Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Οι πέντε κανόνες της “ζωντανής” σχέσης


Οι πέντε κανόνες της «ζωντανής» σχέσης

Εχετε μακροχρόνια σχέση με το έτερον ήμισυ και νομίζετε ότι έχει τελματωθεί; Αναπολείτε το φτερούγισμα της καρδιάς και την προσμονή, όπως στα πρώτα σας ραντεβού; Μην εγκλωβίζεστε σε φράσεις όπως «αυτά πέρασαν πια, δεν ξαναγυρίζουν». Το τμήμα κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Γουίλιαμ & Μέρι των ΗΠΑ έκανε έρευνα για την αναζωογόνηση των σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων όταν συνεχίζονται για χρόνια και κατέληξε σε πέντε «διαχρονικές» κινήσεις, οι οποίες είναι ικανές να ανάψουν και πάλι τη φλόγα του πάθους μεταξύ σας.

Είναι αλήθεια ότι οι μακροχρόνιες σχέσεις φθείρονται από τη ρουτίνα. Το 63% των περίπου 800 ζευγαριών που ρωτήθηκαν παραδέχτηκαν ότι νοσταλγούν τις στιγμές της πρώτης γνωριμίας, όπου υπήρχε ένταση και πάθος και με τα χρόνια έδωσε τη θέση της στην αγάπη, τη συντροφικότητα, την εκτίμηση.

Η έρευνα περιορίστηκε σε ζευγάρια που συνεχίζουν τη σχέση τους μετά από τουλάχιστον δέκα χρόνια και ξεκαθάρισαν ότι δεν σκέφτονται να την τερματίσουν, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, οπότε θα έκαναν προσπάθειες για να φέρουν και πάλι τη… νοστιμιά στην καθημερινότητά τους.
Το παράδοξο που συμβαίνει με τους πέντε αυτούς κανόνες είναι ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα στα δύο φύλα, φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα, άσχετα αν (σύμφωνα και με επιστημονικές μελέτες) το γυναικείο μυαλό λειτουργεί τελείως διαφορετικά από το ανδρικό.


Αγγιγμα
Μην φοβάστε να αγγίξετε το ταίρι σας. Αγκαλιαστείτε στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση, πιαστείτε χέρι-χέρι προχωρώντας στο δρόμο, τολμήστε ένα ερωτικό χάδι κάτω από το τραπέζι, ακόμα κι αν βρίσκεστε μεταξύ φίλων και συγγενών. Είναι σίγουρο ότι θα τον/την αιφνιδιάσετε στην αρχή, όμως η ανταπόκριση που θα βρείτε είναι θετική κατά 96%, σύμφωνα με την έρευνα!
Εκπληξη
Δεν χρειάζεται να είναι ούτε δώρο, ούτε ακριβό δείπνο, ούτε βραδιά σε ξενοδοχείο. Μπορεί να είναι κάτι απλούστατο π.χ. ένα σημείωμα αγάπης που θα αφήσετε στην τσάντα της ή στον χαρτοφύλακά του και θα το δει σε άσχετη στιγμή. Η ένα μικρό αντικείμενο που γνωρίζετε ότι του/της αρέσει, ή να του/της μαγειρέψετε το αγαπημένο φαγητό, που θυμίζει άλλες στιγμές.
Οι πέντε κανόνες της «ζωντανής» σχέσηςΣυζήτηση
Δεν είναι ανάγκη με το που γυρνάτε σπίτι να φορτώνετε το ταίρι σας με τα προβλήματα που προέκυψαν στη δουλειά σας ή τους προβληματισμούς για τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρωθούν. Κλειδώστε τα προβλήματά σας μακριά, έστω κι αν αυτό δεν συμβαίνει συνέχεια. Αφήστε αυτές τις συζητήσεις για το πρωί, πριν ξεκινήσετε για τη δουλειά σας, όπου η διάθεση είναι πολύ πιο αισιόδοξη. Θυμηθείτε το κοινό σας παρελθόν, γελάστε με τα αστεία που σας έτυχαν όλα αυτά τα χρόνια, δείτε μαζί φωτογραφίες από τις διακοπές.
Ομολογία
Διαλαλήστε τον έρωτά σας σε φίλους και γνωστούς, παινέψτε τον άνθρωπό σας σε κοινές παρέες, γράψτε μηνύματα στον τοίχο του στο Facebook. Δείξτε της/του ότι νιώθετε σα να μην έχει περάσει μια μέρα από τότε που γνωριστήκατε, κι ας μη νιώθετε ακριβώς έτσι. Είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθεί.
Οι πέντε κανόνες της «ζωντανής» σχέσηςΕρωτισμός
Αν το σεξ έχει γίνει ρουτίνα, στο κρεβάτι και… σιωπηλά μην καταλάβουν τίποτα τα παιδιά, φροντίστε να αλλάξετε. Μια επίσκεψη στο sex shop μπορεί να φαίνεται ακραία, αλλά δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγετε σε βοηθήματα. Τα σέξι εσώρουχα και κυρίως η σέξι διάθεση αρκούν. Εκμεταλλευθείτε τις στιγμές που είστε μόνοι στο σπίτι ή επιδιώξτε μια τετ-α-τετ συνάντηση σε άλλο χώρο, πλησιάστε ερωτικά τον άνθρωπό σας και θα τον δείτε να ανάβει στη στιγμή.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: