Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Η κόρη της Γκρίφιθ στο 50 Shades of Grey



Είναι εγγονή της Τίπι Χέντρεν, γνωστής από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα Πουλιά του Χίτσκοκ, κόρη του Ντον Τζόνσον και της Μέλανι Γκρίφιθ, θετή κόρη του Αντόνιο Μπαντέρας. Για την Ντακότα Τζόνσον η υποκριτική ήταν κάτι σαν ένας τρόπος να αναπνέεις.
Στις αρχές του 2015 θα κάνει το μεγάλο της breakthrough σαν Αναστάζια Στιλ, τον ρόλο κλειδί στην πολυαναμενόμενη μεταφορά του βιβλίου Πενήντα αποχρώσεις του γκρι στον κινηματογράφο. Ρόλος κλειδί γιατί είναι σαφές ότι η επιτυχία και τα sequel της ταινίας θα κριθούν από το πόσο καλή χημεία θα αποκτήσει η συνεσταλμένη Αναστάζια και ο εγωκεντρικός γοητευτικός Κρίστιαν Γκρέι -τον υποδύεται ο Τζέιμι Ντόρναν- με το κοινό τους.


Στην περίπτωση της Ντακότα όμως το ρίσκο αφορά και εκείνη αφού ένας τόσο αμφιλεγόμενος ρόλος θα μπορούσε να γίνει το βατερλό για μια νέα ηθοποιό. Ακόμη και η οντισιόν για την ταινία θα μπορούσε να κριθεί ακατάλληλη. Η Ντακότα χρειάστηκε να πει έναν μονόλογο από την ταινία Persona του Ίνγκμαρ Μπεργκμαν όπου η ηρωίδα ομολογεί στον γιατρό αρραβωνιαστικό της ότι τον απάτησε σε ένα κουαρτέτο με μια άλλη γυναίκα και δύο εφήβους σε μια παραλία. Το Persona δεν είμαι αυτό που κανείς θα έλεγε pop corn movie όμως η Ντακότα δεν έχει τέτοιες αναστολές. «Δεν ντρέπομαι» δήλωσε σε γνωστό γυναικείο περιοδικό. Και μάλλον αυτό ήταν από την άρχή το πλεονέκτημα της έναντί ηχηρών και διασημότερων από το δικό της ονομάτων, γνωστότερων ονομάτων που έπεσαν στο τραπέζι σαν υποψήφιοι, στην διάρκεια του κάστινγκ που κυριολεκτικά εξελίχθηκε σε θρίλερ με ονόματα να έρχονται και να φεύγουν ενισχύοντας την φιλολογία αλλά και την δημοτικότητα της ταινίας.

Πριν η Ντακότα βαφτεί μελαχρινή -για τις ανάγκες του ρόλου- και φιγουράρει στα μίντια σαν η πρωταγωνίστρια του Πενήντα αποχρώσεις του γκρι δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε household name. Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις της στο κινηματογράφο περιλαμβάνουν το one night stand του ρόλου που υποδύεται ο Τζάστιν Τίμπερλεικ στο Social Network, τον ρόλο της πρώην στον Πενταετή Αρραβώνα αλλά και την εμφάνιση της στο τελευταίο Need for Speed. Επίσης η Ντακότα έκανε μια σύντομη εμφάνιση στην δημοφιλή σειρά The Office και συμμετείχε στην ταινία 21 Jump Street

Η Dakota έχει τα ζυγωματικά του μπαμπά της και τα μάτια της μαμάς της. Πέρασε την παιδική της ηλικία μέσα σε στούντιο ακολουθώντας τους γονείς της στα σετ σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Εκεί έκανε ιδιωτικά μαθήματα μέχρι που οι γονείς της την έστειλαν εσωτερική σε ένα καθολικό Γυμνάσιο στο οποίο ήταν απόλυτα δυστυχισμένη. Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στα δώδεκά της με την ταινία Crazy in Alabama που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί οικογενειακή υπόθεση, με σκηνοθέτη τον πατριό της Αντόνιο Μπαντέρας και συμπρωταγωνίστριες της την Μέλανοι Γκρίφιθ και την ετεροθαλή αδελφή της Στέλα Μπαντέρας. Την ίδια περίοδο η Ντακότα μαζί με άλλα παιδιά διασήμων φωτογραφήθηκε για την Teen Vogue και κόλλησε το μικρόβιο του μόντελινγκ με το οποίο συνέχισε να ασχολείται.



Ημερομηνία δημοσίευσης : 18 Απρ 2014




 
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: