Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

AUDI TT ultra quattro concept



Το Audi TT ultra quattro concept βασίζεται στο Audi TT S quattro. Είναι πρωτότυπο όπως υποδηλώνεται εξάλλου και από την ονομασία του. Ο λόγος της κατασκευής του δεν ήταν άλλος από το να ανακαλύψουν οι μηχανικοί της Audi πόσο ελαφρύ μπορεί να είναι ένα TT quattro.


Αποστολή εξετελέσθη, με το Audi TT ultra quattro concept να ζυγίζει μόλις 1.111 κιλά.
Τιμή η οποία σημαίνει την εντυπωσιακή μείωση του βάρους κατά 300 κιλά σε σχέση με το Audi TT S quattro. Ο στόχος τους δεν ήταν εύκολος φυσικά και για να τον πετύχουν χρησιμοποίησαν, όπως οι ίδιοι λένε, «τα κατάλληλα υλικά, στην κατάλληλη ποσότητα , στην ιδανική θέση».

Συγκεκριμένα, έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση μαγνησίου στο πάτωμα (εξοικονομόντας 43 κιλά) αλλά και CFRP (Carbon-Fiber Reinforced Polymer) στο πίσω μέρος του αμαξώματος, το τούνελ μετάδοσης, την οροφή και τις μεσαίες κολόνες (όφελος 100 κιλά). Το Audi TT ultra quattro concept έχασε ακόμη μερικά περιττά κιλά από την χρήση των μπάκετ καθισμάτων του R8 GT (22 κιλά λιγότερο), από τις ελαφρύτερες κατά 20 κιλά ζάντες αλουμινίου, την μονή εξάτμιση τιτανίου και τις αλουμινένιες δαγκάνες των φρένων με τα κεραμικά δισκόφρενα.

Και θα μπορούσαν να επιτύχουν ακόμη πιο χαμηλό βάρος, αν θυσίαζαν στοιχεία από τον εξοπλισμό άνεσης, καθώς από το Audi TT ultra quattro concept δεν λείπει κάτι. Διαθέτει κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρομηχανικό χειρόφρενο και ηχοσύστημα. Μάλιστα οι εξωτερικοί καθρέφτες του έχουν αντικατασταθεί από κάμερες οι οποίες προβάλουν την εικόνα απευθείας σε οθόνη στο εσωτερικό του.

Όσον αφορά το μοτέρ του Audi TT ultra quattro concept, κάτω από το καπό του έχει τοποθετηθεί ένας 2.0 τούρμπο βενζινοκινητήρας με 310 ίππους και 40.4 kgrm ροπής. Ιπποδύναμη η οποία σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος μεταφράζεται σε 3.6 κιλά/ίππο. Σύμφωνα με την Audi το Audi TT ultra quattro concept χρειάζεται για τα 0-100 km/h 4.2 sec και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 280 km/h.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: