Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η Μεξικάνα καλλονή Salma Hayek


Η Μεξικάνα καλλονή

Μαγνητίζει τα βλέμματα με την εξωτική ομορφιά της αλλά και το ταπεραμέντο της. Το όνομά της έχει βρεθεί άπειρες φορές σε λίστες με τις πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη. Η ηθοποιός, σκηνοθέτις και παραγωγός Salma Hayek όμως εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνισή της ξεχωρίζει για το ταλέντο της και σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο λαμπερές star του Χόλιγουντ με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.


Η Salma, το όνομα της οποίας στα αραβικά σημαίνει "ασφαλής", γεννήθηκε στο Mexico το Σεπτέμβριο του 1966 και μεγάλωσε χωρίς να της λείψει τίποτα χάρη στο Λιβανέζο επιχειρηματία πατέρα της και την ισπανικής καταγωγής τραγουδίστρια της όπερας μητέρα της. Όταν ήταν 12 χρόνων οι γονείς της την έστειλαν στο καθολικό σχολείο θηλέων Academy of the Sacred Heart στη Louisiana ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Mexico στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων ωστόσο είχε άλλα σχέδια... 
Μετά την εμφάνισή της στην τηλεοπτική σειρά "Un Nuevo Amanecer", το 1989 σε ηλικία 23 χρόνων πρωταγωνίστησε στη σαπουνόπερα "Teresa", κερδίζοντας δόξα και φήμη στην πατρίδα της. Οι θαυμαστές της όμως σύντομα πληγώθηκαν καθώς παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, το 1991 αποφάσισε να αφήσει πίσω της το Mexico και να ταξιδέψει στο Los Angeles προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής και να κυνηγήσει τα όνειρά της για μια καριέρα στον κινηματογράφο.
To ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη έγινε το 1993 με ένα μικρό ρόλο στην ταινία "Mi vida loca" και ένα χρόνο μετά πρωταγωνίστησε στην ταινία "El Callejón de los Milagros", όπου ήταν υποψήφια για Ariel Award. Το 1995 ήρθε ο ρόλος στην ταινία "Desperado" με τον Antonio Banderas, ο οποίος απογείωσε τη φήμη της και της χάρισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Saturn.
Ακολούθησαν αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων οι "From Dusk Till Dawn", "Fools Rush In","Breaking Up","54" και "Dogma". Το 1999 η Salma αποφάσισε να δημιουργήσει την εταιρεία παραγωγής Ventarosa με την πρώτη της δουλειά να είναι η ταινία "No One Writes to the Colonel". Μετά τις ταινίες "Wild wild west" και "Traffic" το 2000, η Salma ενσαρκώνει τον πιο σημαντικό ρόλο της καριέρας της με τον οποίο είναι ταυτισμένη μέχρι σήμερα και φυσικά αναφερόμαστε σε αυτόν της διάσημης μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo, την οποία μάλιστα η ηθοποιός θαύμαζε από μικρό παιδί.
Το 2002 η ταινία "Frida", στην οποία η Salma είχε και ρόλο συμπαραγωγού ήταν υποψήφια για 6 Oscar. Η ταλαντούχα ηθοποιός εκτός από την παγκόσμια αναγνώριση, κέρδισε υποψηφιότητες για αρκετά βραβεία μεταξύ των οποίων Χρυσή Σφαίρα, Bafta, Satellite, Screen Actor Guild Award και φυσικά για Oscar α’ γυναικείου ρόλου και μάλιστα είναι η πρώτη Λατίνα ηθοποιός υποψήφια σε αυτή την κατηγορία.
Το 2003 πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Spy Kids 3-D:Game over", "Once Upon a time in Mexico" και "V-Day: Until the violence stops" ενώ υπέγραψε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία της τηλεταινίας "The Maldonado Miracle", κερδίζοντας βραβείο Emmy για τη σκηνοθεσία. Το 2005 σκηνοθέτησε το video clip του Prince "Te Amo Corazon" ενώ την επόμενη χρονιά ανέλαβε την παραγωγή της δημοφιλούς κωμικής σειράς "Ugly Betty", στην οποία έκανε μία guest εμφάνιση ως Sofia Reyes κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Emmy.
Σε ό,τι αφορά την καριέρα της στον κινηματογράφο η Salma μετά το "After the Sunset" το 2004, εμφανίστηκε στις ταινίες "Ask the Dust', "Bandidas" και 'Lonely Heart" το 2006, "Across the Universe" το 2007, "Cirque du Freak:The Vampire’s Assistant" το 2009, "Grown Ups" το 2010, "Americano", όπου ήταν υποψήφια για San Sebastian International Film Festival Award και "La chispa de la vida", όπου κέρδισε μια υποψηφιότητα για Goya Award το 2011, "Savage" και "Here comes the Boom" το 2012, ενώ μέσα στο 2013 πρόκειται να εμφανιστεί στο sequel της ταινίας "Grown ups 2" με τον Adam Sandler.
Η Salma το 2007 ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με το δισεκατομμυριούχο Francois-Henri Pinault, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί. Η κόρη του ζευγαριού Valentina Paloma Pinault γεννήθηκε την ίδια χρονιά στο Los Angeles και το 2009 το ζευγάρι ύστερα από αρκετούς χωρισμούς και επανασυνδέσεις παντρεύτηκε στο Παρίσι ενώ ακολούθησε και μια δεύτερη τελετή στη Βενετία. Η Salma Hayek, η οποία έχει αφήσει πίσω της τη sexy εικόνα και έχει αφοσιωθεί πλήρως στην οικογένειά της δηλώνει πως η μητρότητα για εκείνη είναι πλέον πιο πάνω από την καριέρα της.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η έντονη φιλανθρωπική της δράση. Το 2006 η ηθοποιός, η οποία συμμετέχει σε εκστρατείες για την ευαισθητοποιήση κατά της βίας των γυναικών αλλά και των διακρίσεων εις βάρος των μεταναστών, δώρισε ένα μεγάλο ποσό για τη δημιουργία ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες στο Mexico. Το 2008 έγινε Πρέσβειρα της Unicef και ξεκίνησε τα ταξίδια της σε πολλές χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, μάλιστα το 2009 βρέθηκε στη Sierra Leone και κατά την επίσκεψή της σε ένα νοσοκομείο, δε δίστασε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες να θηλάσει ένα νεογέννητο αγοράκι. 


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: