Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Διαγωνισμός Eurovision: Από φωνές... κορμάρες!



Κάποτε ήταν διαγωνισμός τραγουδιού και ανταλλαγή πολιτισμού μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, σήμερα είναι show, επίδειξη μόδας, ένδυσης και κόμμωσης!




Eurovision 1956 - 2013 
Η καλή μέρα…Μια φορά κι έναν καιρό, δηλαδή από το 1956 μέχρι το 1990 περίπου, ήταν ένα φεστιβάλ τραγουδιού στο οποίο έπαιρναν μέρος οι χώρες της Ευρώπης, στέλνοντας τον καλύτερό τους ερμηνευτή, τραγουδώντας στη γλώσσα του και με μοναδικό όπλο τη φωνή του, άντε και την αξιοπρεπή σκηνική του παρουσία.
Ακούστηκαν ωραία τραγούδια, κέρδισαν πρωτιές ακόμη ωραιότερα και τι ήταν αυτό που είχαμε στο μυαλό μας όταν ακούγαμε Eurovision;
Η προώθηση της τοπικής μουσικής, η διατήρηση της γλώσσας, η ανταλλαγή μουσικού πολιτισμού, η ανάδειξη ταλέντων.
















Eurovision 1973 Λουξεμβούργο - Anne-Marie David "Tu te reconnaîtras"
1o βραβείο, η συμμετοχή του Λουξεμβούργου

…προς το μεσημέρι χάλασε!
Όλα αυτά κάποτε, γιατί από τότε κύλησε πολύ νερό στο γιουροβιζιονικό αυλάκι, εισέβαλαν χαλίκια, χόρτα και κάθε λογής σκουπιδάκια, με αποτέλεσμα ο θεσμός να έχει αλλάξει δραματικά.
Οι γλώσσες καταργήθηκαν, όλοι τραγουδούν εις την αγγλικήν (είναι πιο σικ).
Το τοπικό μουσικό χρώμα, χάθηκε, ενώ beat τσιφτετελιού, pop, rock, hip hop, καρσιλαμά και metal, γίναν ένα και συναγωνίζονται όλα μαζί για το ποιο θα επικρατήσει ως νέο ρυθμός (τρομάρα τους) στις καλοκαιρινές μπάρες των clubs.
Οσο για το live του πράγματος, ούτε κουβέντα! Κι εδώ αχταρμάς, όποιος προφταίνει τραγουδάει. Άλλος live, άλλος Play back. Τι σημασία έχει άλλωστε, αφού δεν υφίσταται πλέον διαγωνισμός τραγουδιού, αλλά διαγωνισμός show, φιγούρας, επίδειξης, σκηνικής βλακείας, ένδυσης και κόμμωσης. Κατάντησε πλέον διαγωνισμός ότι να’ναι!














Eurovision 2008 Βελιγράδι - Συμμετοχή Ουκρανίας Ani Lorak "Shady Lady"
Και πείτε μου σε τι διαφέρει από αρτίστα πίστας, μπουζουκιών και pole dance
Το εντυπωσιακότερο; τον παρακολουθούν παγκοσμίως από 100 μέχρι 600 εκατομμύρια τηλεθεατές, εδώ κολλάει το «ουκ εν τω πολλώ ευ».
Μεταδίδεται δε σε χώρες όπως Αυστραλία, Καναδάς, Χονγκ Κονγκ, Ινδία κ.ά. και παρόλο που αυτές οι χώρες δεν συμμετέχουν στο διαγωνισμό, τον βλέπουν κάθε χρόνο, είναι δηλαδή κάτι σαν καθιερωμένο ετήσιο βίτσιο.
Γι’ αυτό σας λέω, δεν πειράζει για όσους δεν έχουν παραπλανηθεί ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, είναι ετήσιος διαγωνισμός που διοργανώνεται ανάμεσα στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (European Broadcasting), στον οποίο κάθε χώρα συμμετέχει με ένα τραγούδι που πρέπει να ερμηνευτεί ζωντανά στην τηλεόραση.
Μη σας νοιάζει που αντί έντιμης ψηφοφορίας από την οποία έπρεπε να προκύπτει το δημοφιλέστερο τραγούδι, κι έτσι να είχαμε τον νικητή, παίζουν πολιτικά συμφέροντα μεταξύ των χωρών, μη σας απασχολεί που η κάθε χώρα στην πραγματικότητα εκπροσωπείται από καλλιτέχνη άλλης χώρας, ούτε που κάποια τραγούδια γράφονται από συνθέτες αλλοδαπούς, ούτε που αν τύχει από λάθος και ακουστεί κανένα καλό τραγούδι, πάει τις περισσότερες φορές, άπατο.
Το οικονομικό θέμα δεν θα το θίξουμε καθόλου. Είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, κατά Αγία Παρασκευή μεριά.
Εμείς κρίνουμε την καλλιτεχνική υπόσταση του Διαγωνισμού της Eurovision (εδώ μπορείτε να γελάσετε με την ησυχία σας)!

Μερικές πληροφορίες ακόμη (μη και σας έχουνε ξεφύγει και κοιμηθείτε το βράδυ της 18ης Μαϊου 2013, απληροφόρητοι)

*
 O πρώτος διαγωνισμός διοργανώθηκε στην πόλη Λουγκάνο της Ελβετίας στις 24 Μαΐου 1956. Νικήτρια χώρα του πρώτου διαγωνισμού; η διοργανώτρια φυσικά.

* Για να συμμετέχει μια χώρα στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, δεν είναι υποχρεωτικό να υπάγεται γεωγραφικά στην Ευρώπη. 

* Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για συμμετοχή στα λεγόμενα Ενεργητικά Μέλη (Αctive members), σε αντίθεση με τα Συνεργαζόμενα Μέλη (Associate Members) της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης. Ενεργητικά μέλη είναι αυτά που τα όρια τους εμπίπτουν στον λεγόμενο Ευρωπαϊκό τηλεοπτικό χώρο, ή αλλιώς αυτά που είναι μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ενεργητικά Μέλη θεωρούνται οι τηλεοπτικοί οργανισμοί που η μετάδοσή τους είναι διαθέσιμη στον πληθυσμό της χώρας όπου βρίσκεται η έδρα τους. Αν κάποιο ενεργητικό μέλος θέλει να συμμετέχει στον διαγωνισμό πρέπει να πληροί τους όρους του διαγωνισμού όπως αυτοί διαμορφώνονται κάθε χρόνο. Κύρια προϋπόθεση είναι να έχει μεταδώσει τον προηγούμενο διαγωνισμό ζωντανά και να πληρώσει το αντίτιμο της συμμετοχής της πριν τη λήξη της προθεσμίας για το έτος που θέλει να συμμετέχει. 

* O θεσμός θεωρείται ένας από τους μακροβιότερους στην ιστορία της τηλεόρασης και πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανελλιπώς.

Δεν τελειώσαμε, μέχρι τις 18 Μαϊου, που θα διεξαχθεί ο ρημάδης ο διαγωνισμός, εδώ θα είμαστε να τα λέμε... (αυτό είναι απειλή). 


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: