Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας: Όμορφη, ισχυρή και φιλάνθρωπος



Συγκαταλέγεται στις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό "Forbes", έχει την εμφάνιση σταρ του Χόλυγουντ, ψηφίστηκε ως η τρίτη πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου από το περιοδικό "Ηarper΄s & Queen", φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα περιοδικών μόδας ως fashion icon, γράφει βιβλία για παιδιά, έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προάσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας και στην πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση, έχει δημιουργήσει μια μακρά λίστα φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

"Το πρωί που ξυπνάω αισθάνομαι σαν ένας κανονικός άνθρωπος. Στο τέλος της ημέρας, όμως, ζεις για αυτούς που εκπροσωπείς. Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο να έχεις εσύ την ευκαιρία να κάνεις τη διαφορά -μία ποιοτική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων- και είναι δική μου ευθύνη να αξιοποιήσω στο έπακρο αυτή την ευκαιρία".


Με αυτά τα λόγια η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η οποία από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο θρόνο έδειξε ότι δε θέλει να βρίσκεται στη σκιά του συζύγου της, περιγράφει το χρέος της -όπως το αντιλαμβάνεται η ίδια- απέναντι στο λαό της.

Η Ράνια Αλ Ρασίν γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1970, στο Κουβέιτ από Παλαιστίνιους γονείς. Από μικρή ηλικία ήθελε να διαφοροποιηθεί από το πρότυπο της μουσουλμάνας γυναίκας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο και εργάστηκε στη Citibank και στην Αpple στο Αμάν. Τον σύζυγό της, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, τον γνώρισε σε ένα πάρτυ τον Ιανουάριο του 1993 και μέσα σε λίγους μήνες παντρεύτηκαν. Οταν ο σύζυγός της ανέβηκε στο θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του, το 1999, το ζευγάρι έδωσε ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο στη μοναρχία της Ιορδανίας.


Η πρώτη κυρία της Ιορδανίας είναι μια δραστήρια γυναίκα με χόμπυ το θαλάσσιο σκι, το τρέξιμο και την ποδηλασία. Ασχολείται ιδαιτέρως με το διαδίκτυο καθώς διαθέτει τη δική της ιστοσελίδα (www.queenrania.jo), με την οποία ασχολείται η ίδια και δικό της κανάλι στο You Tube, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στις λανθασμένες αντιλήψεις που έχει ο κόσμος για το Ισλάμ χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν εναντιώνεται στα "εγκλήματα τιμής" -την αφαίρεση ζωής γυναικών που έχουν διαπράξει μοιχεία ή έχουν σεξουαλικες σχέσεις πριν από το γάμο.

Όμορφη, ισχυρή και φιλάνθρωπος












Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: