Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Μέρες γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη


Μέρες γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη

Οι λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας έχουν κάθε λόγο να βρεθούν στο Μουσείο Μπενάκη στις 24, 25 και 26 Μαΐου.


Με έμπνευση και επίκεντρο το συναρπαστικό πλουραλισμό της ελληνικής γαστρονομίας και τη διεθνή της απήχηση, οι “Ημέρες Γαστρονομίας - Ονομασία Προέλευσης Ελληνική” ξεκινούν.

Τόπος συνάντησης, το Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), σε μια συλλογική προσπάθεια που έχει ως βασικό στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας και παραγωγής και μια δυνατότητα συνάντησης όλων όσων ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της γαστρονομίας (παραγωγών, δημιουργών, chefs, φορέων, κοινοτήτων, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, γευσιγνωστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, σχεδιαστών πολιτικής κλπ.).

Οι “Ημέρες Γαστρονομίας - Ονομασία Προέλευσης Ελληνική” στο πλαίσιο αυτό και χάρη στο διαθεματικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων τους που φιλοξενούνται στους χώρους του αίθριου, του αμφιθέατρου και του φουαγιέ του Μουσείου Μπενάκη- παρέχουν πολλαπλές δυνατότητες ανάδειξης νέων δημιουργών, πρωτοβουλιών, προϊόντων, ιδεών και καλών πρακτικών.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει μια πρότυπη εστία συνεύρεσης των διαφορετικών στοιχείων που συγκροτούν τον ετερογενή καμβά της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας, η οποία αξίζει να ιδωθεί ως ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό γεγονός των τελευταίων ετών, αλλά και ως ένα όχημα για την πολιτιστική και οικονομική αναγέννηση του τόπου. Μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα προσέγγιση ανάδειξης της ελληνικής γαστρονομίας, καθώς για πρώτη φορά επιχειρείται με στοχευμένο και συστηματικό τρόπο η παρουσίαση της ιδιαίτερης πολιτισμικής και πολιτιστικής της διάστασης.

Γι' αυτό και με άξονα την ανάδειξη της βαθιάς και διαλεκτικής σχέσης της γαστρονομίας με τον πολιτισμό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς χώρους της Ελλάδας. Για τον ίδιο λόγο η πρώτη χρονιά είναι αφιερωμένη στην Αρχιτεκτονική, εξετάζοντας την ουσιαστική και αλληλένδετη σχέση της με τη Γαστρονομία.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: