Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Sexy Debbie



Τα τραγούδια της και η φωνή της σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή…Υπήρξε μούσα του Andy Warhol…Ενέπνευσε σχεδιαστές μόδας…Με τα ξανθά-σχεδόν άσπρα- μαλλιά της, τα σαρκώδη χείλη και τη σεξουαλικότητά της να θυμίζει κάτι από Marilyn Monroe άνοιξε το δρόμο και σε άλλες τραγουδίστριες, μεταξύ των οποίων και η Madonna…Ο λόγος για τη Deborah Harry, την τραγουδίστρια των Blondie, η οποία σήμερα στα 69 της χρόνια συνεχίζει να προκαλεί δηλώνοντας ότι τελικά προτιμάει το σεξ με τις γυναίκες!


Η Deborah Ann γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1945 στο Miami και υιοθετήθηκε όταν ήταν τριών μηνών από το Richard και την Catherine Harry. Μεγάλωσε στο Hawthorne του New Jersey κι από πολύ μικρή έδειξε την αγάπη της για τη μουσική, για αυτό και άρχισε να τραγουδάει στη χορωδία της εκκλησίας. Πήγε σχολείο στο Hawthorne High School, από το οποίο αποφοίτησε το 1963 και τα επόμενα δύο χρόνια ακολούθησαν σπουδές στο κολέγιο Centenary. 

Έχοντας όνειρο να κάνει καριέρα στο τραγούδι μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου πριν ξεκινήσει να κάνει εμφανίσεις σε clubs και μουσικές σκηνές εργάστηκε ως γραμματέας στο ραδιόφωνο του BBC και σερβιτόρα στο Max's Kansas City. Στη συνέχεια μαζί με τις Elda Gentile και Amanda Jones δημιούργησαν το γυναικείο συγκρότημα Stilettos και τότε είναι που γνώρισε τον κιθαρίστα Chris Stein, με τον οποίο όχι μόνο έγιναν ζευγάρι αλλά το 1974 δημιούργησαν το δικό τους συγκρότημα με το όνομα Blondie. Η μουσική τους ανήκε στο λεγόμενο new wave, ένα είδος rock μουσικής επηρεασμένο από το punk και άλλα είδη όπως reggae, ska και funk.

Η Debbie με τη νέα της μπάντα εμφανίστηκε στα πιο θρυλικά clubs της Νέας Υόρκης μεταξύ των οποίων τα CBGB's και Max's Kansas City. Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με τίτλο "Blondie" ενώ την επόμενη χρονιά έκαναν περιοδεία προκειμένου να προωθήσουν το δεύτερο album τους "Plastic Letters", το οποίο έφθασε στο νούμερο δύο των βρετανικών charts με το τραγούδι "Denis." Το τρίτο album τους, "Parallel Lines", εκτόξευσε τη φήμη τους, με το τραγούδι "Heart of Glass" να φθάνει στην κορυφή των αμερικανικών charts ενώ η επιτυχημένη πορεία τους συνεχίστηκε με τα albums "Eat to the Beat" το 1979 και "Autoamerican" ένα χρόνο μετά.
Η Debbie παράλληλα άρχισε να εμφανίζεται σε ταινίες μεταξύ των οποίων οι "Union City"και "Videodrome ωστόσο το 1983 οι Blondie διαλύθηκαν. Λίγο καιρό μετά ο Stein νόσησε από μια σπάνια ασθένεια στο δέρμα και η Debbie παράτησε την καριέρα της για να τον στηρίξει, όμως η σχέση τους δεν κράτησε.
Το 1986 η Harry κυκλοφόρησε ένα solo album με τίτλο "Rockbird" σημειώνοντας επιτυχία με το τραγούδι "French Kissin" και εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "Hairspray","Heavy"και "Cop Land" και στην τηλεοπτική σειρά "Wiseguy". Μετά την κυκλοφορία του "Individually Twisted" το 1997, οι Blondie επανασυνδέθηκαν πραγματοποιώντας περιοδεία στην Ευρώπη. Το 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album ύστερα από 15 χρόνια με τίτλο "No Exit" με το τραγούδι Maria" να φθάνει στην κορυφή των αγγλικών charts.
Μετά την επανένωση και το "No Exit" οι Blondie το 2003 κυκλοφόρησαν το όγδοο studio album τους με τίτλο "The Curse of Blondie" και το 2007 ακολούθησε μετά από περισσότερο από μια δεκαετία το solo album της "Necessary Evil". Ένα χρόνο μετά οι Blondie γιόρτασαν την 30η επέτειο τους με το album "Parallel Lines", ακολούθησε το "Panic of Girls" το 2011 ενώ το δέκατο album με τίτλο "Ghosts of Download" θα κυκλοφορήσει το Μάιο του 2014.














Ημερομηνία δημοσίευσης : 23 Απρ 2014



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: