Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Οι καλύτερες παιδικές ταινίες



Το Home Cinema προτείνει για τις ημέρες του Πάσχα μια σειρά από παιδικές ταινίες...


Ξενοδοχείο για Τέρατα 
2012 - Κωμωδία, Παιδική, Animation 

Τζέντι Ταρτακόσφκι 

Καλώς ήλθατε στο Hotel Transylvania, το πολυτελές θέρετρο του Δράκουλα, όπου τα τέρατα και οι οικογένειες τους μπορούν να ξεδώσουν ελεύθεροι, χωρίς να τους ενοχλεί η ανθρώπινη παρουσία. Με αφορμή μια ειδική περίσταση, ο Δράκουλας έχει καλέσει για το σαββατοκύριακο μερικά από τα πιο διάσημα τέρατα του κόσμου, τον Φράνκεσταϊν και την νύφη του, την Μούμια, τον Αόρατο Άνθρωπο, μια οικογένεια λυκανθρώπων και πολλούς άλλους για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 118α γενέθλια της κόρης του Mavis. Για τον Δράκουλα, η φιλοξενία όλων αυτών των θρυλικών τεράτων κάθε άλλο παρά πρόβλημα είναι. Το ιδανικό σκηνικό όμως κινδυνεύει να καταρρεύσει από την παρουσία ενός κοινού θνητού που ανακαλύπτει τυχαία το θέρετρο και ξετρελαίνεται με την Mavis. 
Ραλφ η Επόμενη Πίστα
2012 - Παιδική, Κωμωδία, Animation

Ριτς Μουρ 

Ο Ραλφ, γνωστός ως Καταστροφέας, είναι κακός ή τουλάχιστον έτσι του επιβάλλει ο άχαρος ρόλος που παίζει εδώ και δεκαετίες σ’ ένα κλασικό πια video game. Απέναντί του έχει τον καλό της υπόθεσης, τον Fix-It Felix που τον επισκιάζει σε εκνευριστικό βαθμό. Όταν ο Ραλφ αποφασίζει ότι βαρέθηκε να παίζει τον κακό, παίρνει την κατάσταση στα στιβαρά του χέρια του και ξεκινάει μια περιήγηση σε όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. 
Σκοπός του είναι να αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα για να είναι κι αυτός ήρωας. Από τους καλούς. Στη διαδρομή του από γενιά σε γενιά video games, θα συναντήσει την σκληροτράχηλη Sergeant Calhoun, αλλά και την απροσάρμοστη κι εριστική Vanellope von Schweetz, ενώ κάποια στιγμή θα απελευθερωθεί ένας θανάσιμος εχθρός που απειλεί όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. 
Θα προλάβει ο Ραλφ να αποδείξει ότι είναι ήρωας πριν ανάψει το Game Over; 
Shrek 

2010 - Παιδική, Κινούμενο σχέδιο
Ο κομπλεξικός πρίγκιπας Φάρκουαντ διώχνει από τη χώρα τους ήρωες των παραμυθιών, αναγκάζοντάς τους να βρουν καταφύγιο στο βάλτο του Σρεκ, ενός παράξενου πράσινου δράκου. Εκείνος, για να βρει ξανά την ησυχία του, συμφωνεί με τον πρίγκιπα να ελευθερώσει τη μέλλουσα νύφη του, τη Φιόνα, από τον πύργο του Δράκου. 
Πινόκιο / Pinocchio
1940 - Παιδική, Κινούμενο σχέδιο 
Ο γερο-Τζεπέτο φτιάχνει μια κούκλα, την ονομάζει Πινόκιο και εύχεται να ήταν ένα πραγματικό αγόρι. Μία νεράιδα θα κάνει την ευχή του πραγματικότητα... 
Wall-E 
2008 - Κινούμενο σχέδιο, Παιδική 

Ο ΓΟΥΟΛ-Υ, ένα αποφασιστικό ροµπότ, ζει για εκατοντάδες χρόνια πάνω στη Γη, µέσα στην απόλυτη µοναξιά, εκτελώντας πιστά το έργο για το οποίο σχεδιάστηκε από τους ανθρώπους. Τακτοποιεί δηλαδή τα σκουπίδια, καθαρίζοντας τον πλανήτη, όπως περιγράφεται από τα αρχικά του ονόµατός του: WALL-E = Waste Allocation Load Lifter Earth-Class - ΓΟΥΟΛ-Υ = Γενικός Οριστικός Υπεύθυνος Οχετού Λύτρωσης-Υδρόγειος. 
Ταρζάν (1999)
Παιδική, Κινούμενο σχέδιο

Σκηνοθέτης:
 Κέβιν Λίμα, Κρις Μπακ 

Από τα ομορφότερα σύγχρονα κινούμενα σχέδια της Disney, μια ταινία που ξεχειλίζει από χρώμα και κίνηση, απαλλαγμένη από κωμικά δίδυμα και ένα σωρό κλισέ που στοίχειωναν τις τότε παραγωγές της. Η ταινία περιέχει σκηνές που δεν θα αφήσουν ασυγκίνητους τους ούτε τον ενήλικο κοινό. Ο νέος Ταρζάν μένει αρκετά πιστός στο πνεύμα του «Tarzan of the Apes», του βιβλίου δηλαδή του Rice Burroughs, ο οποίος σκιαγράφησε έναν ήρωα της ζούγκλας χωρίς ποτέ του να έχει επισκεφθεί την Αφρική. Ωστόσο, ως προϊόν μοντέρνας νοοτροπίας και απευθυνόμενος στο κοινό του 20ού αιώνα, διαλαλεί προς όλες τις κατευθύνσεις το δικαίωμα τού να είναι κανείς διαφορετικός και μας καλεί να μη φοβόμαστε εκείνους που ξεχωρίζουν. Σε επίπεδο σκίτσου και παραγωγής έχει γίνει εκπληκτική δουλειά, καθώς η παλιά τεχνική με χαρακτήρες ζωγραφισμένους στο χέρι συναντά τις απεριόριστες δυνατότητες των υπολογιστών. 
Αλαντίν / Aladdin
1992 - Παιδική, Κινούμενο σχέδιο

Σκηνοθέτης:
 Ρον Κλέμεντς 

Το τρίτο κατά σειρά καρτούν της νέας εποχής της Ντίσνεϊ είναι ένα ακόμα παραμύθι σε σκίτσο: εξωτική ατμόσφαιρα, παζάρια της Ανατολής, χαμίνια που ερωτεύονται πριγκίπισσες, περιπέτειες στην έρημο, κρυμμένοι θησαυροί, μαγικά λυχνάρια, πτήσεις με το μαγικό χαλί, δευτερεύοντες κωμικοί χαρακτήρες και ο απαραίτητος "κακός" της ιστορίας που τελικά βρίσκει την τιμωρία που του αξίζει. Υπάρχουν ωστόσο στοιχεία που ρίχνουν άφθονο... αλατοπίπερο στη ζαχαρένια διάθεση του συγκεκριμένου καρτούν.
Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς δημιουργεί ίσως τον πιο απολαυστικό χαρακτήρα στην ιστορία της Ντίσνεϊ: ένας ζωντανός χείμαρρος που επιδίδεται σε one man show είτε παίζοντας με τις λέξεις είτε σατιρίζοντας και διακωμωδώντας οικείους χαρακτήρες και καταστάσεις. Η ταινία κέρδισε δύο Όσκαρ (Τραγουδιού και Μουσικής), ισάριθμες Χρυσές Σφαίρες στις ίδιες κατηγορίες, δυο Γκράμι. 

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: