Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αφιέρωμα: Μόνικα Μπελούτσι – Φωτογραφίες - Ταινίες


Τη θεωρούν μια από τις πιο όμορφες και σέξι γυναίκες στον πλανήτη. Έχει βραβευτεί πολλές φορές. Φέτος κλείνουν 10 χρόνια από τη συμμετοχή της στις ταινίες «The Matrix Reloaded» και "The Matrix Revolutions», ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε σε DVD και Blu-ray το «Resident Evil: η Τιμωρία (2012)» με τη Μίλα Γιόβοβιτς.

Η Ιταλίδα καλλονή Μόνικα Μπελούτσι γεννήθηκε στην Ούμπρια στις 30 Σεπτεμβρίου του 1964.



Ενώ ήταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο της Περούτζια, σπουδάζοντας νομική, δούλευε μερικές φορές ως μοντέλο για να μπορεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα των σπουδών της. Δεν ήταν τότε παρά μόνο 16 ετών, αλλά η περιστασιακή αυτή ενασχόληση της με το μόντελινγκ την οδήγησε να ασχοληθεί επαγγελματικά, αποχαιρετώντας έτσι ορίστηκα τις σπουδές της στη νομική.



Η λάμψη και ο χώρος της μόδας την κέρδισαν καθώς ηταν λάτρης της πολυτελής ζωής.



Το 1988 μετακόμισε σε ένα από τα ευρωπαϊκά κέντρα της μόδας… το Μιλάνο και έγινε δεχτή από την «Elite Model Management».

Ενώ απολάμβανε τη μεγάλη της επιτυχία ως μοντέλο, πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση το 1990.

Δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε και το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με την ταινία «Bram Stoker's Dracula» (1992).

Έχει δηλώσει σε συνέντευξή της πως η Σοφία Λόρεν και η Κλαούντια Καρντινάλε αποτελούν πηγή έμπνευσης για την καριέρα της ως ηθοποιός.



Ο πρωταγωνιστικό της ρόλο ήταν σε ένα γαλλικό θρίλερ «L'appartement» το 1996 για τον οποίο βραβεύτηκε με Σεζάρ.



Το 2000 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Μαλένα» του Τζουζέπε Τορνατόρε. Ο ίδιος την είχε σκηνοθετήσει, λίγο πριν, σε ένα ασπρόμαυρο τηλεοπτικό διαφημιστικό της Dolce & Gabbana.



Αναμφίβολα μια από τις πιο συζητημένες ταινίες της και που κυρίως απέσπασε αντιφατικά σχόλια και κριτικές ήταν το «Μη Αναστρέψιμος» που προβλήθηκε το 2002. Με τη γνωστή σκηνή κατά την οποία η ηρωίδα βιάζεται παρά φύση σε υπόγεια διάβαση επί δέκα ολόκληρα λεπτά. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούσε και ο άντρας της, ενώ σκηνοθέτης ήταν ο Γκασπάρ Νοέ.

Προσωπική ζωή:

Το 1994 πραγματοποίησε τον πρώτο της γάμο με τον φωτογράφο μόδας Κλάουντιο Κάρλος Μπάσο (Claudio Carlos Basso).



Είναι παντρεμένη με το Γάλλο ηθοποιό Βενσάν Κασέλ και έχουν αποκτήσει μαζί δύο κόρες την Deva (2004) και τη Leonie (2010). Μιλάει ιταλικά στις κόρες της, ενώ δεν ζει πάντα στο ίδιο σπίτι με τον άντρα της, για να αποφύγει τη ρουτίνα.



Το ζευγάρι μένει σε χωριστά διαμερίσματα και (η Μόνικα) ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο της ανάμεσα στη Ρώμη και το Παρίσι. Οι δύο τους έχουν παίξει σε αρκετές ταινίες μαζί.

Ήξερες ότι:

Πόζαρε και τις δύο φορές που ήταν έγκυος για της ιταλικές εκδόσεις του περιοδικού «Vanity Fair».

Το 2004 πόζαρε γυμνή για να δείξει την αντίθεσή της στην απαγόρευση από την ιταλική νομοθεσία της δωρεάς σπέρματος.

Τον Απρίλιο του 2010 πόζαρε για άλλη μια φορά ημίγυμνη.

Όχι μόνο μιλάει Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά, αλλά έχει παίξει σε ταινίες σε κάθε μια από αυτές τις γλώσσες.

Το αγαπημένο της ποίημα είναι «A Silvia» του Giacomo Leopardi, ενώ η αγαπημένη της ταινία είναι «Una giornata particolare» (1977) του Ettore Scola.

Το 2003, η Μπελούτσι κέρδισε το βραβείο "Nastro d' Argento" β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Alessia στο "Remember me, My love".

Στο 59ο Φεστιβάλ των Καννών, το 2006, εκτέλεσε χρέη κριτή.

Το 2009, κέρδισε το βραβείο "World Actress Award" στο "Women's World Award".


Σε νεαρή ηλικία ποζάρει μπροστά στο φακό.


Σε νεαρή ηλικία ποζάρει μπροστά στο φακό.





Οι ταινίες:



Malena (2000)
Κοινωνική


Μνήμες παιδικής αθωότητας, ξενοιασιάς, πρώτων ερωτικών ινδαλμάτων, αλλά και μνήμες πολέμου, δυστυχίας και κωμικοτραγικών καταστάσεων συναντιούνται στη νέα δουλειά του Τορνατόρε. Με αυτή ο βραβευμένος Ιταλός σκηνοθέτης επιχειρεί να επαναλάβει την επιτυχία του "Σινεμά ο Παράδεισος", αφηγούμενος την ιστορία μιας πανέμορφης Σικελής και του σιωπηλού "προστάτη" της: ενός ανήλικου που είναι ερωτευμένος μαζί της, την ακολουθεί παντού και εκδικείται με τον τρόπο του όσους τη βλάπτουν, χωρίς εκείνη να αντιλαμβάνεται το παραμικρό. Η "Μαλένα" φλερτάρει ταυτόχρονα με τον ιταλικό νεορεαλισμό και με τις ταινίες του Φελίνι.


Μη Αναστρέψιμος (2002)

Κοινωνική

Δύο άνδρες εισβάλλουν σε γκέι μπαρ και ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου ένα θαμώνα. Αποκαλύπτεται ότι πριν λίγες ώρες το θύμα του ξυλοδαρμού είχε βιάσει κτηνωδώς την κοπέλα τού ενός από τους δράστες. Καθώς η ιστορία ξετυλίγεται από το τέλος προς την αρχή, παρακολουθούμε τα γεγονότα που προηγήθηκαν.

The Matrix Revolutions (2003)

Φαντασίας

Ενώ η Ζάιον πολιορκείται, ο Νίο παγιδεύεται σε έναν κόσμο ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο Matrix. Πρέπει να ξεφύγει και να ειδοποιήσει την πηγή του Matrix ότι ο πράκτορας Σμιθ είναι ένα πρόγραμμα εκτός ελέγχου, που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα.

Πηγη

SHARE THIS

0 σχόλια: