Κέικ μήλου με γιαούρτι
Υλικά250 γρ. βούτυρο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
200 γρ. γιαούρτι
250 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
200 γρ. γιαούρτι
250 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά,με το
μίξερ στη δυνατή ταχύτητα.
Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά,με το
μίξερ στη δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα αβγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ενώνουμε αλεύρι με baking και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με την κανέλα
και τα κομμάτια του μήλου.
Ανακατεύουμε πάλι το μείγμα με το σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και κάνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα με διαστάσεις 30x12 εκ.ή και λίγο
μεγαλύτερη,στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου μία ώρα ή ώσπου να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να σταθεί για κανένα 10λεπτο και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Σερβίρουμε παρέα με καφέ ή τσάι.
Πηγη
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: