Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Προς απόσυρση το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία



Προς απόσυρση οδεύει ουσιαστικά το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης ενημερώθηκε από το Μαξίμου ότι οι προβλέψεις του χρειάζονται παραιτέρω επεξεργασία, την οποία θα αναλάβουν να κάνουν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.


Πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είχε εξαγγείλει ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση ώς σήμερα, Παρασκευή.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, υπήρξαν έντονες πιέσεις προς το Μαξίμου αναφορικά με το θέμα των αναγνωρισμένων από το ελληνικό Κοινοβούλιο γενοκτονιών, ενώ για απόπειρα ποινικοποίησης του κομμουνισμού μέσω του νομοσχεδίου είχε κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νομοσχέδιο προέβλεπε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από τρεις μήνες ως και έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ για όσους υποκινούν ή διεγείρουν σε ρατσιστική βία ή αρνούνται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή τις γενοκτονίες.

Ακόμη, το σχέδιο νόμου προβλέπει αντίστοιχες ποινές για τον αρχηγό ή τους βουλευτές κόμματος που μπορεί να κάνουν ρατσιστικές ή φιλοναζιστικές αναφορές από το βήμα της Βουλής.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Χρυσή Αυγή επέβαλε την απόσυρση»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Σήμερα η κυβέρνηση διέψευσε με εκκωφαντικό τρόπο τους κακόβουλους που την κατηγορούν ότι είναι τελείως ανελαστική και δεν αποδέχεται κανένα αίτημα.

» Τελικά οι κυβερνώντες άκουσαν με ευαισθησία την κραυγή αγωνίας της Χρυσής Αυγής και απέσυραν το νομοσχέδιο για την πάταξη της ρατσιστικής βίας.

» ΥΓ. Τα κροκοδείλια δάκρυα από τους θιασώτες της δημιουργίας συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) περισσεύουν αφού υποστηρίζουν τη ΝΔ που συναγελάζεται ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή και επιβάλλει στην κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου».

ΠΑΣΟΚ: «Να ψηφιστά άμεσα»

Να μην υπάρξει καμία αναβολή, να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο για την ρατσιστική βία ζητεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, που συμπληρώνει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία «πρέπει να στηρίζεται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ».

Η Ιπποκράτους θεωρεί ότι κάποια στελέχη της ΝΔ πιέζουν τον κ. Σαμαρά να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και για τον λόγο αυτόν η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «καμία συντηρητική μειοψηφία δεν πρέπει να ανακόψει την πορεία, που θα φέρει την Ελλάδα στην πρωτοπορία των χωρών της Ευρώπης».

Το ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, μέσω αρμοδίων πηγών, διέψευδε πληροφορίες, που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα, σύμφωνα με τις οποίες το νομοσχέδιο είχε αποσταλεί στα κόμματα.

Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η κυβέρνηση τροποποιεί το νομοσχέδιο «με σκοπό την αποκλειστική στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, αφήνοντας στο απυρόβλητο όσους αμφισβητούν τις γενοκτονίες Ελλήνων από τους τούρκους και τον Στάλιν (Ρεπούση-ΚΚΕ)».


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: