Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Θεράπευσαν με αντιβίωση τον χρόνιο πόνο στη μέση


Θεράπευσαν με αντιβίωση τον χρόνιο πόνο στη μέση

Περίπου τέσσερις στις δέκα περιπτώσεις χρόνιου πόνου στη μέση θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν απλώς με μία… αντιβίωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα – έκπληξη νέα μελέτης.


Στο πλαίσιο της έρευνας πού δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση της European Spine, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ο χρόνιος πόνος στη μέση οφείλεται σχεδόν στις μισές περιπτώσεις σε βακτήρια.

Επιπλέον, περίπου το 80% των ατόμων που πάσχουν από χρόνιο πόνο στη μέση, λόγω εκφύλισης κάποιου δίσκου (δισκοκύλη) και δημιουργίας οιδήματος (εσωτερικό πρήξιμο), ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας τους βελτιώθηκε σημαντικά όταν έλαβαν τρεις φορές την ημέρα αντιβιοτικό, για εκατό ημέρες.

Τα ευρήματα υποστηρίζουν προηγούμενα δεδομένα επιστημονικών μελετών, που συνέδεαν τον χρόνιο πόνο στη μέση με βακτηριακές μολύνσεις.

Η ομάδα των ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας, υποστηρίζει ότι «πρόκειται για μία νέα, τελείως διαφορετική νοσολογική κατηγορία, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε αποδειχθεί κάτι τόσο απλό, η θεραπεία της κοίλης δίσκου με αντιβίωση».

Η ομάδα, με επικεφαλής την Χάνι Αλμπερτ, επινόησε μία διαγνωστική εξέταση με μαγνητική τομογραφία και θεραπεία με αντιβίωση που περιέχει συνδυασμό αμοξικιλίνης και κλαβουλανικού οξέως (κοινή αντιβίωση που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα).

Στη μελέτη συμμετείχαν 162 άνθρωποι που υπέφεραν από πόνο για περισσότερους από έξι μήνες λόγω κήλης. Οι τέσσερις από αυτούς σταμάτησαν τη θεραπεία επειδή η αντιβίωση τους προκάλεσε γαστρεντερικές διαταραχές.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από μη κερδοσκοπικoύς οργανισμούς και τη Ρευματολογική Εταιρεία Δανίας, ενώ η δρ Αλμπερτ δηλώνει πώς θα πρέπει να συνεχιστούν άμεσα οι δοκιμές, λόγω της σημαντικότητας τους θέματος.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: