Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η γιόγκα ενισχύει το ανοσοποιητικό


Η γιόγκα ενισχύει το ανοσοποιητικό

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι γιόγκι απολαμβάνουν πολλά οφέλη, τόσο σε σχέση με το σώμα όσο και με την ψυχική τους διάθεση.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η γιόγκα συμβάλλει στη μείωση του στρες, ανακουφίζει από τα συμπτώματα ήπιας κατάθλιψης, δυναμώνει τα οστά και βελτιώνει τη στάση του κορμού. Μια νέα έρευνα μας δίνει ένα ακόμη κίνητρο για να ξεκινήσουμε τις ασάνες και τις ασκήσεις αναπνοής, αφού υποστηρίζει πως αυτές είναι ικανές να επιδράσουν καθοριστικά στα γονίδια που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όσλο ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να συμμετάσχουν σε ένα εβδομαδιαίο camp, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έκαναν ασκήσεις γιόγκα και θα εφάρμοζαν πρακτικές αναπνοής και διαλογισμού. Οι ειδικοί υπέβαλαν τους συμμετέχοντες σε εξετάσεις αίματος τόσο πριν από την έναρξη του μαθήματος όσο και τέσσερις ώρες μετά το τέλος του.

Αυτό που διαπίστωσαν είναι θαυμαστό: έπειτα από το μάθημα είχε αλλάξει η έκφραση 111 γονιδίων (ενεργοποιούνται προς όφελός μας) που σχετίζονται με τα κύτταρα του ανοσοποιητικού. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι πολύ μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς πως με το περπάτημα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο σε μόλις 38 γονίδια.
«Οι διαφοροποιήσεις είναι σημαντικές. Πόσο μάλλον όταν οι αλλαγές πραγματοποιούνται σε χρόνο-ρεκόρ. Όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος έχει άμεση και θετική επίδραση στον οργανισμό» επισημαίνουν οι ερευνητές, οι οποίοι καταλήγουν πως η γιόγκα μπορεί να αποτελέσει πραγματική ασπίδα προστασίας για την υγεία μας.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: