Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Σνακ & λιχουδιές: μας χρειάζονται στ' αλήθεια;



"Αν τρώγαμε μόνο όταν πεινούσαμε πραγματικά θα ήταν αδύνατον να πάρουμε βάρος. Αν έχουμε ήδη παραπανίσια κιλά, τρώγοντας αποκλειστικά όποτε νιώθουμε πείνα θα τα χάσουμε" λέει η κλινική υπνοθεραπεύτρια Jacqueline Hurst.


Το μεγαλύτεορ μέρος των σνακ και κατανάλωσης τροφών γίνεται χωρίς σκέψη αλλά η Hurst έχει το δικό της τρόπο να κάνει τους ασθενείς της να μην τρώνε απερίσκεπτα. "Πρέπει να αφουγκραζόμαστε το σώμα μας και να τρώμε με διαισθητικό τρόπο -ώστε να αρχίσουμε να τρώμε από φυσική πείνα και εξαιτίας της διάθεσής μας. Να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε πάλι το ένστικτό μας. Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως αν αφεθούν να εμπιστευθούν τον εαυτό τους θα καταλήξουν να κυκλοφορούν όλη μέρα με ένα κουτί μπισκότα. Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο και έχει μεγάλη διαφορά να τρώμε με το ένστικο και όχι με το μυαλό, αφού η συναισθηματική πείνα δεν έχει κορεσμό. Κι αν το πρόβλημα δεν είναι η πείνα, τότε το φαγητό δεν είναι και η λύση" αναλύει η Hurst.

Αλλά η επιστροφή στο ένστικτο απαιτεί σκληρή δουλειά, υπομονή και χρόνο και το ίδιο και η επανασύνδεσή μας με το σώμα μας και τις πραγματικές του ανάγκες ειδικά μάλιστα όταν κάνουμε συχνά διαίτα. "Οι δίαιτες μας στέλνουν στην αντίθετη κατεύθυνση και μας αποσυνδέουν από τον εαυτό μας καθώς πολεμάμε να αγνοήσουμε τα φυσικά σινιάλα του σώματος. Η παρορμητική κατανάλωση διαφόρων σνακ είναι συνήθως αντίδραση" εξηγεί η θεραπεύτρια. "Έτσι τρώμε όταν είμαστε κουρασμένες, θυμωμένες, αγχωμένες, βαριόμαστε ή νιώθουμε μοναξιά. Με άλλα λόγια τρώμε τα συναισθήματά μας".

Σύμφωνα με τη Hurst, αν τη στιγμή που ετοιμαζόμαστε να βάλουμε κάτι στο στόμα μας αναρωτηθούμε τι ακριβώς προσπαθούμε πραγματικά να κοντρολάρουμε έχουμε λύσει το μισό του προβλήματος. "Όταν το στομάχι μας διαμαρτύρεται, όταν νιώθουμε μια ελαφρά αδυναμία ή πονοκέφαλο τότε και πεινάμε στ΄αλήθεια. Και μόνο τότε το φαγητό είναι η λύση" λέει η Hurst. Τώρα ξέρεις που ξέρεις τη διαφορά μπορείς να καταλάβεις αν σου αξίζει το σνακ ή το παγωτό που τόσο πολύ επιθύμησες ξαφνικά.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: