Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Πώς να φλερτάρεις στη δουλειά



Ο τίτλος του άρθρου δεν χώραγε, κανονικά είναι “πώς να φλερτάρεις στη δουλειά χωρίς να απολυθείς, να γίνεις ρόμπα στους συναδέλφους σου και να ξεφτιλιστείς σε εκείνη”. Περάστε στο γραφείο μας, παρακαλώ.


Το θέμα μας σήμερα λοιπόν είναι πώς να φλερτάρεις στη δουλειά χωρίς να απολυθείς, να γίνεις ρόμπα στους συναδέλφους σου και να ξεφτιλιστείς σε εκείνη και η πρώτη και κύρια απάντηση είναι: ελέγχοντας μήπως είναι κανείς πίσω από τον υπολογιστή σου αυτή τη στιγμή. Γενικά, αν θες να ξεκινήσεις τέτοιες ιστορίες, θα πρέπει να γίνεις προσεκτικός, καχύποπτος και να μάθεις να ελίσσεσαι σαν φίδι, βρίσκοντας τον δρόμο σου προς την Εύα του παραδιπλανού γραφείου.
Ναι, το φλερτ στη δουλειά εμπεριέχει βαθμό δυσκολίας, αλλά από την άλλη, πως είναι δυνατόν να το αποφύγεις όταν περνάς τη μισή σου ζωή εκεί; Όχι ότι το αν δουλεύεις πολλές ή λίγες ώρες παίζει καμία σημασία: αν στον ίδιο χώρο με τον δικό σου εργάζεται σκληρά και ταπεινά μια έκτατης εμφάνισης δεσποινίδα, ακόμη και αν βρισκόσουν κοντά της έστω και μισή ωρίτσα κάθε μέρα, πάλι θα έμπαινες στον πειρασμό να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου μαζί της. Ειδικά, δε, αν μιλάμε για μεγάλη εταιρία, τότε λογικά το μέρος μοιάζει με γυναικείο μπουφέ που άνοιξε και σε περιμένει. Μην έχεις ενδοιασμούς. Το γραφείο είναι το playground σου και μπορείς να βγεις κερδισμένος, αρκεί να παίξεις με τους σωστούς κανόνες.

Κανόνας #1

Μην ξεχνάς που βρίσκεσαι










Το ευτύχημα με το φλερτ γραφείου είναι πως, δεδομένου πως έχεις πολλά κοινά να συζητήσεις με την χαριτωμένη νεαρά από το διπλανό τμήμα, θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να την προσεγγίσεις απ’ ότι θα ήταν π.χ. σε ένα τυχαίο μπαρ, που άλλωστε, όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν, το μπαρ είναι το Χειρότερο Μέρος Να Την Πέσεις. Το δυστύχημα είναι πως, σε αντίθεση με το μπαρ, αυτοί που βρίσκονται γύρω σου α) σε ξέρουν β) παρακολουθούν στενά κάθε σου ύποπτη κίνηση, όπως το να σκύβεις πάνω από το ντεκολτέ της για να “συζητήσετε” ένα φλέγον εταιρικό ζήτημα, το να της λες χαμηλόφωνα αστεία και εκείνη (καθόλου χαμηλόφωνα) να γελάει ή να ανεβοκατεβαίνεις κάθε μέρα μαζί της στο κυλικείο. Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν αθόρυβα, άοσμα και αόρατα λοιπόν, διότι δεν είμαστε τέτοιες δύσκολες εποχές για να δίνουμε δικαιώματα, boss.   

Κανόνας #2

Ξεχώρισε από τον δίπλα










Στο φλερτ δεν παίζει “φτου και το πατάω”, “την είδα πρω” και άλλα τέτοια που θα διευκόλυναν την μοιρασιά των γυναικών ανάμεσα σε εσένα και τους ανταγωνιστές σου. Είναι αρένα εκεί έξω (και εκεί μέσα, στο γραφείο σου) και όλοι θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την Ωραία (ή και την αμέσως επόμενη), ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις. Αν μπεις στο παιχνίδι, οφείλεις να βάλεις τα δυνατά σου. Ντύσου καλύτερα από τους υπόλοιπους, χαμογέλα συχνότερα από εκείνους, κάνε καλύτερα αστεία, δείξε πως είσαι πιο έξυπνος. Κάν’ τη να σε ξεχωρίσει πριν ακόμη της μιλήσεις και πάρε το προβάδισμα.

Κανόνας #3

Βάλε ένα χεράκι (βοηθείας)










Ακόμη όμως και αν δεν καταφέρεις να κάνεις τη διαφορά με τις αρετές σου, μπορείς να την κάνεις με μια sur mesure προσέγγιση που θα εκτιμηθεί πολύ. Την βλέπεις να έχει πήξει πάνω από το Εxcel;  Η ντάνα με τα προς αρχειοθέτηση έγγραφα ολοένα και ψηλώνει; Όταν όλοι γύρω σου την αγνοούν, κάνουν τη δουλίτσα τους και καρφώνουν το ρολόι μέχρι να πάει πέντε, εσύ γίνε εκείνος που θα προσφερθεί να βοηθήσει. Όχι μόνο δεν θα θεωρηθεί γλοιώδες από εκείνη αλλά θα το εκτιμήσει απεριόριστα, άσε που με αυτό το σύστημα παίζει να ξεμείνετε οι δυο σας τελευταίοι στο γραφείο. Πόσο πιο ιδανικές συνθήκες για φλερτ;  

Κανόνας #4

Κάνε μικρές, cool κινήσεις










Το φλερτ γραφείου είναι μια ειδική κατηγορία φλερτ, οπότε ατάκες – σιγουράκια που ενδεχομένως μπορεί να έχεις για τις κοινωνικές γνωριμίες σου και grande κινήσεις εντυπωσιασμού θα πρέπει να τα ξεχάσεις. Κομπλιμέντα για τα μάτια της και τα ρούχα της εδώ θα μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ υπερβολές όμως γιγαντιαίες ανθοδέσμες το πιθανότερο είναι να την φέρουν σε δύσκολη θέση. Τώρα χρειάζεσαι πιο μικρά, έξυπνα και ταπεινά κόλπα. Γράψ’ της ένα αστείο σημείωμα σε ένα post-it και κόλλησέ το στην ατζέντα της. Βάλ’ της κρυφά μια σοκοφρέτα στο συρτάρι, διότι σου είπε πως της αρέσουν πολύ. Δώσ’ της ένα usb stick με μουσική που εκτιμάς πως θα της αρέσει. Τα μεγάλα κορίτσια εξακολουθούν να συγκινούνται από μικρά πράγματα.

Κανόνας #5

Δούλεψε και λίγο










Γιατί σε ξενερώνουμε στη μέση αυτού του ωραίου κειμένου για το φλερτ και σου θυμίζουμε τη δουλειά; Γιατί κάποιος πρέπει να την κάνει και να είσαι σίγουρος πως το να είσαι εργατικός μόνο υπέρ σου θα μετρήσει και στα μάτια της. Δεν είναι κακό αν κάποια στιγμή σε διακόψει να της πεις ευγενικά πως χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να ολοκληρώσεις κάτι. Δεν θα ξενερώσει αν σε δει μια μέρα να μην μπορείς να πάρεις ανάσα, τουναντίον. Άλλωστε, εκεί μέσα δεν σε προσέλαβαν για να γαμπρίζεις αλλά για να δουλεύεις. Και ακόμη και αν το αφεντικό σου απουσιάζει πολλές ώρες από το γραφείο και δεν έχει πάρει μυρωδιά το χρυσό κουφέτο που παίζεται μέσα στην ομάδα του, κάποιος καλοθελητής θα βρεθεί να του δώσει το εβδομαδιαίο ρεπόρτο με τα καμώματά σου. Και ξαφνικά, εσύ και η δεσποινίδα να βρεθείτε να συνεχίζετε το φλερτ σας στην ούρα του ΟΑΕΔ.

Κανόνας #6

Προσηλώσου στο στόχο σου










Ακόμη κι αν εκείνη δεν έχει ιδέα για τις προθέσεις σου, εσύ μέσα στο μυαλό σου πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει τους σκοπούς σου: φλερτάρεις μόνο για να αποκτήσει ενδιαφέρον η Αγγελοπουλικά βαρετή καθημερινότητά σου ή για να καταφέρεις κάποια στιγμή να πιείς ένα ποτό εκτός δουλειάς με αυτό το κορίτσι (ιδανικά στο σπίτι σου); Από την απάντησή σου σε αυτό το ερώτημα θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις σου. Αν κλίνεις περισσότερο προς την πρώτη κατηγορία, κράτα το φλερτ light και μην την προκαλείς παραπάνω από όσο πρέπει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν η συνάδελφος δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά, το προχωρήσεις και μετά την γειώσεις, θα πρέπει να υποστείς την απογοήτευση, τα μούτρα και τον διασυρμό που θα σου κάνει στις υπόλοιπες θηλυκές υπαλλήλους για όσο καιρό θα είστε και οι δύο ακόμη σε αυτή την εταιρία.

Κανόνας #7

Πάρε το χρόνο σου











Όπως είπαμε, το γραφείο δεν είναι μπαρ και σε αυτό υπάρχει ένα ακόμη θετικό, ότι το κορίτσι δεν θα φύγει με προορισμό το άγνωστο αφού τελειώσει το ποτό του. Θα έχεις λοιπόν όλο το χρόνο – μέχρι, τουλάχιστον, το επόμενο κύμα απολύσεων- να αναπτύξεις σιγά σιγά μια σχέση μαζί της, αβίαστα, αβασάνιστα, στον (εργασιακό) χώρο σας. Οπότε μην βιάζεσαι να πάρεις το τηλέφωνό της. Προς το παρόν, οι κοινόχρηστοι χώροι της εταιρίας, τα ασανσέρ, το καπνιστήριο, η καντίνα ή το κουζινάκι του γραφείου προσφέρουν θαυμάσιες ευκαιρίες για να ξεκινήσεις casual διάλογο και να χτίσεις την επαφή. Απλά, μουλωχτά και με φαντασία. 

Κανόνας #8

Αποκωδικοποίησε τα σημάδια










Στη χώρα αυτή το να σου κάνουν μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι συχνό φαινόμενο, ούτε καν το να παραπονεθούν για την ανάρμοστη συμπεριφορά σου στο τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων (έχουν απομείνει εταιρίες με τμήματα Ανθρωπίνων Πόρων;). Αλλά η δυσαρέσκεια και μόνο φτάνει για να νιώσεις άβολα εσύ, εκείνοι και όλοι όσοι παρακολουθήσουν ένα αδιέξοδο, μονόπλευρο ρομάντζο. Προτού χαθείς ολοκληρωτικά στα μονοπάτια του φλερτ, βεβαιώσου αν και εκείνη είναι on και θέλει να παίξει μαζί σου. Θα το καταλάβεις από τον τρόπο που σε κοιτάει, από το αν γελάει με τα αστεία σου, αν δέχεται τις προτάσεις σου να πάτε να πάρετε παρέα καφέ ή να φύγετε από το γραφείο μια μέρα μαζί, με ένα αυτοκίνητο. Αν φτάσεις ως εδώ, δεν χρειάζεται να ξέρεις κάτι άλλο. Συγχαρητήρια, τα πήγες περίφημα.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: