Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Δείτε πώς να κάνετε τα μεταλλικά σας αντικείμενα να λάμπουν


Δείτε πώς να κάνετε τα μεταλλικά σας αντικείμενα να λάμπουν

Mε τα εύκολα βήματα που σας προτείνουμε θα δείτε τα θαμπά σας σκεύη από ανοξείδωτο ατσάλι, μπρούντζο, κασσίτερο, χαλκό ή ασήμι να καθρεφτίζουν

Δώστε λίγη λάμψη και στο σκηνικό που θα σας πλαισιώνει. Και επειδή οι εντυπώσεις κερδίζονται πάντα στις λεπτομέρειες, ξεθάψτε τα ασημικά της γιαγιάς και δώστε τους τη θέση που τους αξίζει. Βγάλτε τα έξω περήφανα και αρχίστε το γυάλισμα. Αν το «τοπίο» είναι πολύ θολό, μπορείτε να αποκαταστήσετε την αρχική τους γυαλάδα ακολουθώντας κάποια εύκολα βήματα που σας δίνουμε στη συνέχεια. Να θυμάστε ότι η θέση κάθε ασημικού δεν είναι ως διακοσμητικό στο σερβάν αλλά πάνω στο τραπέζι. Γι’ αυτό διώξτε τη σκόνη και τη σκουριά και χρησιμοποιήστε τα.

Πώς γυαλίζουμε τα μεταλλικά μας αντικείμενα

Ανοξείδωτο ατσάλι
Σπάνια χρειάζεται γυάλισμα. Mπορείτε να το πλύνετε ακόμη και στο πλυντήριο πιάτων, εφόσον όλο το κομμάτι είναι ανοξείδωτο
Τα γυαλιστικά με κερί αφήνουν μερικές φορές στο ανοξείδωτο ατσάλι ένα λεπτό στρώμα. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα χωρίς κερί. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε σαπούνι για τα πιάτα που δεν περιέχει φωσφορικά άλατα. Όταν γυαλίζετε την τσαγιέρα σας, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε προστατευτικό προϊόν με κερί. Το ζεστό τσάι θα το λιώσει και μετά το τσάι σας θα έχει τη γεύση αδιάβροχου πλαστικού.

Μπρούντζος
Ο παλιός μπρούντζος χρειάζεται γυάλισμα με βερνίκι, γιατί συνήθως οξειδώνεται. Πρώτα αφαιρείτε τις φλοίδες που έχουν ξεφτίσει και μετά το γυαλίζετε. Στην περίπτωση του μπρούντζου καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε κέτσαπ –όπως πιθανότατα έχει διαβάσει- για να απομακρύνετε τις φλοίδες του ξεφτισμένου μπρούντζου. Mπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά το ξεβαφτικό για τα νύχια κάνει πολύ καλύτερη δουλειά. Eπίσης, μη βάζετε λάδι στον μπρούντζο, γιατί κολλάει και μαζεύει σκόνη και υγρασία. Tέλος, αποφύγετε την αμμωνία ή το συρματάκι καθαρίσματος για την κουζίνα, γιατί είναι πολύ σκληρά.

Κασσίτερος
Tρίψτε τον με οινόπνευμα για να διώξετε τις μαυρίλες που εμφανίζονται στην επιφάνειά του. Για τη συντήρησή του εφοδιαστείτε με ένα ειδικό διάφανο βερνίκι που θα σας συστήσουν σε ένα χρωματοπωλείο, χρησιμοποιήστε ένα απαλό προϊόν από αυτά που σας προτείνουμε για τα άλλα μέταλλα ή απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.
Γενικά δεν γυαλίζουμε συχνά τον κασσίτερο, γιατί αυτή η παλιά απόχρωση που αποκτά με το πέρασμα του χρόνου απλώς του πάει. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα σκεύη σας από κασσίτερο όταν σερβίρετε όξινα τρόφιμα και ροφήματα, όπως λεμόνι, ντομάτες, χυμός πορτοκαλιού, σάλτσες και κρασί, γιατί καταστρέφουν το μέταλλο.

Χαλκός
Aν και πολλές συνηθίζουν να καθαρίζουν το χαλκό με λεμόνι και αλάτι, καλύτερα να αποφύγετε και τα δύο. Το οξύ από το λεμόνι και η τραχύτητα του αλατιού μπορεί να καταστρέψουν κάποια λεπτά σημεία του χαλκού. Εφοδιαστείτε καλύτερα με ειδικό γυαλιστικό. Ο χαλκός πολλές φορές μαυρίζει σε σημεία που είναι δύσκολο να καθαρίσουμε, όπως το σημείο που ενώνει το χερούλι με το σκεύος. Τα γυαλιστικά σε κρέμα συνήθως φτάνουν αυτά τα δύσκολα σημεία. Για να τα καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε τις μπατονέτες για τα αυτιά ή βούρτσα με τρίχες αλόγου. Αφαιρέστε τα υπολείμματα της γυαλιστικής κρέμας τρίβοντας με αλκοόλ.

Ασημικά
Τα ασημικά και τα επάργυρα πρέπει να καθαρίζονται απαλά. Εάν δεν καθαρίζονται εύκολα, καλύτερα να τα πάτε σε κάποιον ειδικό. Μη βάζετε τα ρηχά ασημένια σκεύη στο πλυντήριο πιάτων. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να τα παραμορφώσει, ενώ αν χτυπηθούν με άλλα μεταλλικά σκεύη θα τους αφήσει σημάδια. Μετά τις γιορτές φυλάξτε τα ασημικά σας τυλίγοντάς τα σε ένα χαρτί χωρίς οξέα ή σε μία βαμβακερή μουσελίνα. Αποφύγετε να σερβίρετε αυγά ή μαγιονέζα με ασημικά, επειδή τα συστατικά τους περιέχουν θείον που τα θαμπώνει.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: