Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Απεργία γιατρών την Πέμπτη



Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, αντιδρώντας, όπως αναφέρουν, στην υποβάθμιση του συστήματος υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί να μην εξοντωθούν μισθολογικά οι γιατροί, να μην περιθωριοποιηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να μην διαλυθεί η δημόσια περίθαλψη και να μην υποβαθμιστούν οι παροχές προς τους ασφαλισμένους.

Επιπλέον η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στις 31 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, διεκδικώντας "άμεση απόσυρση των εξαμβλωματικών οργανογραμμάτων που δημοσιεύει σωρηδόν το υπουργείο Υγείας, υλοποιώντας μνημονιακές επιλογές".

Επίσης, απαιτεί επικαιροποίηση των οργανισμών με βάση τις κοινωνικές ανάγκες που πρέπει να αποτυπώνονται στον υγειονομικό χάρτη της χώρας και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Τέλος ζητεί τη στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των νοσοκομείων, ασφαλή προγράμματα εφημεριών, πλήρως χρηματοδοτημένα, εξασφάλιση υγειονομικού υλικού και αξιοπρεπείς αμοιβές γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: