Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τι ακριβώς σημαίνει ένα φόρεμα Haute Couture



Κάθε φόρεµα υψηλής ραπτικής έχει τη δική του ιστορία. Ειδικά αν είναι vintage έχει πάρα πολλά να διηγηθεί για την εποχή και το δηµιουργό του. Μέσα από τις γραµµές, τη χρήση των υφασµάτων και των χρωµάτων αναγνωρίζεται το χέρι του σχεδιαστή που µεταφράζει την πείρα του στην υλοποίηση του ρούχου.


Η χρυσή εποχή της υψηλής ραπτικής είναι αναµφίβολα η µεταπολεµική περίοδος, µε την οικονοµική άνθηση, την ευµάρεια και τον πλούτο στις φόρµες και στα υλικά. Είναι τα χρόνια που έκαναν την εµφάνισή τους οι ντίβες, τα µεγάλα ονόµατα της γαλλικής και της ιταλικής µόδας, το πάθος για τις επώνυµες τουαλέτες. Μια αστείρευτη πηγή έµπνευσης, µια τεράστια κληρονοµιά στην οποία πάντα ανατρέχουµε. Dior, Balenciaga, Saint Laurent, Courrèges, Valentino. Οι καιροί άλλαξαν αλλά το όνειρο της υψηλής ραπτικής παραµένει και αναγνωρίζεται ακόµα και σε µια λεπτοµέρεια, ένα αντικείµενο, µια απόχρωση. Και µια νύφη παίζει κυρίως µε τις λεπτοµέρειες και ακόµα περισσότερο µε τον τρόπο που θα φορέσει το νυφικό της.

Ένα φόρεµα υψηλής ραπτικής αποφεύγει τον προκλητικό αισθησιασµό και δίνει το προβάδισµα στη σαγήνη: ένα ζευγάρι γάντια, ένα καπέλο ή µια εσάρπα στους ώµους αρκεί. Ένα οικογενειακό κειµήλιο µπορεί να γίνει το µοναδικό αλλά απόλυτο κόσµηµα που θα συνοδεύει το φόρεµα. Χωρίς υπερβολές. Οι δηµιουργίες βρίσκουν την έκφρασή τους µόνο όταν είναι απαλλαγµένες από υπερβολικά αξεσουάρ ή περιττές προσθήκες. Άλλωστε δεν τις έχουν ανάγκη για να δηµιουργήσουν αίσθηση.



Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: