Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Τα οφέλη των ω3 λιπαρών οξέων...υπό αμφισβήτηση


Τα οφέλη των ω3 λιπαρών οξέων...υπό αμφισβήτηση

Νέα έρευνα ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα οφέλη των ω3 λιπαρών οξέων στην προστασία της καρδιάς.
Ερευνητές του Ινστιτούτου Mario Negri του Μιλάνο, εξέτασαν την επίδραση των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος και οι σαρδέλες σε ασθενείς με παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, ιστορικό καπνίσματος ή στένωση αρτηριών.

Από την έρευνα όμως εξαιρέθηκαν ασθενείς που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή στο παρελθόν. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό New England Journal of Medicine, 11,7% των 6.244 ασθενών που λάμβαναν μια κάψουλα ενός γραμμαρίου ιχθυελαίου ημερησίως κατέληξαν σε θάνατο από καρδιαγγειακό ή είχαν νοσηλευτεί για καρδιακά προβλήματα, σε σύγκριση με 11,9 % για τους 6.269 εθελοντές που λάμβανα ένα γραμμάριο ελαιολάδου κάθε μέρα ως εικονικό φάρμακο.

“Για τους ανθρώπους που δεν έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή, τα νέα ευρήματα δεν παρέχουν ενδείξεις για τη χρησιμότητα της (ω) -3 λιπαρών οξέων στην πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων” τόνισε η επικεφαλής της έρευνας Δρ Μαρία Κάρλα. Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνταγογραφούνται τα συμπληρώματα ιχθυελάιου εκτός εάν το άτομο έχει υποστεί καρδιακή προσβολή.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, ορισμένοι παράγοντες φάνηκε να βελτιώνονται ελαφρώς σε όσους λάμβαναν συμπληρώματα ιχθυελαίου όπως τα επίπεδα του λίπους και η "καλή" χοληστερόλη στο αίμα. Αλλά οι υπόλοιποι συνήθεις “ύποπτοι” για τα καρδιαγγειακά όπως η “κακή” χοληστερόλη, η αρτηριακή πίεση και οι τιμές του σακχάρου στο αίμα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα χωρίς να παρουσιάζουν καμία βελτίωση.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: