Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ενδέχεται να επέμβουν και άλλοι ευρωπαίοι στο Μάλι

Ενδέχεται να επέμβουν και άλλοι ευρωπαίοι στο Μάλι

Ο Φαμπιούς θεωρεί πολύ πιθανό να στείλουν στρατεύματα κι άλλες χώρες


Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς εκτίμησε σήμερα ότι, πέραν της χώρας του, και άλλα ευρωπαϊκά κράτη ενδέχεται να διαθέσουν στρατεύματα για να ενισχύσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στο Μάλι.


Είναι «πολύ πιθανό οι ευρωπαϊκές χώρες να αποφασίσουν όχι μόνο να προσφέρουν επιμελητειακή υποστήριξη, αλλά και να διαθέσουν στρατιώτες», δήλωσε ο Φαμπιούς μετά από ένα συμβούλιο με τους ομολόγους του της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Υπογράμμισε, πάντως, ότι η Γαλλία δεν μπορεί «να τις αναγκάσει να το πράξουν, καθώς υπάρχουν όρια στην πολιτική της ασφάλειας και της άμυνας».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, δήλωσε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν στρατιωτική υποστήριξη στη Γαλλία, χωρίς όμως να μιλήσει για στρατεύματα ή στρατιώτες.

«Ορισμένες χώρες έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι είναι έτοιμες να στηρίξουν τη Γαλλία με οποιονδήποτε τρόπο, και δεν έχουν αποκλείσει μια στρατιωτική υποστήριξη», δήλωσε η Άστον σε συνέντευξη Τύπου.

«Η Γαλλία δεν έπραξε μόνη της. Ενήργησε ακριβώς όπως έπρεπε, απαντώντας σε ένα αίτημα του Μάλι», είπε, προσθέτοντας ότι το Παρίσι έχει την «υποστήριξη» της Ε.Ε..

Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Δανία, ανακοίνωσαν ότι θα διαθέσουν μεταγωγικά αεροσκάφη, ενώ έτοιμη να παράσχει επιμελητειακή υποστήριξη δήλωσε και η Ιταλία.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: