Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Στίβος: Το επί κοντώ κατακτά το... Ζάππειο


Στίβος: Το επί κοντώ κατακτά το... Ζάππειο

Ακολουθώντας την παροιμία «Οταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πηγαίνει το βουνό στον Μωάμεθ» οι παράγοντες του στίβου παγκοσμίως έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια να διοργανώνουν αθλητικά events στην κυριολεξία εν μέση οδώ. Τουτέστιν σε κεντρικά σημεία πόλεων, δρόμους και πλατείες. Ετσι έχουν διεξαχθεί αγώνες δρόμου ταχύτητας σε ταρτάν που στήνονται σε κεντρικούς δρόμους ή αγώνες αλμάτων (ύψος, επί κοντώ) σε πλατείες.


Τη «μόδα» αυτή αποφάσισε να ακολουθήσει και ο ΣΕΓΑΣ που διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου τον 1ο διεθνή αγώνα επι κοντώ στο Ζάππειο. Στον αγώνα που θα ξεκινήσει στις 11.00 έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλά από τα κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος.

Μεταξύ αυτών ο γερμανός «ασημένιος» ολυμπιονίκης του 2012 στο Λονδίνο και «ασημένιος» την ίδια χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μπιορν Οττο. Ο... εξάμετρος πρωταθλητής (ατομικό ρεκόρ 6,01 μ.) έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τη νέα αυτή προσπάθεια. \

Στην Αθήνα θα έρθει ακόμη ο 4ος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου Ντμίτρι Σταροντούμπτσεφ (Ρωσία), αλλά και ο συμπατριώτης του Σεργκέι Κουτσεριάνο με ατομικό ρεκόρ 5,81 μέτρα. Στο Ζάππειο θα αγωνιστούν ακόμη ο Ουκρανός Αλεξάντερ Κόρτσμιντ με ρεκόρ 5,81 μ., ο Γερμανός Χέντρικ Γκρούμπεργκ, αλλά και ο Κύπριος Νίκανδρος Στυλιανού (5,40 μ.).

Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζει η παρουσία του Κώστα Φιλιππίδη ο οποίος έχει συμμετάσχει σε αρκετούς ανάλογους αγώνες στην Ευρώπη. Παρόντες θα είναι και οι υπόλοιποι κορυφαίοι ελληνες επικοντιστές, ο Παναγιώτης Λάσκαρης, ο Στέφανος Κουφίδης και ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος.

Αρχικά ο αγώνας είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος αλλά συνέπεσε με άλλη εκδήλωση που πραγματοποιείται την Κυριακή εκεί και έτσι η κεντρική πλατεία της Αθήνας δεν ήταν ελεύθερη για τον αγώνα του επί κοντώ.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: