Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Γιώργος Χωραφάς: Ελλάδα σημαίνει ευδαιμονία!


Γιώργος Χωραφάς: Ελλάδα σημαίνει ευδαιμονία!

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας είναι μερικοί ακόμη από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ελληνικής στήριξης «12 ώρες για την Ελλάδα» στις Βρυξέλλες

«Ελλάδα σημαίνει ευδαιμονία» δηλώνει ο Γιώργος Χωραφάς. Και τον πιστεύουμε γιατί ο ηθοποιός και σκηνοθέτης την αγαπά την Ελλάδα, όπως ουκ ολίγες φορές έχει αποδείξει. Οποτε το καθήκον τον καλεί να επιστρέψει στην χώρα, για οποιονδήποτε λόγο, το κάνει. Και όχι μόνον για την προώθηση των προϊόντων του. Το κάνει επειδή το πιστεύει.


Ο διάσημος αστέρας που τον είδαμε εφέτος να πρωταγωνιστεί στην πολύ ενδιαφέρουσα «ελληνικού περιεχομένου» ταινία «Παπαδόπουλος και ΣΙΑ» του βρετανού κυπριακής καταγωγής Μάρκου Μάρκου, συμμετέχει απόψε στην εκδήλωση που διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο οργανισμός Ελληνικός Κύκλος (Helleniv Circle)  με τίτλο «12 ώρες για την Ελλάδα». Και το «Ελλάδα σημαίνει ευδαιμονία» είναι το μότο του Χωραφά.

Για δεύτερη χρονιά εφέτος οι «12 ώρες για την Ελλάδα», δίνουν ένα εορταστικό - φιλανθρωπικό - πατριωτικό ραντεβού στις Halles de Schaerebeek της πόλης των Βρυξελλών. Οι «12 ώρες για την Ελλάδα» είναι ένα πρόγραμμα πολιτισμού και γιορτής, μια εθελοντική δράση στήριξης και αλληλεγγύης με την χώρα μας με σκοπό την αποκάλυψη ενός διαφορετικού πρόσωπου της χώρας μας. Του όχι μίζερου και καταθλιπτικού!

Ο «Ελληνικός Κύκλος» ετοίμασε φάσμα εκδηλώσεων που άρχισε στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ με τραγούδι και χορό. Το πρωϊνό πρόγραμμα περιλάμβανε ανάγνωση της Πολιτείας του Πλάτωνα, συναντήσεις με έλληνες Σεφ, παραδοσιακούς χορούς και παρακολούθηση ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

Το βραδινό είναι ένα γκαλά του οποίου τα έσοδα σε ένα γκαλά κόστους 25 ευρώ το άτομο ώστε τα έσοδα να διατεθούν σε οργανώσεις: τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα της Ελλάδας, στο Make A Wish (οργάνωση που πραγματοποιεί επιθυμίες παιδιών με σοβαρές ασθένειες) και στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων.

Εκτός από τον Γιώργο Χωραφά στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης οι Πίτερ Οικονομίδης, Αλεξάνδρα Γαβρά, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Σταρόβας, Μίλτος Πασχαλίδης και Δήμητρα Παπίου.

Οι ταινίες που προβλήθηκαν ήταν οι «Τίτλοι τέλους» και «Casus belli» του Γιώργου Ζώη, «Τα σαλιγκάρια της Λουλούς» του Παναγιώτη Φαφούτη, «Νέα διασπορά» και «Army of one», διάρκεια 8'40'' του Νίκου Σταμπουλόπουλου, «Running dry» της Δήμητρας Νικολόπουλου, «Ο γκόγκος» του Παναγιώτη Φαφούτη, «Μια νύχτα μαζί» τηςΕλευθερίας Αστρινάκη και «Χάος, ανθρώπινα πρόσωπα της ελληνικής κρίσης» της Ana Dumitrescu

Το πρόγραμμα των ελληνικών ταινιών επιμελήθηκε ο Κίμων Φωτιάδης, με συζήτηση που οργάνωσε η Κλημεντίνη Διακομανώλη με τίτλο DemocraZy και θέμα τη σύγχρονη Δημοκρατία που δοκιμάζεται από την παραφροσύνη των καιρών μας και την οικονομική κρίση.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: