Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

14 tips για τις πρώτες διακοπές με το μωρό σας



Ξεκινάτε για τις πρώτες σας διακοπές μαζί με το μωρό; Για να κατορθώσετε το (σχεδόν) ακατόρθωτο και να συνδυάσετε τις πρώτες βουτιές του μωρού σας με τη χαλάρωση που τόσο έχετε ανάγκη στη διάρκεια της άδειάς σας, προετοιμαστείτε κατάλληλα και αποφύγετε όλα αυτά που μπορούν να σας χαλάσουν τη διάθεση.

Τα μωρά λατρεύουν το νερό, καθώς είναι ήδη εξοικειωμένα με αυτό από το περιβάλλον της μήτρας, ενώ το κολύμπι τα χαλαρώνει και τους δημιουργεί ευεξία. 

Ωστόσο, παιδίατροι και εκπαιδευτές ναυαγοσωστικής μάς ενημερώνουν για τους απαραίτητους κανόνες που πρέπει να τηρούμε όσο βρισκόμαστε δίπλα στο κύμα.

1. Το μωρό μπορεί να κολυμπήσει εφόσον μπορεί να στηρίζει μόνο του το κεφάλι του (συνήθως μετά τον 6ο μήνα), ενώ επιβάλλεται είτε να φορά σωσίβιο είτε να βρίσκεται μέσα σε ειδική σαμπρέλα και πάντα υπό την διαρκή παρουσία του γονιού.

2. Η θερμοκρασία της θάλασσας πρέπει να μην είναι υπερβολικά χαμηλή, γιατί τα μωρά δε μπορούν να ρυθμίσουν την θερμοκρασία του σώματός τους όπως οι μεγάλοι. Έτσι, καλό είναι να αποφεύγετε να βάζετε το μωρό στη θάλασσα όταν είναι πολύ κρύα.

3. Βεβαιωθείτε από τον παιδίατρο ότι μπορείτε να κάνετε μπάνιο το μωρό στη θάλασσα, καθώς μερικά βρέφη έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και μπορεί με το θαλασσινό νερό ή λόγω της έκθεσης στον ήλιο, να παρουσιάσουν σπυράκια ή εκζέματα.

4. Το μωρό πρέπει να φορά απαραιτήτως αντηλιακή κρέμα ειδική για βρέφη, σε όλο το σώμα και το πρόσωπο, η οποία πρέπει να ανανεώνεται συχνά, μετά το μπάνιο στη θάλασσα αλλά και κατά την παραμονή του στην παραλία.

5. Το καπέλο είναι απαραίτητο, ακόμα κι αν έχει συννεφιά.

6. Αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα, το μωρό πρέπει να ξεπλυθεί με άφθονο γλυκό νερό. Φροντίστε, λοιπόν, να πηγαίνετε σε παραλίες που έχουν ντουζιέρα.

7. Όση ώρα το μωρό είναι στην παραλία θα πρέπει να φορά λευκό μπλουζάκι, ακόμα κι αν βρίσκεται κάτω από την σκιά της ομπρέλας.

8. Δεν πρέπει να αφήσετε ούτε λεπτό το μωρό εκτεθειμένο στον ήλιο.

9. Ο καλύτερος τρόπος για τη πρώτη βουτιά του μωρού σας στο νερό είναι να το βάλετε στη σαμπρελίτσα του και να το τραβήξτε μαζί σας μέχρι εκεί που «πατάτε». Θα ενθουσιαστεί με τη νέα εμπειρία και τα αγαπημένα του πρόσωπα να χαμογελάνε δίπλα του.

10. Αν το μωρό σας δεν θέλει να μπει στη θάλασσα, μην το πιέζετε. Αν επιμείνετε θα το τρομάξετε και θα του δημιουργήσετε απέχθεια για τη θάλασσα, χωρίς κανέναν λόγο.

11. Προσέξτε πολύ να μην μπει το κεφάλι του μωρού μέσα στο νερό. Παρόλο που μπορεί ενστικτωδώς να κρατά την αναπνοή του, εξίσου ενστικτωδώς συνεχίζει να καταπίνει.
12. Ακόμη κι αν το μωρό σας κάθεται ήσυχο και δεμένο στο καρότσι του, μην σκεφτείτε να το αφήσετε μόνο ούτε για λίγα λεπτά, προκειμένου να βουτήξετε στη θάλασσα. Μπορεί να φοβηθεί, να ζεσταθεί πολύ, ή και να λυθεί και να μπουσουλήσει μέχρι την ακροθαλασσιά.

13. Πέρα από τη σαμπρέλα που θα χρειαστείτε για το κολύμπι, αν το μωρό σας μπορεί να καθίσει στην αμμουδιά και να παίξει, μπορείτε να έχετε μαζί σας διάφορα παιχνιδάκια για την παραλία, όπως κουβαδάκια, φτυαράκια κ.λπ., αλλά κι εδώ χρειάζεται αυστηρή επιτήρηση, γιατί η πρώτη του κίνηση θα είναι να δοκιμάσει αν η άμμος είναι νόστιμη ή όχι.

14. Αποφεύγετε να πηγαίνετε μόνη στην παραλία με το μωρό σας, γιατί η συνεχής επιτήρηση του, που είναι απαραίτητη, θα σας κουράσει. Μοιραστείτε τη οπωσδήποτε με κάποιον άλλον, ιδανικά με τον μπαμπά του μωρού.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: