Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

H ηρωίδα ελληνικής καταγωγής που έσωσε 15 παιδάκια

 

Καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της χθεσινής σφαγής στο σχολείο του Κονέκτικατ, σιγά-σιγά έρχονται στο φως οι ιστορίες των ηρωικών δασκάλων που κατάφεραν να σώσουν αρκετά παιδάκια από τη δολοφονική μανία του Άνταμ Λάνζα.

Ανάμεσα στις ηρωίδες είναι και μία βιβλιοθηκάριος ελληνικής καταγωγής, η Yvonne Cech η οποία με το άκουσμα των πυροβολισμών πήρε 18 παιδιά της Δ’ τάξης και τρεις συναδέλφους της και κλείστηκαν σε μια αποθήκη για 45' λεπτά. Έτσι κατάφεραν να γλιτώσουν

«Γνωρίζω την Ιβόν για αρκετά χρόνια, είναι ένας γενναίος άνθρωπος και μια καλή Χριστιανή» τόνισε ο έλληνας ιερέας της περιοχής, π. Καρλούτσος, προσθέτοντας ότι στο σχολείο φοιτούν τα παιδιά μιας ελληνικής οικογένειας, 6 έως 9 ετών, τα οποία δεν έπαθαν τίποτα, όπως και ένα τρίτο παιδί ελληνικής καταγωγής. Επίσης, εκτός από τη βιβλιοθηκάριο, υπάρχει και μια δεύτερη ομογενής εκπαιδευτικός που είναι μέλος της κοινότητάς του, καθώς και μια τρίτη, την οποία δεν γνωρίζει.

«Ευχαριστούμε τον Θεό που οι άνθρωποι μας είναι καλά», επισήμανε ο π. Καρλούτσος - ιερέας της κοινότητας για 35 χρόνια- σημειώνοντας ότι «είμαστε όλοι στενοχωρημένοι και σοκαρισμένοι. Η περιοχή μας είναι τόσο φιλήσυχη και ασφαλής, που αυτό το συμβάν είναι πρωτοφανές. Πολλές οικογένειες εγκαταστάθηκαν εδώ επειδή υπάρχουν καλά σχολεία. Και τώρα, συνέβη αυτό το κακό, αλλά θα το ξεπεράσουμε με τη δύναμη του Θεού και την αγάπη μεταξύ μας».

Πηγη

 


SHARE THIS

0 σχόλια: