Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αφιέρωμα στη Naomi Watts


Η βραβευμένη ταλαντούχα και πάντα γοητευτική ηθοποιός Ναόμι Ουότς συμπρωταγωνιστεί με τον Γιούαν Μακγκρέγκορ στην ταινία "The Impossible" (2012) και είναι υποψήφια για την ερμηνεία της σε αυτήν με Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου. Η εν λόγω ταινία προβάλλεται αυτήν την περίοδο στις αίθουσες.
Η Ναόμι Ουότς (Naomi Watts) γεννήθηκε το 1968 στην Αγγλία.

Ο πατέρας της ήταν ηχολήπτης και στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τους «Pink Floyd». Οι γονείς της χώρισαν όταν η Ουότς ήταν τεσσάρων χρονών. Ο πατέρας της τερμάτισε τη συνεργασία του με το συγκρότημα «Pink Floyd» το 1974 και δύο χρόνια μετά βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Νότιν Χιλ, από υπερβολική δόση ηρωίνης.



Το 1981 η οικογένεια μετακόμισε στην Αυστραλία, η Ναόμι ήταν τότε 13 χρονών. Η μητέρα της «έχτισε» μια καριέρα πάνω στη ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση του κινηματογράφου, όπου εργάστηκε ως στυλίστρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, ενώ στη συνέχεια έκανε στροφή προς το σχεδιασμό κοστουμιών.



Η Ουότς έχει δηλώσει πως ήθελε να γίνει ηθοποιός από τότε που παρακολούθησε την ταινία«Fame» το 1980.

Μέσα σε αυτό το κινηματογραφικό περιβάλλον η Ναόμι δεν άργησε να ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα στην υποκριτική και απέκτησε τοn πρώτο της ρόλο στην ταινία «For Love Alone».



Στο γυμνάσιο ήταν συμμαθήτρια με την ηθοποιό Νικόλ Κίντμαν.



Το 1991 ανέλαβε τον πρώτο της μεγάλο ρόλο στην ταινία «Flirting», όπου συμπρωταγωνιστούσε με την Νικόλ Κίντμαν.



Το 2001 έγινε γνωστή με το με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία «Οδός Μαλχόλαντ»του Ντέιβιντ Λιντς.



H διεθνής καταξίωση ήρθε το 2003 με την σπαρακτική της ερμηνεία στα «21 Γραμμάρια», για την οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και κέρδισε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Βενετίας.



Η πρώτη της μεγάλη εισπρακτική επιτυχία ήρθε με την συμμετοχή της στο θρίλερ του Γκορ Βερμπίνσκι «The Ring», βασισμένο στο ομώνυμο θρυλικό ασιατικό θρίλερ.



Το βιογραφικό της περιλαμβάνει επίσης τις ταινίες «Le Divorce», μια ταινία των Μέρτσαντ-Άιβορι.


«Το Νόημα της Ζωής και Πώς να το Χάσετε»
με τους Ντάστιν Χόφμαν και Τζουντ Λο,

«Δε Μένουμε Πια Εδώ», «King Kong» του Πίτερ Τζάκσον, «Βαμμένο Πέπλο» με τον Έντουαρτ Νόρτον, «Επικίνδυνες Υποσχέσεις» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ.



«Funny Games» του Μίκαελ Χάνεκε, «The International» με τον Κλάιβ Όουεν, «Mother and Child» του Ροντρίγκο Γκαρσία και «You Will Meet a Tall Dark Stranger» του Γούντι Άλεν.

Επόμενες ταινίες:
Στο στάδιο του post- production βρίσκονται οι ταινίες:
«Sunlight Jr.» και «Diana» στην οποία θα υποδύεται την πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Ενώ έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα τις ταινίας «Two Mothers», με υποψήφιο ελληνικό τίτλο«Οι Γιαγιάδες».


SHARE THIS

0 σχόλια: