Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Αριστοτέλης Ωνάσης



Υπήρξε ο μεγαλύτερος στόλαρχος του κόσμου. Έζησε μια ζωή σε μυθική χλιδή αλλά και βαρύ πόνο. Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1906 στη Σμύρνη.


Ο Ωνάσης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1906. Το 1932 αγόρασε το πρώτο του πλοίο, το οποίο ονόμασε Καλλιρόη προς τιμήν της αδελφής του.
Ο πρώτος του γάμος ήταν με την Ευγενία Νιάρχου και όταν πέθανε το 1946 παντρεύτηκε την αδελφή της, την μικρή κόρη του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού Αθηνά-Τίνα.
Aπέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο, που γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και τη Χριστίνα, που γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Μετά από δέκα χρόνια χωρίσε από τη γυναίκα του. 


Επιχειρηματικός νους, πανέξυπνος, ευρηματικός δεν άργησε να δημιουργήσει μιά παγκόσμια ναυτική αυτοκρατορία και το όνομά του να γίνει μύθος.


Ένας από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου, ο ιδρυτής τη Ολυμπιακής αεροπορίας, την οποία αγόρασε από το δημόσιο και ένας από τους πρώτους Έλληνες εφοπλιστές, που αγόρασε τον "Σκορπιό", τον οποίο και μεταμόρφωσε σε ένα επίγειο παράδεισο, όπου φιλοξενήθηκαν τα πιό διάσημα ονόματα της εποχής από το χώρο της τέχνης της πολιτικής και των γραμμάτων.
Θρυλικές έχουν μείνει οι κρουαζιέρες με την πολυτελή θαλαμηγό "christina" με του πιό διάσημους από το διεθνές jet-set, όπως: ο John Paul Getty, ο John D Rockefeller, η Eva Peron, ο Richard Burton, η Elizabeth Taylor, η Marilyn Monroe, ο Frank Sinatra, ο Rudolf Nureyev, ο John Wayne, η Greta Garbo και η Dame Margot Fonteyn.
η θαλαμηγός christinaΟ Ωνάσης & η christina

Ένας Έλληνας μεγιστάνας που είχε κατακτήσει τη θάλασσα, τον αέρα και τη γη, αλλά συνάμα και ένας άνθρωπος που η μοίρα του επιφύλλασε το μεγαλύτερο πλήγμα.
- Στις 24 Ιανουαρίου 1973, ο γιος του Ωνάση Αλέξανδρος σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Δεν συνήλθε ποτέ από τον πρόωρο θάνατο του γιού του.
Πέθανε δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Μαρτίου 1975, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Neuilly, κοντά στο Παρίσι, πάσχοντας από οξεία μυασθένεια. Δίπλα του είχε μόνο την κόρη του Χριστίνα. Ετάφη δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, στο Σκορπιό, όπου αναπαύονταν ήδη ο γιος του και η αδελφή του Άρτεμη. Εκεί ετάφη αργότερα και η Χριστίνα, η οποία πέθανε στις 19 Νοεμβρίου 1988 στην Αργεντινή.


Δείτε από την ταινιοθήκη τηλεόρασης το ντοκιμαντερ "Σαν παλιά φωτογραφία" αφιερωμένο στη ζωή του.

ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 

ΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

Κλαούντια Μούτζο:
Ήταν πρωταγωνίστρια της όπερας του Μπουένος Άιρες. Νεαρός και άγνωστος , με μαλλιά κολλημένα σε στιλ Ροδόλφο Βαλεντίνο, μπαίνει στο κύκλο της κι εκείνη τον συστήνει ως εμπορευόμενο καπνά. Πραγματικά το πρώτο του εκατομμύριο το κέρδισε με τα καπνά που του έστελνε ο πατέρας του Σωκράτης από την Ελλάδα. Η σοπράνο του έμαθε να μη ντύνεται σαν επαγγελματίας χορευτής του ταγκό και του άνοιξε τη πόρτα στο κύκλο των υψηλών γνωριμιών της.


Ίνγκεμπορ Μπράιντε:
Ήταν κόρη Νορβηγού εφοπλιστή, διαζευγμένη τον ναυτιλιακό επιχειρηματία Ντέντιχεν, η γυναίκα που τον οδήγησε στον εφοπλιστικό τομέα. Ο δεσμός τους κράτησε δώδεκα χρόνια ( 1933-1945 ) Κατά τη διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου κατόρθωσε την φέρει από την κατεχόμενη Γαλλία στη Νέα Υόρκη.


Τζέραλντιν Σπρέκλς: Ενώ είχε εγκαταστήσει την Ίνγκεμπορ στη Νέα Υόρκη, ο Άρης πηγαινοερχόταν στο Λος Άντζελες, όπου τον φιλοξενούσε στο κρεβάτι της η πανέμορφη πλούσια κληρονόμος. Την γνώρισε μέσω του Τούρκου πατριού της, που συμπαθούσε τον Ωνάση γιατί μιλούσε μαζί του τούρκικα...


Αθηνά ( Τίνα ): Η 16χρονη κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Λιβανού, που τον παντρεύτηκε το 1946 στη Νέα Υόρκη και χώρισαν το 1959. Απόκτησαν δυο παιδιά, τον Αλέξανδρο και την Χριστίνα.


Μαρία Κάλλας: Το 1957 γνώρισε τη Μαρία Κάλλας, με την οποία ανέπτυξε μια θυελώδη ερωτική σχέση. Η έλξη ανάμεσά τους ήταν αμοιβαία και το ειδύλλιο τους αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας με τη θαλαμηγό “Χριστίνα” με αφετηρία το Μόντε Κάρλο και προορισμό την Κωνσταντινούπολη. ¨ενας σφοδρός έρωτας που κράτησε εννιά χρόνια και είχε άδοξο τέλος, ενώ κατέληξε στη καταστροφή της καριέρας της διάσημης ντίβας.



Τζάκυ Κένεντι: Χήρα του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι. Ο «γάμος του αιώνα», που έφερε ρεκόρ παπαράτσι στο Σκορπιό.Πολλές ήταν οι τηλεσειρές που προβλήθηκαν με θέμα τη ζωή του Ωνάση.

Callas e Onassis (2005) 

Και η τηλεοπτική παραγωγή «Ωνάσης, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο» του
1988, όπου την Μαρία Κάλλας ερμήνευσε η Τζέιν Σέιμουρ, δίπλα στον αείμνηστο Ραούλ Τζούλιαστο ρόλο του Ωνάση.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: