Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Paramore – Αφιέρωμα


Paramore
“Paramore”
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους album, “Paramore”, μου δίνεται η ευκαιρία να σχολιάσω ένα συγκρότημα που έχει κερδίσει τον θαυμασμό μου για πάρα πολλούς λόγους. Με μία τραγουδίστρια τόσο χαρισματική και με στίχους που αποδεικνύουν ότι και η pop punk μουσική (αν πρέπει οπωσδήποτε να τους εντάξουμε κάπου) μπορεί να έχει βάθος, οι Paramore αποτελούν ένα από τα ελάχιστα πια καλά παραδείγματα της σύγχρονης (ευρείας) rock μουσικής σκηνής.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2004 όταν η τραγουδίστρια Hayley Williams ήταν μόλις 15 χρονών. Το 2005 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο των Paramore, “All We Know Is Falling”, απ’ όπου θα ξεχωρίσουν τραγούδια όπως το “Emergency” και το “Pressure”. Το δεύτερο κατά σειρά album “Riot!”(2007) εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με τους έξυπνους στίχους και την απίστευτη φωνή της Williams. “For A Pessimist I’m Pretty Optimistic”, “That’s What You Get”, “Misery Business” και “Let The Flames Begin” είναι μερικά από τα highlights του δίσκου, αν και είναι από τα album που ακούγονται ολόκληρα.
Το ίδιο και ακόμη περισσότερο ισχύει και για την τρίτη δισκογραφική δουλειά τους, που κυκλοφόρησε το 2009. Το “Brand New Eyes” φανερώνει μία ωρίμανση των Paramore σε όλα τα επίπεδα. Η φωνή της Hayley έχει αγγίξει επικίνδυνους τόνους και κομμάτια όπως τα “Careful”, “Playing God”, “Brick By Boring Brick”, “Turn It Off” και “Misguided Ghosts” μας έκαναν να τους λατρέψουμε. Στο ίδιο album συμπεριλαμβάνεται βέβαια και το soundtrack του Twilight που τους έκανε και ευρέως γνωστούς, “Decode”.
Φτάνουμε στο σήμερα και οι Paramore έχουν αλλάξει πολύ. Ίσως για κάποιους πάρα πολύ. Το ομώνυμο album τους, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, θέλει ακριβώς να εκφράσει έναν επαναπροσδιορισμό του group, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Δύο βασικά μέλη, οι αδερφοί Farro (στην κιθάρα και στα drums) έχουν αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους αφήνοντας λίγο πολύ και τη Williams και τους fans ξεκρέμαστους. 

Οι Paramore όμως δεν πτοούνται και με τα τρία εναπομείναντα μέλη τους συνεχίζουν. Η νέα δισκογραφική δουλειά δεν μπορώ να πω ότι είναι από τις καλύτερές τους. Η αλήθεια είναι ότι περιέχει πάρα πολλά διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία, από country και rock μέχρι soul (??) που λίγο αποπροσανατολίζουν. Ωστόσο κάθε τραγούδι ξεχωριστά, και όχι τόσο σαν συνολική εικόνα του δίσκου, έχει ενδιαφέρον. Τα “Grow Up”, “Now”, “Proof”, “Anklebiters” (που αν είναι δυνατόν, θυμίζει Avril Lavigne και Offspring ταυτόχρονα!) και το εντελώς pop (αλλά δεν με νοιάζει!) “Still Into You” είναι μερικά από τα αγαπημένα μου. Τα interludes μεταξύ των κομματιών είναι από άλλη δεκαετία και τα αγαπώ! Επίσης έχω να δηλώσω ότι το album ήταν πανάκριβο αλλά έχω την «κακή» συνήθεια να αγοράζω το CD όταν το συγκρότημα μου αρέσει πολύ… Αξίζει πάντως να το ακούσετε.
Και επειδή είπα πολλά, ας δούμε κάποια video clips από τους Paramore!
  • Emergency (live)
  • That’s What You Get
  • Misery Business (MTV Unplugged)
  • Let The Flames Begin
  • Decode
  • Careful
  • Ignorance
  • Brick By Boring Brick
  • Playing God
  • Feeling Sorry (Acoustic)
  • Monster
  • Now
  • Still Into You





Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: