Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

6 τροφές που σε κάνουν κουκλάρα


6 τροφές που σε κάνουν κουκλάρα

Θέλεις να δείχνεις Θεά χωρίς να μπεις στο τραπέζι κάποιου πλαστικού χειρούργου; Θέλεις να αποκτήσεις μαλλιά λαμπερά και μεταξένια χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία σε σαμπουάν; Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να σε κάνουν κουκλίτσα πραγματική εύκολα, βάζοντάς τες στο ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής σου. Ξεκίνα από σήμερα κιόλας.


Α. Σαγκουίνια, κεράσια και φρούτα του δάσους για περισσότερο κολλαγόνο:

Το κολλαγόνο αποτελεί μια φυσική πρωτεΐνη που υπάρχει στην επιδερμίδα και τους μυς, η οποία επαναφέρει το δέρμα στην αρχική του κατάσταση, το ανανεώνει και του ξαναδίνει σφριγηλότητα. Δυστυχώς, όσο περνούν τα χρόνια, η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται και η επιδερμίδα γερνά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δείξεις την προτίμησή σου στα ερυθρά φρούτα όπως είναι τα σαγκουίνια, τα κεράσια, και τα φρούτα του δάσους. Τα φρούτα αυτά διαθέτουν αντιοξειδωτικά στοιχεία σε μεγάλη ποσότητα, τα οποία αποτρέπουν την γήρανση της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου δείχνοντάς σε ομορφότερη και πιο υγιή.

Β. Όστρακα, ηλιόσποροι και σαρδέλες για αύξηση των λιπαρών οξέων:

κάθε μία από αυτές τις τροφές, έχει απίστευτη γεύση και περιέχει τα λιπαρά οξέα, αυτά τα σούπερ στοιχεία που θρέφουν την επιδερμίδα, διατηρούν την σφριγηλότερη της, ενώ τα κύτταρα του δέρματος αναπλάσσονται γρηγορότερα. Έτσι κι αλλιώς, τα λιπαρά οξέα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο όλων των κυτταρικών μεμβράνων του σώματος, ενώ αυτά βοηθούν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας αλλά και στην αποβολή όλων των άχρηστων συστατικών. Εκτός από τα παραπάνω, πες ναι και στον τόνο, τους κολοκυθόσπορους, τα καρύδια και το λάδι σόγιας.

Γ. Ραδίκια, μπρόκολο και σπανάκι:

Οι τροφές που επιτυγχάνουν την αποτοξίνωση του οργανισμού από τις τοξίνες, τα βαρέα μέταλλα και το λίπος, του επιτρέπουν να δουλεύει καλύτερα και το αποτέλεσμα φαίνεται και στην εξωτερική μας εμφάνιση. Για παράδειγμα, ένα συκώτι απαλλαγμένο από κακά στοιχεία μπορεί να κάνει τα μάτια και την επιδερμίδα μας πιο λαμπερή. Όπως και να έχει, πες όχι στους κακούς υδατάνθρακες και στη επεξεργασμένα και τροποποιημένα τρόφιμα που έχουν συνδεθεί με την δημιουργία ρυτίδων.

Δ. Θυμάρι, μαϊντανός και άλλα μυρωδικά:




Αν σε ταλαιπωρούν δύο τεράστιες σακούλες κάτω από τα μάτια κάθε πρωί, μάλλον καταναλώνεις πολύ περισσότερο αλάτι απ’ όσο χρειάζεται ο οργανισμός σου. Μια ακόμα πληγή για τα προβλήματα αυτά της επιδερμίδας είναι η υπερκατανάλωση αλκοόλ που αφυδατώνει την επιδερμίδα. Αλάτι και αλκοόλ αποτελούν το χειρότερο συνδυασμό, εξαιτίας του όποιου χρειάζεσαι ολόκληρα κιλά από κονσίλερ για να κρύψεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Αντί για αλάτι, μπορείς να προσθέσεις στα φαγητά σου μυρωδικά όπως το σκόρδο, ο μαϊντανός, το Ρόζμαρι και η κανέλα.

Ε. Αμυγδαλέλαιο:

Το αμυγδαλέλαιο αποτελεί ένα εναλλακτικό γαλακτοκομικό προϊόν που εξαιτίας των υψηλών ποσοτήτων μαγνησίου, μαγγανίου, σεληνίου, ασβεστίου και βιταμίνης Ε, βοηθά την επιδερμίδα σου να παραμένει λαμπερή και νεανική. Επιπλέον, το αμυγδαλέλαιο δεν περιέχει την λακτόζη (που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα) Έτσι, αποτρέπεται η θαμπότητα των μαλλιών, τα οποία παραμένουν λαμπερά και απαλά για περισσότερο χρόνο.

ΣΤ. Άγριος σολομός, αβοκάντο και ντρέσινγκ μάγκο: το παντοδύναμο γεύμα

Το παραπάνω αποτελεί το ιδανικό αντιγηραντικό γεύμα: ο άγριος σολομός εκτός από τα απαραίτητα Ω- 3 λιπαρά που περιέχει, έχει και μια άλλη ιδιότητα. Το πορτοκαλοροζ χρώμα της πέτσας του άγριο σολομού περιέχει ένα αντιγηραντικό καροτενοειδές που προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από την οξείδωση. Έπειτα, ο σολομό περιέχει την διμεθυλαμινοεθανόλη (DMAE), η οποία έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την μυική τόνωση του προσώπου και μειώνει τις ρυτίδες. Το αβοκάντο φημίζεται για την αντιοξειδωτική του δράση και το μάγκο είναι πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη καροτενοειδή και βιταμίνη Ε. Οπότε, μετά από ένα τέτοιο γεύμα, θα δεις στον καθρέφτη μια κούκλα ζωγραφιστή!


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: