Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ποιες τροφές κάνουν καλό σε κάθε ηλικία



Κάθε ηλικία έχει τις ανάγκες της. Αυτό ισχύει και για την διατροφή.


Στα 20: Σολομός
Η δεκαετία των 20 αν και είναι συνδεδεμένη με ανεμελιά δεν είναι πάντα ακριβώς έτσι. Μελέτες δείχνουν πως η κατάθλιψη είναι συνήθης στο ηλικιακό γκρουπ μεταξύ των 15 και των 34 και πως οι γυναίκες είναι δύο φορές πιο επιρρεπείς από τους άνδρες. Ο σολομός πλούσιος σε omega 3 μπορεί να βοηθήσει την διάθεση αυξάνοντας την σεροτονίνη. Επίσης στα 20  το πιθανότερο είναι πως με τις πολλές ώρες δουλειάς και τις βραδινές εξόδους δεν έχουμε πολύ ώρα για μαγείρεμα οπότε η λύση του σολομού δυο φορές την εβδομάδα είναι πρακτική. Βάλτε τον στην σαλάτα ή σε σάντουιτς μαζί με μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών.
Στα 30: Αυγά και σπανάκι
Αυτή η δεκαετία είναι το πιθανότερο πως θα σας βρει σε εγκυμοσύνη, θηλασμό ή σε διαδικασία να προσπαθείτε να τεκνοποιήσετε. Μια ομελέτα με σπανάκι είναι η ιδανική λύση για πρωινό μιας που και τα αυγά και τα το σπανάκι περιέχουν χολίνη, ουσία που βοηθά τον εγκέφαλο των νεογνών να αναπτυχθεί. Το Ινστιτούτο Ιατρικής συστήνει να προσλαμβάνουμε 425mg χολίνη ημερησίως, 450 αν είμαστε έγκυες και 550 αν θηλάζουμε. Ένα μεγάλο αυγό θα σας δώσει 145mg και μισή κούπα σπανάκι 240mg. To σπανάκι παίρνει έξτρα πόντους για τις εγκυμονούσες μιας και περιλαμβάνει φολικό οξύ που βοηθάει στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου.
Στα 40: Άπαχο κρέας και μπρόκολο.
Για αυτούς που αγαπούν τα χάμπουργκερ τα νέα είναι καλά. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο με αποτέλεσμα να ενισχύει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και να κρατά την ενέργεια μας σε υψηλά επίπεδα σε αυτήν την απαιτητική και γεμάτη υποχρεώσεις ηλικία. Επειδή όμως το κόκκινο κρέας συνδέεται  με υψηλή χοληστερίνη καλό είναι να αναζητείτε σίδηρο και σε άλλες πηγές όπως στις γαρίδες ή τα δημητριακά ολικής αλέσεως. Σε αυτήν την ηλικία είναι πολύ σημαντικό να τρώμε λαχανικά όπως το μπρόκολο γιατί μειώνουν το ρίσκο για καρκίνο του μαστού.
Στα 50: Άπαχο ή με χαμηλά λιπαρά Γιαούρτι
Τα οιστρογόνα συγκρατούν ασβέστιο στα κόκαλα αλλά μετά την εμμηνόπαυση τα οιστρογόνα μειώνονται και συνεπώς μειώνεται και το ασβέστιο στα οστά. Το γιαούρτι αλλά και το άπαχο γάλα αναπληρώνουν το χαμένο ασβέστιο καθώς και το απάχο τυρί αλλά και ο ενισχυμένος με ασβέστιο χυμός πορτοκαλιού. Για να βοηθήσετε περαιτέρω το σώμα σας ρωτήστε τον γιατρό σας μήπως πρέπει να πάρετε συμπλήρωμα βιταμίνης D.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: