Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ποια τελικά είναι η πιο αποτελεσματική δίαιτα;


Φωτογραφία για Ποια τελικά είναι η πιο αποτελεσματική δίαιτα;

Η καλύτερη δίαιτα, σύμφωνα με τους ειδικούς αλλά και με τους επίδοξους αδύνατους, πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά... να είναι σχετικά εύκολη να την ακολουθήσει κανείς, να είναι θρεπτική, ασφαλής και αποτελεσματική στην απώλεια κιλών, χωρίς να προκαλεί προβλήματα υγείας. Ποια είναι αυτή;


Σύμφωνα με τη Huffington Post, η οποία δημοσίευσε τη σχετική έρευνα, υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές δίαιτες, από τις οποίες πλέον ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτή που του ταιριάζει. Ωστόσο οι 12 που ξεχώρισαν είναι οι εξής:

1. DASH

Στην πρώτη θέση της κατάταξης, βρίσκεται η δίαιτα DASH, η συντομογραφία της Dietary Approaches to Stop Hypertention, σε απλά ελληνικά δηλαδή, οι διατροφικές προσεγγίσεις απέναντι στην καταπολέμηση της υπέρτασης. Η συγκεκριμένη δίαιτα δημιουργήθηκε αρχικά για την καταπολέμηση της υψηλής πίεσης και όχι για απώλεια κιλών. Αλλά σύντομα κατάφερε να κερδίσει τους ειδικούς, οι οποίοι επεσήμαναν τη θρεπτική της πληρότητα, την ασφάλεια στη διατροφή, την ικανότητα να εμποδίζει ή να ελέγχει τα επίπεδα του διαβήτη και να συμβάλλει γενικότερα στην καλύτερη υγεία. Κάπως έτσι κατάφερε να γίνει η νούμερο ένα δίαιτα.



2. Με θεραπευτικές αλλαγές

Η δίαιτα TLC, συντομογραφία των θεραπευτικών Αλλαγών στον τρόπο ζωής, είναι ένα στερεό πλάνο διατροφής, που ανέπτυξε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας. Δεν έχει σημαντικές αδυναμίες και είναι αρκετά ωφέλιμη για την καρδιοαγγειακή υγεία. Οι ειδικοί μάλιστα την περιγράφουν ως «πολύ υγιεινή, πλήρης και ασφαλής διατροφή». Το μόνο «δύσκολο» κομμάτι είναι ότι, απαιτεί καθαρά προσωπική προσέγγιση σε σχέση με τις μαζικές δίαιτες, που κυκλοφορούν κατά καιρούς.

3. Mayo Clinic

Η δίαιτα της Mayo Clinic είναι αρκετά ισορροπημένη και επικεντρώνεται κυρίως στις αλλαγές των κακών συνηθειών, που έχει κάποιος στη ζωή του και στον υγιεινότερο τρόπο διατροφής. Είναι αρκετά θρεπτική και ασφαλής και λειτουργεί σαν εργαλείο κατά του διαβήτη. Οι ειδικοί τη θεωρούν ιδιαίτερα αποτελεσματική για την απώλεια κιλών.

4. Μεσογειακή δίαιτα

Με έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το ψάρι και άλλα θρεπτικά τρόφιμα της ίδιας της φύσης, η μεσογειακή δίαιτα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της έρευνας. Οι εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων δε, είναι αρκετά θετικές για τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης διατροφικής επιλογής έναντι αρκετών άλλων.

5. Η flexitarian δίαιτα

Η δίαιτα flexitarian, που από το όνομα και μόνο προϊδεάζει για ποικιλία, δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά και τις φυτικές πρωτεΐνες. Πρόκειται για μία έξυπνη και υγιεινή επιλογή, καθώς περιλαμβάνει υψηλά ποσοστά θρεπτικής πληρότητας, είναι εύκολη να την ακολουθήσει κάποιος και έχει αποτελέσματα στην απώλεια αλλά και διατήρηση του βάρους σε βάθος χρόνου.

6. Ογκομετρική δίαιτα

Η ογκομετρική δίαιτα υπερέχει των …ανταγωνιστών της σε αρκετές κατηγορίες. Είναι ιδιαίτερα ασφαλής και θρεπτική και οι ειδικοί τονίζουν ότι, είναι πολύ ευεργετική για την καρδιά και τη μείωση του διαβήτη. Πρόκειται για ένα διατροφικό πλάνο, από το οποίο όλη η οικογένεια μπορεί να ωφεληθεί.



7. Παραδοσιακή ασιατική

Η παραδοσιακή ασιατική δίαιτα είναι μία λογική επιλογή για ένα πρότυπο διατροφής, με απώλεια βάρους. Οι ειδικοί επισημαίνουν την υψηλή διατροφική της αξία και την ασφάλεια, αλλά αμφιβάλλουν ακόμα για το αν μπορεί να παράσχει αποτελέσματα σε μακροπρόθεσμο διάστημα.

8. Η δίαιτα των χορτοφάγων

Ως μια σωστή διατροφική επιλογή...πλασάρεται και η χορτοφαγική δίαιτα. Είναι ιδανική για τη γρήγορη απώλεια κιλών και προσφέρει βοήθεια απέναντι στα καρδιολογικά προβλήματα, ως μια ολοκληρωμένη και θρεπτική επιλογή, που είναι και οι πιο σημαντικοί παράγοντες.

9. Η αντιφλεγμονώδης δίαιτα

Αν και από το όνομά της και μόνο, ακούγεται υγιεινή, η αντιφλεγμονώδης δίαιτα, κατά τους ειδικούς, είναι αναίτια περίπλοκη και έχει έλλειψη σαφών στοιχείων, που μπορούν να ορίσουν την αποτελεσματικότητά της. Ενώ πολλοί μπορούν να επωφεληθούν, υιοθετώντας την κατανάλωση των φρούτων και των λαχανικών, που περιέχει, δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι, η συγκεκριμένη δίαιτα μειώνει τις φλεγμονές στον οργανισμό και παράλληλα εγγυάται την απώλεια κιλών, όπως υποστηρίζει.

10. Nutrisystem

Η δίαιτα, που προϊδεάζει ως το ιδανικό σύστημα θρεπτικής διατροφής, είναι αρκετά ασφαλής, πιο εύκολη από άλλες και έχει μικρές θρεπτικές ελλείψεις, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ωστόσο απέχει αρκετά από το να είναι η ιδανική απέναντι στα καρδιολογικά προβλήματα.

11. Vegan

Στο σύνολό τους, οι ειδικοί είναι αρκετά χλιαροί αναφορικά με τη δίαιτα των vegan, που στην ουσία είναι αυστηροί χορτοφάγοι, οι οποίο όμως δεν καταναλώνουν κανένα απολύτως ζωικό παράγωγο. Είναι εξαιρετικά περιοριστική, χωρίς να παρέχει μερικά από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά, ωστόσο θεωρείται μία καλή επιλογή απέναντι στη μείωση του διαβήτη και την αντιμετώπιση καρδιολογικών παθήσεων.

12. Η «ωμή» δίαιτα

Οι ειδικοί αποδέχονται ότι, η δίαιτα των ωμών τροφίμων, δηλαδή του ακατέργαστου φαγητού, μπορεί να εγγυηθεί την απώλεια βάρους αλλά σε επίπεδο θρεπτικότητας, θεωρούν ότι είναι αδύνατο να συμπεριληφθεί στις διατροφικές επιλογές, που προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο και υγιεινό πρόγραμμα με ασφάλεια. Για να την ακολουθήσει κάποιος, χρειάζεται εντατική προσπάθεια και γνώση, ενώ την ίδια στιγμή, υπάρχουν άλλες δίαιτες που εγγυώνται την ίδια απώλεια βάρους με λιγότερες δυσκολίες.


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: