Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Τα μανιτάρια χαρίζουν ιδανικές αναλογίες


Τα μανιτάρια χαρίζουν ιδανικές αναλογίες

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι είναι γευστικά, θρεπτικά και πως ταιριάζουν με πολλά και διαφορετικά υλικά. Πλέον έχουμε ένα ακόμη κίνητρο για να εντάξουμε στη διατροφή μας τα μανιτάρια, αφού αυτά μπορούν να συμβάλουν και μάλιστα καθοριστικά στην απώλεια βάρους.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές του Κέντρου Διαχείρισης Βάρους της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Οι επιστήμονες διεξήγαγαν ένα πείραμα διάρκειας ενός χρόνου, στο πλαίσιο του οποίου χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες. Οι εθελοντές της πρώτης αντικατέστησαν το κόκκινο κρέας με μανιτάρια, ενώ εκείνοι της δεύτερης εξακολούθησαν να το καταναλώνουν.

Στο τέλος του έτους οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι αυτοί που συμπεριέλαβαν στο διατροφολόγιό τους το θησαυρό του δάσους έχασαν κατά μέσο όρο τρία κιλά (χωρίς καν να κάνουν δίαιτα). Επίσης, η περιφέρεια της μέσης τους μειώθηκε κατά 6,6 εκατοστά και το ολικό λίπος του σώματός τους κατά 0,85% σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ποια είναι η εξήγηση για όλα τα παραπάνω; Τα μέλη της πρώτης ομάδας (οι φαν του μανιταριού) κατανάλωναν καθημερινά 123 θερμίδες και 4,25 γραμμάρια λίπους λιγότερα απ' ό,τι τα υπόλοιπα άτομα.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αντικατάσταση τροφίμων πλούσιων σε πρωτεΐνες (π.χ. κρέας) με κάποια που παρουσιάζουν ανάλογες ιδιότητες αλλά λιγότερες θερμίδες (όπως τα μανιτάρια) μπορεί να αποτελέσει το δυνατό μας χαρτί στην προσπάθεια να χάσουμε βάρος. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η μικρή αλλαγή δεν συνοδεύεται από αίσθημα πείνας, αφού τα μανιτάρια προκαλούν κορεσμό.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: