Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για το Νεστόριο;


Το 36ο River Party –πιστό στο ραντεβού του και φέτος- περιμένει τους πιστούς του φίλους και όχι μόνο, για ένα μουσικό πάρτι στις όχθες του Αλιάκμονα, με αμείωτο κέφι, χορό και… αέρα καθαρά ελληνικό! Από τις 30 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα δώσουν φέτος το παρών στο μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ

Δήμος Αναστασιάδης, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Γιάννης Κότσιρας, Κωστής Μαραβέγιας, Θάνος Μικρούτσικος, Νατάσα Μποφίλιου, Μίλτος Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας, τα συγκροτήματα Τhe Burger Project, Imam Baildi, Koza Mostra, Locomondo, Stavento και πολλοί ακόμη….


Πώς άρχισαν όμως όλα; Τι είναι αυτό όμως που κάνει αυτό το River Party τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο, γιατί κατέχει την πρώτη θέση στις καρδιές μας κάθε καλοκαίρι και γιατί συρρέουν σ΄αυτό κάθε χρόνο χιλιάδες κατασκηνωτών; Η υπεύθυνη της διοργανώτριας εταιρείας Live2, Μαρία Παναγιωτοπούλου, μας λύνει όλες τις απορίες!

e-go: Πώς ξεκίνησε η ιδέα διοργάνωσης αυτού του φεστιβάλ;


Μαρία Παναγιωτοπούλου: Το φεστιβάλ αυτό ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια - 36 για την ακρίβεια- από την πρωτοβουλία μιας παρέας. Το Νεστόριο, ένα πανέμορφο χωριό στους πρόποδες του Γράμμου, είχε πολλούς μετανάστες στο εξωτερικό, οι οποίοι επισκέπτονταν την πατρίδα τους τα καλοκαίρια. Τα νέα παιδιά - ντόπιοι και παιδιά μεταναστών - αποφάσισαν μια χρονιά να κάνουν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτυ. Το πάρτυ αυτό έγινε στο ωραιότερο μέρος του χωριού που είναι οι όχθες του Αλιάκμονα. Σκεφτείτε άλλες εποχές, χωρίς την τεχνολογία του σήμερα....με μπαλαντέζες που κατέβασαν από το χωριό και με τα παραδοσιακά κασετόφωνα κατάφεραν να κάνουν πολύ κέφι και να εδραιώσουν μια παράδοση που διαρκεί τόσα χρόνια. Το αυτοσχέδιο πάρτυ της πρώτης χρονιάς, έγινε λίγο πιο οργανωμένα τη δεύτερη και λίγο πιο οργανωμένα την τρίτη....ώσπου «έπεσε» η ιδέα για το πρώτο live...μετά από αυτό ο δρόμος είχε ανοίξει για την οργάνωση ενός φεστιβάλ πάνω στο ποτάμι.



e-go: Ποιο είναι το γεγονός που ξεχωρίζετε φέτος; Πώς γίνεται κάθε φορά η επιλογή των μουσικών που συμμετέχουν σ΄αυτό;

Νομίζω πως δεν υπάρχει ένα γεγονός που να ξεχωρίζει φέτος ούτε καμμιά άλλη χρονιά. Αυτό είναι το καλό με τα φεστιβάλ γενικά. Πρόσφέρουν μια σειρά από μουσικές επιλογές που μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Ως φεστιβάλ έχει ένα χαρακτήρα πιο έντεχνο, κινείται στο χώρο της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής και δίνει τη δυνατότητα και σε νέα συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους πριν την έναρξη των μεγάλων βραδινών συναυλιών. Από το River έχουν περάσει όλοι οι αγαπημένοι καλλιτέχνες του σήμερα, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χαρούλης, ο Πλιάτσικας, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Βασίλης Παπακωσταντίνου, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, οι Locomondo, ο Αγγελάκας κλπ. Η επιλογή των μουσικών σχημάτων γίνεται από την εταιρεία Live2 που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το River Party. Η επιλογή ωστόσο υπαγορεύεται και από τις προτιμήσεις των επισκεπτών του River που είναι ως επί το πλείστον νέα παιδιά από όλη την Ελλάδα που θέλουν να ακούσουν αυτό το στυλ της μουσικής. Θέλουν να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να αγκαλιαστούν με τους γύρω τους υπό τους ήχους νέων αλλά παλιότερων σχημάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής.


e-go: Που πιστεύετε πως οφείλει την επιτυχία του 36 χρόνια τώρα;

Η επιτυχία του River οφείλεται στη παρείστικη διάθεση που δημιουργείται εκεί. Πρέπει να αναλογιστείτε ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα μουσικό φεστιβάλ. Είναι και ένα κατασκηνωτικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε ένα μαγευτικό μέρος. Εκατοντάδες σκηνές - η μία δίπλα στην άλλη 0 και παρέες από όλη την Ελλάδα που γίνονται στο τέλος μια οικογένεια. Το πρωί μπάνιο στο ποτάμι, πινγκ- πονγκ, μπάσκετ, αναρρίχηση, βόλτες στο μαγευτικό Γράμμο και από το απόγευμα χιλιάδες μουσικές που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα τεράστιο πάρτυ. Είναι οι απόλυτες εναλλακτικές διακοπές σε μια πανέμορφή περιοχή της Ελλάδας που αξίζει κανείς να επισκεφτεί έτσι κι αλλιώς.΄Αρα θα έλεγα ότι το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο μαγικό συνδυασμό της φύσης, της μουσικής και της παρείστικης διάθεσης.


e-go: Ποιες είναι οι πιο χαρακτηριστικές στιγμές που θυμάστε;

Νομίζω ότι μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές είναι όταν καταφθάνουν τα λεωφορεία από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και χιλιάδες παιδιά ξεχύνονται στον κατασκηνωτικό χώρο ψάχνοντας την πιο ωραία γωνιά για τη σκηνή τους. Επίσης η χαλαρότητα την οποία αισθάνονται οι καλλιτέχνες στο River Party. Είναι μια ευκαιρία και γι αυτούς να συναντηθούν δίπλα στο ποτάμι, να μιλήσουν με τον κόσμο που τριγυρνάει ελεύθερα, να κάνουν μια συναυλία μπροστά σε εκατοντάδες νέα παιδιά που τους αποθεώνουν. Δεν θα ξεχάσω πέρυσι τους James που έχουν ξαναέρθει για συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να δηλώνουν μαγεμένοι από το μέρος, να γίνονται ένα με τους κατασκηνωτές και να αλλάζουν το ρεπερτόριο τους τελευταία στιγμή προσαρμοζόμενοι στο κλίμα της συγκεκριμένης βραδιάς και του συγκεκριμένου τοπίου.


e-go: Πόσο σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση στη διοργάνωσή του;

Η οικονομική κρίση έχει επηρρεάσει το φεστιβάλ, όπως και κάθε τι στη χώρα μας. Θα θέλαμε να έχουμε πιο πολλά ξένα συγκροτήματα, αλλά αυτό θα σήμαινε αύξηση στο εισιτήριο εισόδου και αποφασίσαμε να μην το κάνουμε. Ετσι το εισιτήριο παραμένει προσιτό - φθηνό θα έλεγα - για την ποσότητα της μουσικής που ακούει κανείς και το service που του παρέχεται στον κατασκηνωτικό χώρο. Με 40 ευρώ προπώληση και 50 ευρώ εισιτήριο πόρτας μπορεί κανείς να ακούσει γύρω στις 30 συναυλίες και να κατασκηνώσει δωρεάν. Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλά για να μπορέσει να έρθει ο κόσμος, ειδικά ο νεώτερος που είναι και ο πιο φανατικός «φίλος» του φεστιβάλ.



e-go: Ποια συνεργασία Ελληνα και ξένου μουσικού θα θέλατε να δείτε σε κάποια από τις σκηνές του και μελλοντικά σχέδια...

Οι συνεργασίες που θα θέλαμε και θα μπορούσαν να γίνουν είναι πολλές. Αλλά κρατάμε τα όνειρά μας σε ρεαλιστικό επίπεδο αυτή τη στιγμή ώσπου τα πράγματα να βελτιωθούν οικονομικά και για τους διοργανωτές και για τους επισκέπτες. Ξαναλέω πως το στοίχημα στο φεστιβάλ αυτό είναι να διατηρήσει το παρείστικo χαρακτήρα του, το χαλαρό ύφος και την καλή διάθεση. Νομίζουμε πως αυτό είναι το πιο βασικό στοιχείο αυτή τη στιγμή. Καλλιτεχνικά υπάρχουν πολλά όνειρα και πολλές προτάσεις υπό σκέψη. Τα εξετάζουμε όλα. Για παράδειγμα φέτος έχουμε βάλει stand up comedy και περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει. Οργανώνουμε πάρτυ μετά τις συναυλίες με διαφορετικούς dj. Δίνουμε βήμα σε νέους μουσικούς να δείξουν τη δουλειά τους. Και επίσης δεν ξεχνάμε πως δεν αρκεί μόνο η μουσική. Βόλτες στο Γράμμο, πεζοπορίες, αναρριχήσεις, αθλήματα, γιόγκα, ζούμπα, ολα αυτά σε συνδυασμό με τα καθαρά και παγωμένα νερά του ποταμού αναζωογονούν το πνεύμα γενικότερα. Και αυτό βασικά θέλουμε...να έρχεται ο κόσμος εκεί και να νιώθει ότι έζησε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Γεωργία Οικονόμου

georgia.oikonomou@gmail.com





ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: