Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η... μη επιστροφή της Γουινόνα Ράιντερ



Με δυο πολυαναμενόμενες ταινίες, η 41χρονη ηθοποιός επαναπροσδιορίζει εαυτόν στο χολιγουντιανό στερέωμα.


Τα σκούρα μάτια και μαλλιά, το λευκό δέρμα, το αιθέριο παρουσιαστικό που φλερτάρει περισσότερο με τον ποιητικό ζόφο του Πόε, παρά με το πρότυπο της μπίμπο-ενζενί made in Hollywood...

Στα 41 της, η Γουινόνα Ράιντερ παραμένει μια υπέροχη φιγούρα, που εξακολουθεί να τα λέει μια χαρά μπρος στο φακό. Και μετά από αποστασιοποίηση ετών –ηθελημένη ή μη, υπήρχε, θυμηθείτε και η σύλληψή της για κλοπή σε πολυκατάστημα το 2001– η Ράιντερ μοιάζει να έχει επιστρέψει για τα καλά εκεί όπου ανήκει: μπρος στον κινηματογραφικό φακό.

Αν και όπως έλεγε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της στο «Interview», το ίδιο το Χόλιγουντ δεν το θεώρησε ποτέ «σπίτι» της. Προτιμάει ασυζητητί το Σαν Φρανσίσκο, καίτοι τελευταία ζει κυρίως στο νεοϋορκέζικο Μπρούκλιν. Αποτασσόμενη μετ’ επιτάσεως το κλισέ περί «επιστροφής» της (comeback, ντε), η Ράιντερ αισθάνεται… «πραγματικά τυχερή που ξαναδουλεύω.

Απλά, θέλω να είμαι πιο επιλεκτική». Και δυο από τις πιο πρόσφατες επιλογές της μοιάζουν να έχουν όλα τα εχέγγυα για να τη δικαιώσουν. Το «Homefront» του Γκάρι Φλέντερ –ένα δράμα με ναρκωβαρώνους στο πλευρό του Τζέιμς Φράνκο και του Τζέισον Στέιδαμ– και το «The Iceman» του Άριελ Βρόμεν –μια ελεύθερη βιογραφία του φοβερού εκτελεστή (και πρώην μανιακού δολοφόνου) Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι (1935-2006) με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Σάνον– συνιστούν δυο ταινίες που, ει μη τι άλλο, θα συζητηθούν. Την ίδια τη Γιουινόνα, ωστόσο, αυτό δεν την πολυαπασχολεί.

Έτσι λέει, τουλάχιστον. Διότι τώρα ξέρει πως «υπάρχουν κι άλλα σημαντικά πράγματα εκεί έξω πράγματα, που, όπως συνειδητοποίησα πια, δεν περιστρέφονται αποκλειστικά γύρω από σένα ή γύρω από το να κάνεις σινεμά».




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: