Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Laser αποτρίχωσης


EY Ladies Card: Laser αποτρίχωσης

Οι μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενες μέθοδοι αποτρίχωσης, το ξύρισμα, το τράβηγμα με τσιμπιδάκι, το κερί , η χαλάουα, η ηλεκτρόλυση, η θερμόλυση, οι συσκευές μηχανικής αποτρίχωσης είναι χρονοβόρες , επώδυνες, όχι πάντα αποτελεσματικές και χρήζουν επανάληψης κατά τακτά χρονικά διαστήματα, αφού δεν προσφέρουν μόνιμη και ριζική αποτρίχωση.
Επιπρόσθετα παρουσιάζουν αυξημένο ποσοστό επιπλοκών όπως ουλές, δυσχρωμίες, εγκαύματα, θυλακίτιδες, αλλεργικές αντιδράσεις

Η έρευνα για νέες, αποτελεσματικότερες, μόνιμες και με λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες μεθόδους κατέληξε τα τελευταία χρόνια στη χρήση των διαφόρων τύπων laser αποτρίχωσης
Η δράση των laser βασίζεται στην αρχή της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, δηλαδή στην ειδική απορρόφηση φωτός ορισμένου μήκους κύματος από την τρίχα και μόνο, με σκοπό την καταστροφή της τρίχας χωρίς να παραβλαφθούν οι περιβάλλουσες την τρίχα δομές του δέρματος. Το φως απορροφάται μόνο από τη μελανίνη της τρίχας και μετατρέπεται σε θερμότητα και έτσι η τρίχα αποσυντίθεται και αποτρέπεται η εκ νέου ανάπτυξή της.
Οποιοσδήποτε προβληματίζεται ή ανησυχεί ή δεν αισθάνεται άνετα με την ανεπιθύμητη τριχοφυϊα σε οποιαδήποτε θέση του σώματος του, πρόσωπο, κορμό ή άκρα είναι κατάλληλος για laser αποτρίχωση

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ανώδυνη ενώ λίγοι ασθενείς αναφέρουν μία ελαφρά αίσθηση νυγμού ( τσιμπήματος ) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Δεν χρειάζεται αναισθησία γιατί χρησιμοποιούνται συστήματα ψύξης με τη μορφή συνήθως ψυχρού αέρα που προσαρμόζεται στη συσκευή των laser. Πάντως εάν οι ασθενείς το επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια αναισθητική κρέμα λίγα λεπτά πριν τη συνεδρία.
Με τη μέθοδο αυτή πολυάριθμες τρίχες αφαιρούνται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Η χρονική διάρκεια της συνεδρίας εξαρτάται από την επιφάνεια της περιοχής που θεραπεύεται. Η θεραπεία του άνω χείλους δε χρειάζεται περισσότερο από 2- 5 λεπτά ενώ η θεραπεία και για τα 2 πόδια ίσως και περισσότερο από 1 ώρα.

Η ανάπτυξη της τρίχας είναι κυκλική διερχόμενη από 3 φάσεις: την αναγενή ( φάση ανάπτυξης ), την καταγενή ( φάση ηρεμίας ) και την τελογενή ( φάση απόπτωσης ). Το laser αδρανοποιεί τους τριχικούς θυλάκους όταν βρίσκονται στην αναγενή φάση ( στη φάση αυτή βρίσκεται η πλειοψηφία των τριχών ). Συνεπώς, συνήθως χρειάζονται 3 – 5 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 1 – 3 μηνών για μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.

Οι ακόλουθες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται πριν και μετά τη θεραπεία:

1) Nα αποφεύγεται η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία τουλάχιστον 7 – 10 ημέρες πριν και 3 – 4 ημέρες μετά τη θεραπεία και να χρησιμοποιούνται αντιηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας.
2) Να αποφεύγεται το μακιγιάζ την ημέρα της θεραπείας.
3) Στους ασθενείς με χρόνιο υποτροπιάζοντα έρπη δίνεται ειδική αγωγή για 5 ημέρες , ξεκινώντας 1 ημέρα πριν τη θεραπεία.
4) Ο ιατρός είναι υπεύθυνος για την λήψη καλού ιστορικού από τους ασθενείς του. Οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνουν τον ιατρό για τα φάρμακα που ενδεχομένως λαμβάνουν. Φρόνιμο είναι να αποφεύγεται η θεραπεία σε έγκυες, ανοσοκατασταλμένους και επιληπτικούς ασθενείς.
5) Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών γυαλιών από τον ιατρό και τον ασθενή κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
6) Να αποφεύγουμε να ξύνουμε και να τραυματίζουμε την θεραπευμένη περιοχή

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του αμέσως μετά τη θεραπεία. Σε λίγες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί μία ελαφρά ερυθρότητα της περιοχής που υποχωρεί σε λίγες ώρες από μόνη της ή με τη βοήθεια τοπικών κρεμών. Οι παρενέργειες των παλαιότερων μεθόδων είναι σπάνιες,περιλαμβάνουν πολύ επιφανειακά και παροδικά εγκαύματα σε ιδιαίτερα μαυρισμένες επιδερμίδες από τον ήλιο και συμβαίνουν μόνο όταν η laser αποτρίχωση γίνεται χωρίς την επιμελή λήψη ιατρικού ιστορικού και τη σωστή χρήση των laser μηχανημάτων από ειδικούς ιατρούς.

Laser αποτρίχωσης
Μαρία Βογιατζή - Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: