Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Τα 5 λάθη που οδηγούν στο διαζύγιο



Οι αιτίες ενός διαζυγίου μπορεί να είναι αμέτρητες. Υπάρχουν όμως 5 βασικά λάθη που, το καθένα από μόνο του ή όλα μαζί, μπορούν να οδηγήσουν στο τέλος μίας σχέσης με μαθηματική ακρίβεια.


1. Δε λύνετε τα προβλήματα που προκύπτουν: Αυτό είναι ένα από τα βασικότερα. Το να μην επιλύνετε τα προβλήματα που προκύπτουν στη σχέση, απλώς τα διαιωνίζετε. Τα συναισθήματα που δεν εκφράζονται ή ο θυμός που συσσωρεύεται μπορεί να αρχίσει να «τρώει» τη σχέση. Σταδιακά μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητικά και ολέθρια συναισθήματα για τον σύντροφο σας.
Συζητήστε όποια θέματα προκύπτουν. Όπως με το καθάρισμα. Αν ξεσκονίζεις πριν μαζευτεί η σκόνη τότε και λιγότερο χρόνο κάνεις και πάντα καθαρό είναι το σπίτι.

2. Δε «δουλεύετε» τη σχέση σας: Μερικοί πιστεύουν πως η σχέση εξελίσσεται μόνη της. Πως δε χρειάζεται καθόλου δουλειά ή προσπάθεια. Αυτό απλά είναι αναληθές.
Η σχέση θέλει δουλειά για να πάει παρακάτω. Το να προσπαθείτε να εξελίσσεστε σαν άνθρωποι, βοηθά και εσάς και τη σχέση σας. Το να περιμένετε από τον άλλον να αλλάξει, χωρίς πρώτα να έχετε δει τα δικά σας προβλήματα, είναι άδικο προς τον άλλον.

3. Η λάθος επικοινωνία: Η καλή επικοινωνία οδηγεί σε μία καλή σχέση. Οι τσακωμοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της, αλλά διαφέρει ο τρόπος που τσακώνεστε. Το να ρίχνετε ευθύνες και να λέτε πράγματα που πληγώνουν τον άλλο, σίγουρα δεν ωφελεί. Μπορεί να είναι ο καθιερωμένος αμυντικός μηχανισμός μας, όμως έχει ως αποτέλεσμα να επιτίθεστε στον σύντροφο σας με λέξεις που μπορεί να τον πληγώσουν ανεπανόρθωτα.
 Όταν επικοινωνείτε σωστά,  χωρίς φωνές, προσβολές ή βρισιές, και παίρνετε ο καθένας το χώρο που σας χρειάζεται, τότε η κατάσταση αποφορτίζεται πιο εύκολα.

4. Δεν περνάτε χρόνο μαζί: Ο χρόνος που περνάτε μαζί είναι καθοριστικός. Χρειάζεται μέσα στην ημέρα να υπάρχει ώρα για τους δυο σας σαν  ζευγάρι. Να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί ώστε να επικοινωνείτε. Αν δε γίνει, θα απομακρυνθείτε και απλά θα συγκατοικείτε χωρίς να υπάρχει κάτι να σας ενώνει.
Μπορείτε να πάτε για περπάτημα, για καφέ, να καθιερώσετε date nights, να μιλάτε, να γελάτε για να θυμηθείτε τι ερωτεύτηκε ο ένας στον άλλο.

5. Δεν διαχωρίζετε τις δουλειές του σπιτιού: Η συγκατοίκηση μπορεί να οδηγήσει σε παράνοια. Οι τσαπατσούληδες, συνήθως, καταλήγουν να παντρεύονται υποχόνδριους. Το γιατί και το πώς δεν είναι της παρούσης.
 Όμως σίγουρα ένας από τους δύο δεν είναι ευτυχισμένος αν δεν διαχωριστούν οι δουλειές του σπιτιού. Οι τσακωμοί για το καθάρισμα μπορούν να ξεκινήσουν αθώοι και να καταλήξουν μεγάλοι.
Αν υπάρχει κάποια οικιακή βοηθός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη της γκρίνιας. Μπορεί να κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά θα έχετε την ψυχική σας γαλήνη.


Το να αποφύγετε το διαζύγιο χρειάζεται δουλειά. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο όμως. Τα παραπάνω βήματα βοηθάνε τη σχέση να εξελιχθεί, να γίνει καλύτερη και εσείς να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: