Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Πήρε το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ η Γιουνάιτεντ



Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-1 της Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ξεπερνώντας ακόμη έναν σκόπελο στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.


Σε διπλάσιο νούμερο έφερε τη διαφορά της από τους διώκτες της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» επικράτησαν με 2-1 της Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ στο ντέρμπι της αγωνιστικής και αποσπάστηκαν 10 βαθμούς από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι που αγωνίζεται σε λίγο κόντρα στην Άρσεναλ.
Οι «Reds»... σπατάλησαν ένα ημίχρονο στη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Ρόμπιν φαν Πέρσι, με τους γηπεδούχους να «χτυπούν» ξανά στην επανάληψη με τον Νεμάνια Βίντιτς.
Ο Ντάνιελ Στάριτζ, στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, μείωσε για τους φιλοξενούμενους και προσπάθησε για κάτι καλύτερο, αλλά δεν μπόρεσε να «ξεκολλήσει» την ομάδα του από την 8η θέση και το -9 από την πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Champions League.
Στο Ολντ Τράφορντ βρέθηκε και ο Ζοσέ Μουρίνιο με τον γιό του, προκειμένου να... κατασκοπεύσει την αντίπαλο της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League.
«Μίλησε» (ξανά) ο Ολλανδός!
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς πιο δυνατά, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Ρέινα.
Στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία, όμως, ήρθε και το γκολ! Στο 19ο λεπτό, ο Εβρά έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στον Φαν Πέρσι κι εκείνος έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Ο Ολλανδός θα μπορούσε να έχει ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0 στη συνέχεια, αλλά η προσπάθειά του στο 26` πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.
Ο Γουέλμπεκ προσπάθησε να γράψει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ στο 33` εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του Άλεν, αλλά ο Άγκερ σταμάτησε την προσπάθειά του.
Οι «Reds» αδυνατούσαν να απειλήσουν τον Ντε Χέα, με τον Σουάρες να είναι ο μόνο που... κινούταν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και οι «Κόκκινοι Διάβολοι» θα μπορούσαν να είχαν πάει με μεγαλύτερο προβάδισμα στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.
Αρχικά ήταν ο Κλέβερλι αυτός που είδε το σουτ του να περνά λίγο άουτ στο 41` και στο 45`, ο Σκρτελ έδιωξε το τακουνάκι του Φαν Πέρσι και ο Ρέινα έπεσε στη συνέχεια με αυτοθυσία στα πόδια του Καγκάβα, αποτρέποντάς τον από το να κάνει το σουτ.
Γκολ στο γκολ, αλλά...
Το δεύτερο γκολ ήρθε τελικά στο 54`, όταν ο Φαν Πέρσι εκτέλεσε φάουλ, οι Εβρά και Βίντιτς πήδηξαν για την κεφαλιά και τελικά ο δεύτερος, υπό τις διαμαρτυρίες για οφσάιντ, έδωσε την τελική... ώθηση για να τη στείλει στα δίχτυα για το 2-0.
Η απάντηση της Λίβερπουλ, όμως, ήρθε αυτή τη φορά άμεσα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντε Χέα έδιωξε το σουτ του Τζέραρντ, αλλά ο Στάριτζ που είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο κάνοντας ντεμπούτο στο πρωτάθλημα, πήρε το... ριμπάουντ και από κοντά μείωσε σε 2-1.
Το γκολ έριξε τον ρυθμό του αγώνα, με τους «Reds», πάντως, να δείχνουν να έχουν «ξυπνήσει». Παρόλα αυτά, ήταν η Γιουνάιτεντ αυτή που είχε νέα σημαντική ευκαιρία και για τρίτο τέρμα, όταν στο 64` ο Καγκάβα έπιασε ωραίο σουτ, αλλά ο Ρέινα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
O Στάριτζ προσπάθησε να πάρει τη Λίβερπουλ στους... ώμους του στη συνέχεια, αλλά οι προσπάθειές του κατέληξαν μακριά από την εστία του Ντε Χέα, με το 2-1 να διατηρείται μέχρι τέλους.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ντα Σίλβα, Φέρντιναντ, Βίντιτς (79` Σμόλινγκ), Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι, Γιάνγκ (46` Βαλέντσια), Καγκάβα (77` Τζόουνς), Γουέλμπεκ, Φαν Πέρσι
Λίβερπουλ: Ρέινα, Γουίσντομ, Σκρτελ, Άγκερ, Τζόνσον, Λούκας (46` Στάριτζ), Ντάουνινγκ, Τζέραρντ, Άλεν (80` Χέντερσον), Στέρλινγκ (62` Μπορίνι), Σουάρεζ


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: