματα να ακουμπούν στο πάτωμα. Τοποθετείστε ένα μαξιλάρι στην καρέκλα, έτσι ώστε να στηρίζεται σ’ αυτό η σπονδυλική στήλη. Ακουμπήστε τα χέρια σας πίσω από τον αυχένα, με τους αγκώνες να βλέπουν μπροστά. Σηκώστε τους αγκώνες προς το ταβάνι, έτσι ώστε να ανυψώνεται ο θώρακας. Επαναλάβετε 15-20 φορές.
Παράλληλα, τοποθετείστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα και ξεκινήστε να σφίγγετε με ρυθμό τα γόνατά σας, ώστε να ενεργοποιήσετε τους κοιλιακούς μύες. Εκτελείτε 15-20 πιέσεις.
Καθίστε στη θέση «τραπεζάκι» στο πάτωμα. Σηκώστε αντίθετο χέρι-πόδι στην ίδια ευθεία με τον κορμό σας. Ο κορμός πρέπει να μείνει σταθερός και το βάρος να μοιράζεται στα τέσσερα σημεία του σώματός σας. Επαναλάβετε 10 φορές.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: