Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Στα άδυτα του "Cavitation": Πώς να χάσεις πόντους χωρίς να ιδρώσεις

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που όλοι κάνουμε δώρο στους άλλους. Όμως, αυτοί που ξέρουν, κάνουν και από ένα καλό δώρο στον εαυτό τους. Τι καλύτερο από το να τον προσέξεις με το παραπάνω;
Όταν μου πρότειναν να δοκιμάσω μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα, αρχικά χάρηκα γιατί, όπως και να το κάνεις, οι περισσότεροι όλο και κάτι έχουμε να χάσουμε. Ύστερα όμως σκέφτηκα ότι θα είναι μια από τις πολλά υποσχόμενες θαυματουργές θεραπείες που τελικά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Παρ' όλα αυτά πήγα, αφού δεν είχα τίποτα να χάσω, εκτός από το χρόνο μου. Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να το βρω. Το Ινστιτούτο Αισθητικής Assai Yours Exclusive είναι λίγα μόλις μέτρα μακριά από την Κηφισίας, στην οδό Δελφών 5, στο Χαλάνδρι. Βρήκα πολύ εύκολα να παρκάρω και χτύπησα το κουδούνι.
Η πόρτα άνοιξε και δυο χαμογελαστές γυναίκες με καλωσόρισαν. Το περιβάλλον λιτό αλλά ταυτόχρονα πολυτελές, καλαίσθητο, χωρίς κραυγαλέες νεοπλουτίστικες εξάρσεις. Κάναμε την απαραίτητη συνεννόηση και με οδήγησαν στο χώρο της θεραπείας

Η θεραπεία λέγεται "Cavitation" και είναι από τις πιο σύγχρονες στην αισθητική. Αυτό που κάνει στην ουσία είναι να καταστρέφει τα λιποκύτταρα τοπικά με τη χρήση ήχου χαμηλής συχνότητας και να κάνει λιπογλυπτική

Αφού μου πήραν ένα σύντομο ιστορικό, καθορίσαμε μαζί τις "προβληματικές" περιοχές και τις μετρήσαμε με μεζούρα, προκειμένου να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων πριν και μετά τη θεραπεία.
Η θεραπεία που δοκίμασα λέγεται "Cavitation" και είναι από τις πιο σύγχρονες στην αισθητική. Αυτό που κάνει στην ουσία είναι να καταστρέφει τα λιποκύτταρα τοπικά με τη χρήση ήχου χαμηλής συχνότητας και να κάνει λιπογλυπτική. Σαν να κάνεις λιποαναρρόφηση δηλαδή αλλά μη επεμβατικά. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι χάνεις πόντους, ακόμα κι από την πρώτη επίσκεψη. Μου φαινόταν πολύ καλό για να είναι αληθινό.
Παρ' όλα αυτά, είπαμε, δεν είχα τίποτα να χάσω. Η αισθητικός άπλωσε ένα ειδικό τζελ στις "προβληματικές" περιοχές, σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι γιατροί όταν σου κάνουν υπερηχογράφημα, και με το μηχάνημα "περνούσε" τις περιοχές που ήθελα να χάσω πόντους.
Δεν ένιωθα κανέναν απολύτως πόνο, η αίσθηση ήταν σχεδόν ίδια με αυτή που έχεις όταν κάνεις υπερηχογράφημα. Η μόνη διαφορά είναι ότι ακούς στα αυτιά σου έναν οξύ ήχο, που προέρχεται από τη μεταφορά των ηχοκυμάτων σε όλο σου το σώμα. Στην αρχή μπορεί να σου φανεί ενοχλητικός, γρήγορα όμως τον συνηθίζεις. Εξάλλου το περιβάλλον είναι τόσο χαλαρωτικό που δεν σου επιτρέπει να έχεις εντάσεις.

Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν διαπίστωσα ότι είχα χάσει τρεις πόντους!

Η διαδικασία κράτησε περίπου σαράντα λεπτά. Όταν τελείωσε η θεραπεία, η αισθητικός άπλωσε στις περιοχές που δουλέψαμε μια ειδική κρέμα. Πήγα στα αποδυτήρια, έκανα ένα γρήγορο ντους και ανυπομονούσα να μετρήσουμε ξανά τις "επίμαχες" περιοχές για να δω αν τελικά έχασα πόντους. Οπτικά φαινόταν ήδη ότι είχα χάσει. Για να είμαι όμως σίγουρη έπρεπε να δω τι θα έλεγε η μεζούρα.
Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν διαπίστωσα ότι είχα χάσει τρεις πόντους! "Αν στην πρώτη επίσκεψη χάνω τρεις πόνους τι θα γίνει στις επόμενες;", αναρωτήθηκα. Οι αισθητικοί μού είπαν ότι η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική και στους άντρες, οι οποίοι μάλιστα συνήθως χάνουν πόντους γρηγορότερα από τις γυναίκες.
Ρώτησα αν χρειάζεται να προσέχω κάτι μετά τη θεραπεία, να φορέσω κάποιο ειδικό καλσόν, όπως στη λιποαναρρόφηση ή να μην γυμναστώ. "Ίσα - ίσα", μου απάντησαν, "κάνει καλό να γυμναστείς". Το μόνο που μου ζήτησαν να κάνω είναι να πιω αρκετό νερό.
Ντύθηκα και έκλεισα το επόμενο ραντεβού. Δεν είχα πια καμιά αμφιβολία. Ένιωθα ότι χωρούσα πιο άνετα στο παντελόνι μου.





SHARE THIS

0 σχόλια: