Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας πάνω από τα ντραμς: Η ταινία που σάρωσε στο Σάντανς έχει (ένα εντελώς τζαζ) τρέιλερ


Οταν ο Ντάμιεν Σαζέλ πάσχιζε να βρει χρηματοδότηση για μια ταινία με θέμα έναν ντράμερ της τζαζ, δε φανταζόταν πόσο μακριά μπορούσε να φθάσει το «Whiplash».


Ο θριαμβευτής του Σάντανς, το «Whiplash» του Ντάμιεν Σαζέλ, με ήρωα έναν νεαρό ντράμερ της τζαζ, (μεγάλο βραβείο της Επιτροπής, βραβείο Κοινού), που προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο διαγωνιστικό του Τορόντο, είναι μια δραματική μάχη επιβίωσης στο σκληρό περιβάλλον της σκηνής.

Ο ταλαντούχος Μάιλς Τέλερ («The Spectacular Now», «Απώλεια») υποδύεται έναν 19χρονο σπουδαστή κρουστών σε στρατιωτικής πειθαρχίας μουσική σχολή της Νέας Υόρκης .

Προσπαθώντας να ακολουθήσει το όνειρό του και να μην καταλήξει ένας ακόμα αποτυχημένος καλλιτέχνης, όπως ο άλλοτε υποσχόμενος συγγραφέας πατέρας του, υπομένει με σθένος τις δοκιμασίες και τις προσβολές στις οποίες τον υποβάλλει ο δάσκαλός του και μαέστρος της τζαζ μπάντας του ωδείου, Τζ. Κ. Σίμσονς – μια φιγούρα ανάμεσα σε εμπνευσμένο μέντορα και σκληρό, αυταρχικό προπονητή, που μπορεί να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης σου.

Η ταινία, που παρουσιάζει σήμερα το πρώτο της τρέιλερ, αποδίδει πλήρως την παράνοια στην οποία μπορεί να οδηγήσει η καλλιτεχνική φιλοδοξία, την υπερπροσπάθεια, το τίμημα της επιτυχίας, την ψυχολογία που μοιάζει με εκείνη του πρωταθλητή, ή, χωρίς υπερβολή, του πολεμιστή.

Η ταινία χειροκροτήθηκε, αγαπήθηκε, βρήκε αμέσως διανομή στην Αμερική και από τα πρώτα της κιόλας πλάνα του τρέιλερ μεταδίδει μια απίστευτη ενέργεια και μια βαθιά συγκινητική ειλικρίνεια.

Η καλή περφόρμανς μοιάζει με ζήτημα ζωής και θανάτου, το λάθος δε συγχωρείται και μαζί με πολλά λίτρα ιδρώτα, ο νεαρός ντράμερ δίνει και το τελευταίο ψυχικό και συναισθηματικό απόθεμα για μια δεξιοτεχνική κίνηση των drumsticks του.





ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: