Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Τροφές που... ξεδιψούν τον οργανισμό σας



Το καλοκαίρι πλησιάζει και η θερμοκρασία ανεβαίνει ασφυκτικά κάνοντας την ανάγκη για ενυδάτωση όλο και πιο επιτακτική. Ωστόσο πέρα από το άφθονο νερό, τις κρέμες και τα καλλυντικά, υπάρχουν φυσικοί τρόποι να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας, τρώγοντας!


Ορισμένα φρούτα και λαχανικά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που τα κάνει ιδιαίτερα δροσιστικά συμβάλλοντας στη φυσική ενυδάτωση του οργανισμού «εκ των έσω».

Αγγούρια

Έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από κάθε άλλο τρόφιμο αγγίζοντας ένα ποσοστό 95% ενώ παρέχουν στον οργανισμό χρήσιμες φυτικές ίνες και σημαντική ποσότητα βιταμίνης C (περίπου το 6% της ημερήσιας δόσης).

Καρπούζι

Με περιεκτικότητα σε νερό 92%, το καρπούζι εκτός από ενυδατικό παράλληλα είναι θρεπτικό και αντιοξειδωτικό, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, ενυδατώνοντας τον οργανισμό και προσφέροντας προστασία από καρδιακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Φράουλες

Έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ενώ περιέχουν 91% νερό, καθώς και φυλλικό οξύ το οποίο εξασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη των νέων κυττάρων.

Σαλάτα

Ενυδάτωση χωρίς θερμίδες, αφού η σαλάτα περιέχει 92% νερό και μόλις 15 θερμίδες ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και β-καροτένιο το οποίο που βοηθά στην καλή υγεία των ματιών και του δέρματος.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: