Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Το στέμμα στην «κυρία»


Το στέμμα στην «κυρία»

Η Γιουβέντους πανηγυρίζει την κατάκτηση του 29ου πρωταθλήματος της ιστορίας, αλλά και του δεύτερου συνεχόμενου, μετά το περσινό.


Η «γηραιά κυρία» επικράτησε 1-0 της Παλέρμο μέσα στην έδρα της και έφτασε στην μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Serie A. Η «γηραιά κυρία» δείχνει ότι πλέον έχει αφήσει πίσω της το 2006 και τον υποβιβασμό της στη Serie B, λόγω του σκανδάλου «calciopolis» και πλέον απολαμβάνει τις… δάφνες της κορυφαίας ομάδας στην Ιταλία.

Η Γιουβέντους έδειξε για μία ακόμη χρονιά ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στην Ιταλία και απέδειξε περίτρανα ότι ο… εφιάλτης της δεύτερης κατηγορίας πριν από εφτά χρόνια έχει μετατραπεί στο ωραιότερο όνειρο, μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά την περσινή σεζόν. Η… κυρία λοιπόν έχει επιστρέψει για τα καλά και το… στέμμα της ανήκει δικαιωματικά.

Το γκολ που… χάρισε το 29ο πρωτάθλημα στην Γιουβέντους πέτυχε ένας από τους αρωγούς της φετινής πορείας της, ο Αρτούρο Βιδάλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 59ο λεπτό. Η «γηραιά κυρία» ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με παίκτη, καθώς στο 83’ ο Πογκμπά αποβλήθηκε, λόγω του ότι έφτυσε τον Αρόνικα. Η Παλέρμο προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «μπιανκονέρι» να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου μέσα στο σπίτι τους.

Στα… παράξενα ότι μετά το τέλος του αγώνα οι άνθρωποι της Γιουβέντους ύψωσαν πανό που έλεγε για 31 πρωταθλήματα, καθώς στη «γηραιά κυρία» υπολογίζουν και τους δύο τίτλους που τους αφαιρέθηκαν μετά το σκάνδαλο «calziopolis».

Όσον αφορά τα υπόλοιπά παιχνίδια, η Μίλαν γλίτωσε τη «γκέλα» μέσα στην έδρα της, καθώς με γκολ του Μπαλοτέλι στο 84’ πήρε τη νίκη 1-0 απέναντι στην Τορίνο και αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από την Φιορεντίνα, στη «μάχη» της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Λάτσιο συνέτριψε 6-0 Μπολόνια, με τον Μίρσλαβ Κλόζε να πετυχαίνει πέντε γκολ και να γίνεται ο πρώτος παίκτης στη Serie A σκοράρει πέντε τέρματα σε έναν αγώνα ιταλικού πρωταθλήματος, μετά τον Ρομπέρτο Προύτσο της Ρόμα, τη σεζόν 1985-86.

«Άλμα» σωτηρίας για την Τζένοα, η οποία επικράτησε 4-1 μέσα στην έδρα της, της Πεσκάρα και ξέφυγε από τις θέσεις που οδηγούν στην δεύτερη κατηγορία.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: