Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Μένω σπίτι και καλλιεργώ μαρούλια


Μένω σπίτι και καλλιεργώ μαρούλια

Δοκιμάστε τις ικανότητές σας ως ερασιτέχνης κηπουρός και φυτέψτε στον κήπο ή το μπαλκόνι σας τα δικά σας μαρούλια.


Υπάρχουν 4 ομάδες μαρουλιών: οι «σαλάτες» με τα χαλαρά φύλλα, τα «κεφαλωτά», τα «άισμπεργκ» και τα «κοινά». Διαφέρουν μεταξύ τους στην όψη και έχουν διαφορετική υφή φύλλων αλλά και γεύση.

Από την ημέρα που θα φυτέψετε τα δικά σας μαρούλια υπολογίστε 6 έως 14 εβδομάδες για συγκομιδή. Όταν πρόκειται για καλοκαιρινή σοδειά, η σπορά θα πρέπει να γίνει κατευθείαν στο χώμα ή σε βαθιές γλάστρες, (εάν δεν έχετε κήπο και θέλετε να τα έχετε στο μπαλκόνι σας) στα μέσα της άνοιξης. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανική ουσία. Χρησιμοποιήστε καλοχωνεμένη κοπριά ή κάποιο λίπασμα πλούσιο σε οργανική ουσία.

Να θυμάστε ότι το μαρούλι θέλει θέση ηλιόλουστη και έδαφος πλούσιο σε υγρασία. Ωστόσο εάν ο κήπος σας βρίσκεται σε περιοχή με θερμό κλίμα, καλύτερα να βρείτε μια ημισκιερή θέση. Ένας έξυπνος τρόπος για να μην είναι εκτεθειμένα στον καυτό ήλιο, είναι να φυτέψετε δίπλα στα μαρούλια μεγαλύτερα λαχανικά, όπως είναι τα φασόλια γίγαντες.

Από ποικιλία σε ποικιλία η απόσταση που πρέπει να έχουν οι σπόροι μεταξύ τους διαφέρει. Υπολογίστε πάντως περίπου 15 εκατοστά για τις μικρόσωμες ποικιλίες και την διπλάσια απόσταση για τις μεγάλες.

Είναι πολύ σημαντικό τα μαρούλια μόλις ωριμάσουν να μαζευτούν και για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να σπέρνετε λίγους σπόρους αλλά σε συχνά χρονικά διαστήματα.

Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει πάντα ο φόβος να ανθίσουν και σε αυτή την περίπτωση σημαίνει ότι είναι πλέον άχρηστα αφού θα είναι πολύ πικρά. Για να προλάβετε την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη θα πρέπει να τα ποτίζετε τακτικά.

Κάθε τύπος μαρουλιού έχει τις ιδιαιτερότητές του σε σχέση με την σπορά και την συγκομιδή του.

“Σαλάτα”:

Σπορά σε εξωτερικό χώρο από άνοιξη έως καλοκαίρι.

Συγκομιδή από τις αρχές του καλοκαιριού έως το φθινόπωρο.

“Κοινό”

Σπορά χωρίς κάλυψη από νωρίς την άνοιξη έως το καλοκαίρι.

Συγκομιδή από τα τέλη της άνοιξης έως τα τέλη του καλοκαιριού.

“Κεφαλωτά”

Σπορά νωρίς την άνοιξη και μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Συγκομιδή από τα τέλη της άνοιξης έως τα τέλη του καλοκαιριού.

“Άισμπεργκ” Σπορά από νωρίς την άνοιξη έως τα μέσα του καλοκαιριού.

Αργή ανάπτυξη, αντοχή στη ζέστη.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

1 σχόλιο:

  1. Στην απλή ζωή μας, η αγάπη παίζει πολύ συγκεκριμένο ρόλο.Τώρα είμαστε σε θέση να κάνουν τη ζωή αγάπη σας υγιή και δεν έχει χώρο για οποιοδήποτε πρόβλημα τύπου. Όλα αυτά είναι δυνατά με τη βοήθεια του ναού AGBAZARA λύση. Με βοήθησε να κάνω ένα ξόρκι που έφερε πίσω τον χαμένο μου εραστή μέσα σε 48 ώρες που με άφησε για μια άλλη γυναίκα. μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τον ( agbazara@gmail.com ) ή καλέστε τον στο ( +2348104102662 ) και να είναι ευτυχισμένος για πάντα όπως είμαι τώρα, με την εμπειρία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή