Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο γοητευτικός εργένης Τζορτζ Κλούνεϊ



Ο Τζορτζ Κλούνεϊ (George Timothy Clooney) γεννήθηκε το 1961 στο Κεντάκι των Η.Π.Α. Έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Η καριέρα του 52χρονου Κλούνεϊ, πριν ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, ξεκίνησε από την τηλεόραση, όπου πρωταγωνίστησε σε πολλές πετυχημένες σειρές, με σημαντικότερη την «ER», που του χάρισε πολλές υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και Έμι. 

Το βιογραφικό του περιλαμβάνει ταινίες όπως «Μια Ξεχωριστή Μέρα» (1993), «Από το Σούρουπο ως την Αυγή» (1996), την τέταρτη συνέχεια της περιπέτειας φαντασίας «Μπάτμαν και Ρόμπιν» γυρισμένη το 1997, που ήταν υποψήφια για 11 Χρυσά Βατόμουρα («Όσκαρ» για τις χειρότερες ταινίες), μαζί με τους Ούμα Θέρμαν και Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ. 

Ένα χρόνο αργότερα, το 1998, συμπρωταγωνίστησε με τη Νικόλ Κίντμαν στην κατασκοπική περιπέτεια «Ο Ειρηνοποιός», όπου οι δύο πρωταγωνιστές προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο που περιέβαλλε την κλοπή πυρηνικών όπλων από το ρωσικό στρατό και να προλάβουν τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες! 

Την ίδια χρονιά τον συναντάμε ως ιδιόρρυθμο ληστή τραπεζών να φλερτάρει μία ομοσπονδιακή αστυνομικό, στην ασυνήθιστη αστυνομική περιπέτεια, «Εκτός Ελέγχου», που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Έλμορ Λέοναρντ. 
abacapress

Παραμένουμε στο 1998, όπου πρωταγωνίστησε στην αριστουργηματική κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τζέιμς Τζόουνς, «Λεπτή Κόκκινη Γραμμή», το 1998. Η παραγωγή ήταν υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής, Φωτογραφίας, Μοντάζ και Ηχου, δυστυχώς όμως κατά την απονομή αγνοήθηκε επιδεικτικά. 

Το 1999 πρωταγωνίστησε στην περιπέτεια «Οι Τρεις Ήρωες» και το 2000 στην κωμωδία των αδελφών Κοέν «Ω Αδελφέ πού Είσαι;». Η ταινία είναι μια «χαλαρή», αλλά πετυχημένη, μεταφορά της «Οδύσσειας», με έντονα σουρεαλιστικά στοιχεία. Αφηγείται την ιστορία τριών κατάδικων που δραπετεύουν και ταξιδεύουν στον αμερικανικό Νότο, αναζητώντας κάποιον υποτιθέμενο θησαυρό. Στο δρόμο τους συναντούν τον κύκλωπα και τις σειρήνες, συγκρούονται με τους μνηστήρες της Πηνελόπης και τελικά, από παραξενιά της τύχης, γίνονται σταρ της κάντρι! 

Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στην «Καταιγίδα» του Βόλφγκανγκ Πέτερσεν, το 2000 και ένα χρόνο αργότερα είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ανακατασκευή της ομότιτλης ταινίας του 1960, «Η Συμμορία των Έντεκα». Μια ταινία που διέθετε λαμπερούς ηθοποιούς, λαμπερά καζίνο, εντυπωσιακή σε σχεδιασμό και εκτέλεση ληστεία και σκηνοθεσία με στιλ και ρυθμό. 

Την πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα την έκανε το 2002 με την ταινία «Εξομολογήσεις ενός Επικίνδυνου Μυαλού», στην οποία είχε και τον ηγετικό ρόλο. 
Για την ταινία αυτή τιμήθηκε με το «Special Achievement Award» από το «National Board of Review». 

Ακολουθεί η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Solaris» το 2002, οι αστυνομικές περιπέτειες «Ο Καλός Γερμανός», το 2006, και «Μάικλ Κλέιτον», το 2007. 

Το 2006 έλαβε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία «Καληνύχτα, και Καλή Τύχη», την ίδια χρονιά τιμήθηκε με Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Syriana».Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Ακαδημίας των Όσκαρ, που κάποιος λάμβανε υποψηφιότητες, για ηθοποιία και σκηνοθεσία, για δύο διαφορετικές ταινίες. 

Το 2008 σκηνοθέτησε την κωμωδία «Leatherheads» και ξανασυνεργάστηκε με τους αδελφούς Κοέν στην ξεκαρδιστική ταινία «Καυτό Απόρρητο». Ένα χρόνο μετά τον απολαύσαμε ως δημοσιογράφο στο Ιράκ, όπου «βρήκε την ευκαιρία της ζωής του!» στην κωμωδία του Γκραντ Χέσλοφ, «Οι Άντρες που Κοιτούν Επίμονα Κατσίκες». 

Τον είδαμε να συμπρωταγωνιστεί πλάι στην Βέρα Φαρμίγκα στην κωμωδία «Ραντεβού στον Αέρα», του Τζέισον Ράιτμαν, για την οποία απέσπασε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. 

Το 2011 πρωταγωνίστησε στη βραβευμένη ταινία, του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, «Οι Απόγονοι», ενώ σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε πλάι στην Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ και τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στο πολιτικό δράμα «Αι Ειδοί του Μαρτίου». Μία ταινία που «φωτογράφισε» τον σύγχρονο κόσμο της πολιτικής και της εξουσίας.
Ο τίτλος της μας μεταφέρει το 44 π.Χ. στα ρωμαϊκά χρόνια, όταν σύμφωνα με το ρωμαϊκό ημερολόγιο-, οι «Ειδοί του Μαρτίου» αντιστοιχούσαν στην 15η ημέρα του Μαρτίου, του Μαΐου, του Ιουλίου και του Οκτωβρίου και στην 13η ημέρα των υπολοίπων μηνών. Η φράση «Αι ειδοί του Μαρτίου» (Idus Martiae λατινιστί) έγινε γνωστή, γιατί τότε δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας. Λέγεται πως ένας μάντης τον είχε προειδοποιήσει να φυλάγεται, καθώς στις ειδούς του Μαρτίου θα διέτρεχε μεγάλο κίνδυνο, εκείνος όμως τον αγνόησε και η συνέχεια είναι γνωστή. 

Πληροφορίες ΙΜDb, Wikipedia
Επιμέλεια: Χριστίνα Φωτιάδη 


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: