Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Οι top προτάσεις για ταινίες σπίτι

 

 

Αυτήν την εβδομάδα σας προτείνουμε ταινίες πολύ ξεχωριστές και αγαπημένες.

Μετά τα νοσταλγικά "Peppermint" και "Uranya", ο σκηνοθέτης Κώστας Καπάκας, επανέρχεται εντελώς διαφορετικός με μια κατεξοχήν κωμική και γοητευτική low budget ταινία περιπλάνησης, με πρωταγωνιστές τους Ρένο Χαραλαμπίδη και Τάσο Αντωνίου.


Η πολύ τρυφερή και ξεχωριστή ταινία για μικρά και μεγάλα παιδιά «Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων» μας μεταφέρει στον κόσμο των μαγικών πλασμάτων, όπου ένα παιδί ταξιδεύει για να βρει την κατανόηση. Από το ομώνυμο βιβλίο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Μορίς Σεντάκ.

Τέσσερις ιστορίες ξεδιπλώνονται με φόντο «την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο σκηνοθέτης Γούντι Άλεν, με βασικό θέμα – τι άλλο – τον έρωτα!

Η ταινία της Ούρσουλα Μέιερ που κέρδισε την Ειδική Μνεία συμμετέχοντας στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα της Μπερλινάλε, το 2012, κέρδισε επίσης τη Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Ένα αφιέρωμα για το τέλος του κόσμου έτσι όπως το έχουν φανταστεί και οραματιστεί διάφοροι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι.

Οι προτάσεις μας:


Magic Hour (2012)

Ελλάδα - Κωμωδία, Road Movie

Παίζουν: Τάσος Αντωνίου, Ρένος Χαραλαμπίδης
Σκηνοθεσία: Κώστας Καπάκας

Ο Διομήδης και ο Αριστείδης, δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άντρες, συναντιούνται τυχαία και ξεκινούν μια διασκεδαστική περιήγηση στην ελληνική επαρχία. Για τους δικούς του λόγους ο καθένας, προσπαθεί να ξεπεράσει μια προσωπική κρίση. Ο πρώτος (Τάσος Αντωνίου) έχει μόλις ανακαλύψει ότι η γυναίκα του τον έχει απατήσει με τον καλύτερο του φίλο, ενώ ο δεύτερος (Ρένος Χαραλαμπίδης) προβληματίζεται για την ματαιωμένη πορεία του ως σκηνοθέτης. Μαζί αυτοί οι δύο ήρωες περιπλανιούνται και παραδοξολογούν σχετικά με τα βασικά διλήμματα της ζωής και της κρίσης…



Στη Ρώμη με Αγάπη
(2012)

ΗΠΑ/Ιταλία/Ισπανία - Αισθηματική

Παίζουν:
Γούντι Αλεν, Έλεν Πέιτζ, Τζέσι Αϊζενμπεργκ,Πενέλοπε Κρουζ,Ρομπέρτο Μπενίνι,Ορνέλα Μούτι
Σκηνοθεσία: Γούντι Αλεν

Η φλογερή Πενέλοπε Κρουζ, ντυμένη στα κόκκινα, είναι πόρνη. Ο Ρομπέρτο Μπενίνι φοράει μόνο το σώβρακό του και τρέχει στη Βία Βένετο, ακολουθούμενος από ορδές παπαράτσι. Ο Άλεκ Μπόλντουιν είναι αρχιτέκτονας. Ο Γούντι Άλεν αποφασίζει να γνωρίσει τον Ιταλό εραστή της κόρης του. Η νέα ταινία του αειθαλούς κωμικού Γούντι Άλεν, “To Rome With Love”, είναι εμπνευσμένη από το Δεκαήμερο του Βοκάκιου και την commedia all’italiana του ’60, ενώ κλείνει το μάτι και στη φελινική “Dolce Vita”.



Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων (2009)

Παιδική - Κοινωνική, Φαντασίας

Μαξ, ενα ατίθασο και ευαίσθητο παιδί, νιώθει ότι στο σπίτι του δεν τον καταλαβαίνει κανείς και βρίσκει καταφύγιο στον κόσμο των Μαγικών Πλασμάτων.
Έτσι μεταφέρεται σε ένα νησί όπου συναντά μυστηριώδη και παράξενα πλάσματα, των οποίων τα συναισθήματα είναι εξίσου τρελά και απρόβλεπτα με τις αντιδράσεις τους.
Τα Μαγικά Πλάσματα αναζητούν απεγνωσμένα έναν ηγέτη και από την άλλη ο Μαξ διψά να βρει ένα βασίλειο να κυβερνήσει.
Όταν στέφεται βασιλιάς, τους υπόσχεται να φτιάξει έναν τόπο όπου όλοι θα είναι ευτυχισμένοι.
Η διακυβέρνηση του βασιλείου του όμως, αποδεικνύεται πως δεν είναι εύκολη υπόθεση!

Η Αδελφή Μου (2012)

Γαλλία/Σουηδία -Δραματική

Παίζουν: Λία Σεϊντού, Κέισι Μότε Κλάιν, Γκίλιαν Άντερσον, Μάρτον Κόμπστον, Ζαν-Φρανσουά Στεβενίν
Σκηνοθεσία: Ούρσουλα Μέγιερ

Ένα πολυτελές χιονοδρομικό θέρετρο στην Ελβετία. Ο 12χρονος Σάιμον ζει στη βιομηχανική περιοχή λίγο πιο κάτω, μαζί με την άνεργη αδερφή του. Κάθε μέρα ανεβαίνει με το λιφτ, και κλέβει πράγματα από τους πλούσιους τουρίστες για να τα πουλήσει στα παιδιά στην πόλη του. Όταν θα συνεργαστεί με έναν μικροαπατεώνα εποχιακό υπάλληλο, ο Σάιμον θα ξεφύγει από τα όρια του, και θα επηρεάσει βαθιά τη σχέση του με την αδερφή του. Όταν και οι δύο θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια αλήθεια που προσπαθούσαν να αποφύγουν, ο Σάιμον θα αναζητήσει καταφύγιο ψηλά.

Πηγη

 


SHARE THIS

0 σχόλια: