Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Γλυκά που δεν παχαίνουν πολύ; Κι όμως υπάρχουν!

Γλυκά που δεν παχαίνουν πολύ; Κι όμως υπάρχουν!

Μάθετε ποια να προτιμάτε

Η περίοδος της λαιμαργίας και της ασταμάτητης «μάσας» έχει φτάσει στο τέλος της. Μετά τις γιορτές υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας να βάλουμε μέτρο και να τρώμε πιο προσεκτικά. Φρούτα, λαχανικά, ψητά ψάρια και κοτόπουλο, το menu όλων όσων προσέχουν τη διατροφή τους είναι πάνω κάτω ίδιο.


Τι γίνεται όμως όταν μας έρχεται η τάση για γλυκό; Από το να πολεμάτε με τα νεύρα σας και στο τέλος από στερητικό σύνδρομο καταλήξετε να γεύεστε μόνες σας ένα ολόκληρο μπολ προφιτερόλ, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στις ακόλουθες προτάσεις μας. Θα ξεγελαστείτε, θα νιώσετε τη γλύκα που τόσο επιθυμείτε, αλλά δε θα έχετε λάβει πολλές θερμίδες, ώστε να νιώθετε ενοχές.

Πάμε να δούμε, πως μπορούμε να γλυκαθούμε χωρίς ενοχές:

- Μια δροσιστική επιλογή αποτελεί το παγωτό με 0% λιπαρά ή το παγωμένο γιαούρτι το οποίο έχει γίνει και μόδα. Είναι δροσιστικό, πολύ γευστικό και παράλληλα προσέχει τη γραμμή σας. Προσοχή, μην το φορτώσετε με σοκολάτες, μπισκότα και ρευστές σοκολάτες, γιατί εκεί μιλάμε για θερμιδική βόμβα. Προτιμήστε το σκέτο, ή με φρούτα και λίγο μέλι.

- Ζελέ με φρούτα: Ένα μέτριο μπολ σας χαρίζει 150 θερμίδες. Τα οφέλη του; Με λίγες θερμίδες γλυκαίνεστε ενώ από τα φρούτα παίρνετε βιταμίνες. 2 σε 1 δηλαδή.

- Ρυζόγαλο: Ένα κεσεδάκι του εμπορίου σας χαρίζει 240 θερμίδες. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας με γάλα μειωμένων λιπαρών. Με τον τρόπο αυτό θα είναι πιο διαιτητικό. Το ρυζόγαλα είναι ένα υγιεινό σαν πλούσιο σε βιταμίνη Β2, πρωτεΐνες γάλακτος και ασβέστιο.

- Γλυκό του κουταλιού κυδώνι: Μια μερίδα έχει περίπου 70 θερμίδες. Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή να το ρίξετε μέσα σε ένα γιαούρτι 0% λιπαρών. Τα θετικά αυτού του γλυκού; Το κυδώνι περιέχει βιταμίνη C, A καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β

- Παστέλι: Ένα μέτριο παστέλι περίπου 50 γραμμαρίων μπορεί να σας προσφέρει 280 θερμίδες, αλλά αποτελεί πολύ καλή πηγή ενέργειας. Διαθέτει πρωτείνες, καλούς υδατάνθρακες, ενώ το σουσάμι σας παρέχει τις απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού σας, φυτικές ίνες.

- Smoothies κατ' οίκον: Τα smoothies συνήθως έχουν πολύ ζάχαρη, για αυτό καλό θα ήταν να τα φτιάχνατε μόνες σας στο σπίτι σας. Χτυπήστε στο μπλέντερ ένα φλιτζάνι τεμαχισμένο πάγο, ένα φλιτζάνι παγωμένες φράουλες ή μούρα και μισό ποτήρι παγωτό ή frozen yogurt με χαμηλά λιπαρά και είσαι έτοιμη! Απόλαυση χωρίς τύψεις.




Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: